Real Madrid Benzema'yla güldü

İspanya 1. Futbol Ligi'nin 4. hafta maçında Real Madrid, sahasında Granada'yı 1-0 yendi.

 Real Madrid Benzema'yla güldü
Real Madrid Benzema'yla güldü
GİRİŞ 19.09.2015 19:39 GÜNCELLEME 19.09.2015 19:39

İlk yarıda konuk ekip Granada, ani ataklarla Real Madrid kalesinde tehlikeli oldu. 19. dakikada Granada'nın Faslı forveti Yusuf El Arabi'nin golü, tartışmalı bir ofsayt kararıyla geçersiz sayıldı. Karşılıklı ataklarda iki takım da golü bulamazken, ilk 45 dakika 0-0'lık skorla tamamlandı.

Karşılaşmanın 54. dakikasında Cristiano Ronaldo'nu pasıyla topla buluşan Isco'nun ortasında, ceza sahası içinde iyi yükselen Benzema kafa golüyle Real Madrid'i 1-0 öne geçirdi. Golden sonra rahatlayan Real Madrid, özellikle Cristiano Ronaldo'nun hücumda etkili oyunuyla maçta üstünlüğü ele geçirdi. Granada maçın son dakikalarında tehlikeli ataklar yapsa da son vuruşlarda kaleci Keylor Navas'ı geçmeyi başaramadı. Maç Real Madrid'in 1-0'lık galibiyeti ile sona erdi.

Real Madrid aldığı galibiyetle puanını 10'a çıkararak, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. La Liga'nın 4 haftasında 12 gol atan Real Madrid'in Kosta Rikalı Keylor Navas'ın koruduğu kalesinde hiç gol görmemiş olması dikkat çekti. Granada ise 3 puanda kaldı.

- Sığınmacılara destek

Real Madrid ve Granadalı futbolcular, sığınmacılara destek vermek için maç öncesinde sahaya "Profesyonel futbol sığınmacıların yanında" yazılı tişörtlerle çıktı.

Ayrıca Macaristan'da polisten kaçarken Macar bir kameramanın çelme takması sonucu 7 yaşındaki çocuğuyla birlikte yere düşen ve görüntüleri yayınlandıktan sonra İspanya'daki futbol antrenörleri eğitim okulu "Cenafe"nin girişim ile Münih'ten Madrid'e getirilen Suriyeli sığınmacı Osama Abdul Mohsen de Santiago Bernabeu Stadı'nda maçı izledi.

Suriye'de 1. Lig takımlarından El Fotuwa'nın direktörü olan Mohsen, Real Madrid kulübünün davetlisi olarak maçı iki çocuğu ile VIP tribününden takip etti.