Alex, Türk vatandaşlığında sorun yaşayabilir

Türk vatandaşlığı için başvuruda bulunan Brezilyalı Alex, ülkesinde bir yasa değişikliği çıktığını söyleyerek 'Ülkemle de bir problem yaşamak istemem' dedi ve bir de mesaj verdi:

Alex, Türk vatandaşlığında sorun yaşayabilir
Alex, Türk vatandaşlığında sorun yaşayabilir
GİRİŞ 16.05.2011 00:04 GÜNCELLEME 16.05.2011 00:04

Türk vatandaşlığı konusunun ne aşamada olduğu sorulan Brezilyalı futbolcu, ülkesinde bir yasa değişikliği olduğunu bu nedenle ülkesiyle arasında herhangi bir sorun yaşanmamasını istediğini, sürecin hala devam ettiğini bildirerek şunları kaydetti:

''Aslında her şey Sayın Başbakan'ın yaptığı bir röportaj sırasında hakkımda onur verici cümlelerinden sonra başladı. Başkanımızla birlikte olduğumuz görüşmede bu görüşme doğrultusunda başbakanımıza gidilebileceği düşüncesi ortaya çıktı. Kendisini ziyarete gittik. Türk vatandaşlığı direk benim tarafımdan atılmadı. Bu düşünce olarak ortada olduğu için neden olmasın dedim. Brezilya'da yasa değişikliği olmuş. Bundan dolayı benim özellikle Brezilya hükümetiyle bağlantılarla bunun ne kadar mümkün olup olmayacağını öğrenmem gerekiyor. Yüzde yüz bir şekilde, her ne kadar Türk olmak istesem de, gerçekleşip gerçekleşmeyeceği yönünde soru işaretlerim var.

Pasaportu almam benim bu ülkeye karşı duygularımı kesinlikle hiçbir şekilde değiştirmeyecektir. Umuyorum ki bu olay gerçekleşecek. Olmadığı takdirde de duygularım değişmeyecek. Ülkemle ilgili bir problem yaşamak istemiyorum. Türkiye'ye karşı saygım sevgim sonsuz bir şekilde devam edecek.''