Çalımbay ilk kez böyle konuştu! 'Eto'o...'

Antalyaspor'un hocası Rıza Çalımbay, adı Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor ile anılan Samuel Eto'o'nun durumunun bir an önce belli olması gerektiğini söyledi.

Çalımbay ilk kez böyle konuştu! 'Eto'o...'
Çalımbay ilk kez böyle konuştu! 'Eto'o...'
GİRİŞ 03.01.2017 11:36 GÜNCELLEME 03.01.2017 17:45

Deneyimli teknik adam, Eto'o konusundaki kararın kendisi ile fazla ilgili olmadığının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Eto'o transfer olacaksa bir an önce gitmeli. Çünkü ara çok kısa. Gidecek mi kalacak mı, onunla uğraşacak durumda değiliz. Gidecekse gidecek, kalacaksa kalacak. Bana göre her şey Eto'o'ya bağlı. Eto'o gitmek istiyorsa, yönetim de 'okey' veriyorsa, yapacak bir şeyimiz yok. Bu kararı bir an önce yönetim ve Eto'o'nun vermesi gerekiyor. Bir oyuncu gitmek istiyorsa ve zorla tutarsak olmaz. Kafa olarak tamamen burada olması gerekiyor."

Eto'o ile yaptıkları konuşmalarda, Kamerunlu futbolcunun gitme talebi olmadığını da hatırlatan Çalımbay, "Takımdan ayrılmak istediği yönündeki haberleri ben de gazetelerden okuyorum. Belki futbol hayatını çok iyi bir yerde tamamlamak istiyordur, bunlar olabilir. Ancak devam eden bir mukavelesi var." ifadelerini kullandı.

"Kerim Frei'i istedik"

Rıza Çalımbay, Beşiktaş'tan Kerim Frei'ı istediklerini doğrulayarak, "Eto'o olayı olmadan önce Kerim Frei'ı istedik. 'Eto'o'yu alın, Kerim'i verin' demedik. Kulübüne de Kerim'e de teklif yaptık. Artık Kerim'in kendi bileceği iş." dedi.

"Henüz net bir durum yok..."

"Eto'o'nun transferiyle ilgili son durum nedir?" şeklindeki soruları üzerine Antalyaspor yönetim kurulu üyesi Şefik Öz, şu ifadeleri kullandı:

"Eto'o'nun geleceğiyle ilgili netleşmiş bir teklif yok. Durumu yönetim kurulu olarak bugün yapacağımız toplantıda değerlendireceğiz. Eto'o ile çalışmak istiyoruz. Bir dünya yıldızı olarak Avrupa'da kendini temsil edebileceği bir kulüpte oynamak isteyebilir. Şartlar oluşursa bakarız."

 

KAYNAK: AA