Balıkesir Bandırma'ya kaybetti il karıştı

Türkiye 3.Lig Yükselme Grubu lideri Balıkesirspor'un evinde oynadığı Bandırmaspor maçının ardından olaylar çıktı. Bandırmaspor'a 0-3 yenilen Balıkesirspor, hem liderliği hem de avantajı kaybetti.

Balıkesir Bandırma'ya kaybetti il karıştı
Balıkesir Bandırma'ya kaybetti il karıştı
GİRİŞ 29.03.2010 02:40 GÜNCELLEME 29.03.2010 02:40

Bandırmaspor'u farka taşıyan 3 golü de Mustafa Şen attı. Gergin geçen maçta, saha içinde başlayan olaylar stat dışına da taştı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri sayesinde olaylar büyümeden önlendi. Çıkan olaylarda iki taraftar gözaltına alındı, bir taraftar yaralandı. Maç sonunda stat dışına polisin kontrolünde çıkarılan Bandırmasporlu taraftarlar, bir otobüs durağında bulunan vatandaşlara saldırdı.

Maç sonunda Bandırmasporlu bazı futbolcular ile Balıkesirsporlu yöneticiler arasında başlayan sözlü sataşma, soyunma odalarında da devam etti. Çıkan olaylar dışarıda da sürdü. Stat çevresinde taşkınlık çıkaran taraftarlara polis müdahale etti. Polisin biber gazı sıkarak dağıttığı Bandırmasporlu taraftarlar, emniyet güçlerinin nezaretinde otobüslere bindirildi. Olaylar üzerine bazı Balıkesirsporlu taraftarlar da Bandırmasporlu taraftarları taşıyan otobüsleri taşladı. Polisin zamanında müdahalesi, olayların büyümesini engelledi.

Balıkesirspor'da son haftalardaki düşüş Bandırmaspor maçında da devam etti. Rakibi karşısında etkili olamayan Kırmızı-Beyazlılar, sahadan 0-3 gibi net bir skorla mağlup ayrılırken, yaklaşık 10 bin taraftarını da kahretti. Derbi maçta gülen taraf Bandırmaspor oldu. Balıkesir Atatürk Stadı'nın tribünlerini dolduran yaklaşık 10 bin taraftarının desteği ile maça başlayan Bal-Kes, 90 dakika boyunca istediği oyunu sahaya yansıtamadı.

Balıkesirspor-Bandırmaspor maçının bitiş düdüğü ile birlikte iki takım oyuncu ve yöneticilerinin soyunma odalarına girişi sırasında kavga çıktı. İki takım futbolcuları ve yöneticileri birbirlerine saldırdı. Olayların büyümesini polis önledi. Bandırma'dan gelen yaklaşık 500 kişilik taraftar gurubu ile Balıkesirspor taraftarları arasındaki gerginlik stad dışında da devam etti. Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın yönlendirdiği ekipler olayların büyümesini engelledi. Çıkan arbede de iki Balıkesirspor taraftarı gözaltına alındı, bir taraftar da haif yaralandı.

Balıkesirspor 0 Bandırmaspor 3

STAT: Atatürk

HAKEMLER: Kutluhan Bilgiç, Fikret Aras, Can Savaşan

BALIKESİRSPOR: Volkan 4 , Uğur Arslan 4, Cihan 4, Hakan 4(Dk. 55 Sinan 5 ), Erhan 5, Tuğrul 4(Dk. 68 Beşir 4), Emre İşçiler 6, Serkan 5( Dk. 72 Uğur Kapısız 4), Ali 4, Yunus 5, Berkay 5

BANDIRMASPOR: Doğan 5 ( Dk. 14 Deniz 7), Ünal 6, Ekrem 7, Rıza 7, Galip 7, Erhan 6, Mustafa 8(Dk. 79 Orhan 5), Ercan 7 (Dk. 83 Samet 5 ), Ali Kafadar 6, Ali Serin 7, Halil 7

GOLLER: Dk.45-53-61 Mustafa

SARI KARTLAR: Uğur Arslan, Cihan Erhan, Ali,Yunus (Balıkesirspor), Ercan, Ali Serin(Bandırmaspor)

(CİHAN)

KAYNAK: CİHAN