'Milli takıma seçilince 5 tane amcam çıktı'

Euro 2016 sürecinde 490 bin TL'lik primi olay olan Adanasporlu Hayrullah Akyüz yaşadığı olayları anlattı.

'Milli takıma seçilince 5 tane amcam çıktı'
'Milli takıma seçilince 5 tane amcam çıktı'
GİRİŞ 01.08.2016 11:54 GÜNCELLEME 01.08.2016 14:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Adanaspor'da yıllık 200 bin liraya oynayan kaleci Hayrullah Mert Akyüz'ün Euro 2016 elemelerinde üç milli maçın esame listesine girince yaklaşık 490 bin lira prim kazanması, haftalarca konuşuldu. 1-1 biten Hollanda ve 1-0 kazanılan Kazakistan deplasmanları için 13 bin dolar (38 bin TL), Çek ve İzlanda galibiyetleri için de 140 bin euro (451 bin TL) prim alan 22 yaşındaki kaleci, yaşadığı trajikomik olayları anlattı.

MİLYONLAR VERSELER OLMAZ 

"Para 2. hatta 3. plandadır. Orada aldığın para önemli değil. Yaşanan mutluluk ve duygu önemli. Beni 'Paragöz' olarak nitelendirdiler. Her şey para değildir. Mutluluğun parayla geleceğine inanırlar ama bu doğru değil. Benim futboldan kazandığım 1 lira bile helaldir. Ben 14 sene önce neler yaşadım? Kimse perde arkasında ne yaşanıyor, bilmiyor bile. Eleştirenlere bu yüzden çok kırıldım. Dünya yıldızları ile idman yaptım, aynı havayı soludum. Bunun için milyon dolarları verecek kişiler vardır ama yapamazlar. 

PERFORMANSLA SEÇİLDİM

Bu konuda babam bana bir öğütte bulundu. 'O para senin alnının ak sütü gibi helaldir' dedi ve bu sözler beni biraz olsun rahatlattı. Ben oraya gittiysem hak edip gitmişimdir. Fatih Hoca (Terim), Alper Hoca (Boğuşlu) performans neticesinde seçim yaptılar. İnsanlar aynı mantıkta düşünmüyorlar. Ben Milli Takım'a alındıktan sonra 5 tane amcam olduğunu söyleyen kişi çıktı. Ben de babama sordum, 'Ya baba benim farklı, tanımadığım amcam mı var?" diye. Babam da güldü ve 'Yok oğlum' dedi."

BABACAN HAK ETTİ

"Volkan Babacan turnuva öncesinde gerçekten iyi bir performans sergiledi. Çok değerli bir ağabeyim ve başarılı olduğunu düşünüyorum. Meslektaşım ve hak ettiğini düşünüyorum."

ADANALI TERİM AYRIM YAPMAZ

Hayrullah, Adanaspor kalecisi olmasının Milli Takım'da kendisine ayrıcalık sağlamadığını anlattı: "Fatih Terim dünya çapında bir isim. Avrupa görmüş ve çok iyi bir insan. Adanalı ama kim hak ediyorsa formayı ona verir. Net bir insan olduğunu düşünüyorum. Adanalı diye asla ayrım yapmaz. Mesela en son ben alınmadım ve Muammer alınmıştır. O hak ettiği için gitmişti. Ben hep en iyisini yaparak elimden geleni yapmaya çalışacağım. Milli Takım düzeyi asla basit değildir. İnsanlar bunu kesinlikle bilmeli. Hocama da sonsuz saygı duyuyorum."

KAPLANLAR'A BORÇLUYUM

“Daha yapılacak çok işimiz var. Ben burada büyüdüm ve burada Hayrullah oldum. Buraya manevi bir borcum var. Buradan giderken de arkamdan iyi konuşulması son derece önemli. İnşallah eğer gideceksem iyi para kazandırarak gitmek istiyorum.”

SEYYAR SATICI BABAM GURURUM

"Benim babam eski bir amatör kaleciydi. Bütün maçlarımdan sonra ilk eleştiriyi hep babam yapar. Seyyar satıcıydı ve ben de bunu gururla anlatırım. Babam şimdi biraz daha rahat tabii ki."

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 5
  • Hırsız 7 yıl önce Şikayet Et
    lan ne boş konuşmuşsun be madem para önemli değil iade et aldığın primi madem orada olup dünya yıldızları ile idman yapmak güzel bir duygu bunu para almadan da yapabilirsin Hayrullah kardeş. para önemli değilmiş ya geç bunları la oğlum turnuva boyunca ayağına top değmedi sen daha kalkıp helalden bahsediyorsun adama gülerler be
    Cevapla
  • muradiyeli murat 7 yıl önce Şikayet Et
    fatihin dağıttığı ulufeden sende çok iyi yararlandın.
    Cevapla
  • Anti prim 7 yıl önce Şikayet Et
    Anti prim anti terim!
    Cevapla
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Mevzu senin o parayı hakedip etmemen değil, takım olarak hepinizin primi haketmediğini düşünüyor halk. Zaten askerden kaçıyorsunuz, milli forma para için giyilmez, milli bir vazifedir... Ayrıca Fatih Terim'in adil olmadığını da herkes çok iyi biliyor, merak etme sen... :)
    Cevapla
  • kml 7 yıl önce Şikayet Et
    babani biraz mi rahatlattin ?
    Cevapla