Mehmet Özdilek: Beklentinin çok altındaydık

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a 2-0 yenildikleri karşılaşmada, beklentilerin altında bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

GİRİŞ 11.02.2013 00:01 GÜNCELLEME 11.02.2013 11:25

 Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Özdilek, Galatasaray ile yaptıkları mücadelenin futbol adına iyi bir karşılaşma olmadığını dile getirerek, ''Hem rakip hem biz beklentinin çok uzağındaydık. Biz kendi adımıza beklentinin çok altındaydık'' dedi.

Mehmet Özdilek, 6 oyuncudan yoksun mücadele ettiklerini vurgulayarak, ''6 oyuncumuz yok. Bunu mazeret olarak söylemiyoruz ama böyle üst seviyedeki müsabakalarda oyuncular, bizim için önemli hale geliyor. Pozisyon zenginliği yok, üretmekte çok etkin değildik. Rakibe pozisyon vermedik, kaptırdığımız toplardan 2 gol yedik. Neticesinde mağlup olduk, bizim için iyi olmadı'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın Sneijder ve Drogba transferlerinin lige nasıl yansıyacağının sorulması üzerine Mehmet Özdilek, yıldız oyuncuların Türkiye'ye gelmesinin futbol adına önemli olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

''Bu ligde çok büyük farklılıkların olduğuna inanmıyorum. Bu sene ortaya konan tablo bunu destekliyor. Bizim oyuncu zenginliği açısından çok geniş bir kadromuz yok. 20 oyuncumuz var, bunların 6'sı sakat. Bu akşam bu eksikliği çok fazla hissettik. Galatasaray takımı oyuncu kadrosuyla bu ligin üzerinde. Sneijder ve Drogba gelmese de mevcut kadro bu ligin üstünde. Tabi hedefler büyük takımlarda bitmiyor. O hedefler doğrultusunda transfer yapıyorlar. Biz de kendi bütçemizle bu ligde iyi futbol adına mücadele ediyoruz. Bu haftaya kadar iyi geldik, bulunduğumuz konum beklentilerimizin üzerinde.''

Sezon başında ligi ilk 8 arasında bitirme gibi bir hedeflerinin olduğunu vurgulayan Mehmet Özdilek, ''Tabi gelebilecek her hedefe de hazırlıklıyız, 'hayır' deme şansımız yok. Kupada yarı final, final oynamaya çalışacağız. Ligde de buralarda kalabilmek için var gücümüzle çalışacağız'' diyerek sözlerini tamamladı.

-Futbolcu görüşleri-

Medical Park Antalyaspor'un tecrübeli futbolcusu Deniz Barış, güçlü bir rakibe karşı mücadele ettiklerini belirterek, ''Daha önceki oyunlarımızı ortaya koysaydık, farklı bir skor olabilirdi. Ancak bugün iyi oynamadık ve mağlup olduk. Galatasaray haklı bir galibiyet aldı'' dedi.

Ali Tandoğan ise savunmada iyi oynadıklarını, Galatasaray'a fazla pozisyon vermediklerini ama hücumda istediklerini yapamadıklarını dile getirdi.