Ligde 15. hafta sonuçları ve puan durumu

Süper Lig'in 15. haftasında zirvenin altı üstüne geldi. Kayserispor tarihinde ilk kez liderlik koltuğuna oturdu. G.Saray'ın dünyaları kaçırdığı haftada alınan toplu sonuçlar, gol krallığı ve 16. hafta programı şöyle:

Ligde 15. hafta sonuçları ve puan durumu
Ligde 15. hafta sonuçları ve puan durumu
GİRİŞ 07.12.2009 00:03 GÜNCELLEME 07.12.2009 00:03
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Süper Lig'de sezonun 15. hafta maçları bugün oynanan 5 karşılaşma ile tamamlanırken, Galatasaray uzun süre önde götürdüğü maçın uzatma dakikalarında yediği golle skor 1 - 1 olunca liderlikten oldu.

Günün son maçında Galatasaray, üstündeki takımların puan kaybettiği haftada yakaladığı liderlik şansını konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında Kewell'in golüyle öne geçmesine rağmen uzatmaların son saniyelerinde yediği golle ulaşamadı.

Gündüz oynanan maçlarda zirve mücadelesi veren iki ekibin karşılaşmasında ev sahibi Kayserispor, konuk ettiği Bursaspor'u seyircisinin de desteği ile 3 - 0 yenerek puanını 31'e çıkardı.

Gaziantepspor konuk ettiği Antalyaspor ile 1 - 1 berabere kaldı. Son haftaların flaş ekibi Gençlerbirliği ise ligde sıkıntılı bir dönem geçiren Denizlispor'u 2 - 0 yenerek haftayı 3 puanla kapattı.

Teknik Direktör Şenol Güneş'in göreve gelmesiyle yeni bir heyecan yaşayan Trabzonspor ise Ankaragücü'nü konuk ettiği haftada Umut, Gabriç ve Colman'ın golleriyle sahadan 3 - 0 galip ayrıldı.

Oynanan 8 karşılaşmada toplam 17 gol atılırken, 4 maçta ev sahibi takım sahadan galibiyetle ayrıldı. Hiç bir maçta deplasman takımı gelemezken 3 karşılaşma da ise takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

GOL KRALLIĞI

Gol krallığında ise 12 golle Kayserisporlu Makukula zirvede yer alırken, bu futbolcuyu 8 golle Gaziantepspor'dan Souza, 7'şer golle Galatasaray'dan Nonda, yine Galatasaraylı Kewell ve Trabzonspor'dan Colman, 6'şar golle de Gençlerbirliği'nden Kahe, Kasımpaşalı Moritz ve yine Gençlerbirliği'nden Mustafa Pektemek izliyor.

TOPLU SONUÇLAR

Ankaraspor - Manisaspor: 0 - 3 (Hükmen)
Beşiktaş - Diyarbakırspor: 0 - 0
Kasımpaşa - Sivasspor: 2 - 2
Eskişehirspor - Fenerbahçe: 2 - 1
Gençlerbirliği - Denizlispor: 2 - 0
Kayserispor - Bursaspor: 3 - 0
Gaziantepspor - Antalyaspor: 1 - 1
Trabzonspor - Ankaragücü: 3 - 0
Galatasaray - İstanbul Büyükşehir Belediye: 1 - 1

PUAN DURUMU

kullan

HAFTANIN PROGRAMI

8 Aralık Salı

21.45 Beşiktaş - CSKA Moskova (Şampiyonlar Ligi)

SÜPER LİG 16. HAFTA

11 Aralık Cuma

20.00 Antalyaspor - Galatasaray (Antalya Atatürk)

12 Aralık Cumartesi

20.00 Fenerbahçe - Ankaragücü (Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu) (Seyircisiz)

13 Aralık Pazar

13.30 Gençlerbirliği - Gaziantepspor (Ankara 19 Mayıs)
13.30 İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Kayserispor (Atatürk Olimpiyat)
13.30 Diyarbakırspor - Kasımpaşa (Diyarbakır Atatürk)
13.30 Sivasspor - Eskişehirspor (Sivas 4 Eylül)
16.00 Denizlispor - Trabzonspor (Denizli Atatürk)
20.00 Manisaspor - Beşiktaş (Manisa 19 Mayıs)

kullan

YORUMLAR 19
  • Emre Karadağlı 14 yıl önce Şikayet Et
    Bu Ligden Ne Köy Olur Ne Kasaba. Bahis oyunları çıktığından ve yaygınlaştığından beri lig çok değişti bence zevki kalmadı eskisi gibi...
    Cevapla
  • yasin nergis 14 yıl önce Şikayet Et
    LİGİMİZ ARTIK DEĞİŞMELİ. Süper lige renk gelmesi için İstanbul saltanatına son verilmeli. Farklı takımlar da şampiyon olabilmeli. FB GS BJK devir daim gibi sırayla şampiyon oluyor. Diğer takımlar ne iş yapıyor. Çok mu zor şampiyon olmak. Neden sonunu getiremiyorlar. Geçen yıl Sivas faciası yine yaşanmasın Kayserisporda şampiyon olabilir yeterki istikrar sağlansın. Hakemler en adaletli şekilde maçları yönetsinler. Anadolu İstanbul ayrımından da vazgeçilmeli bunların bir faydası olmaz herkes şampiyon olabilir yeter ki istesinler
    Cevapla
  • Muhtedi Halid 14 yıl önce Şikayet Et
    TRABZONUN 6 ŞAMPİYONLUĞUDA ALNININ AKIYLADIR.. Şaibe denilince mesela akla Ankaragücü - G.Saray 8 - 0lık maç gelir. Kaleci Zalat konuşsa GS küme düşerdii.Mesela FB nin 2001 yılı şampiyonluğunda G.Antep 3 - 0 öndeyken 2. yarı FB maçı 4 - 3 almış.ama Şaiebinin önde gideni Beşiktaştır.2003 senesi şampiyonluklarında bütün maçlarda ofsayt golleri,uyduruk penlatıları var.ama 2004 senesi samsun maçında aheste aheste çıkmıştı bunlar.BJK , Samsuna inönüde 4 - 0 yenildi. Avrupa şaibesiz olduğu için BJK,Liverpool-Leeds u. gibi 6 - 8 arası yemiştir.
    Cevapla
  • ibrahim aytas 14 yıl önce Şikayet Et
    LİDER ANADOLU. Bursa sporun ve Kayserinin şampiyon olmasını canı gönülden isterim. Böylelikle futbolumuzda gercekten şike olmadığını anlamış oluruz. Dostluk ve barış kazansın.
    Cevapla
  • Nychiris 14 yıl önce Şikayet Et
    Şikenin Alası. Arkdaşlar kimsenin dikkatini çekmiyormu bundan 4-5 hafta önce galatasaray ile fenerbahce 10-15 puan fark atmıslardı 3. takıma ligde diger takımların iddası kamamıştı şampiyonluk fener ile galata arasındaydı ligin bir çekişmesi kalmadı federasyon ve futbol endüstrisi bu duruma el attı ve zirveye 5 takımı ortak yaptı fenerin kaybettigi son 3-4 macta maçın kaderini degiştirecek hakem hataları oldu sizce bu ne şike degilmi şimdi anadolu takımı şmpiyon olsun diyorsunuz gecen sene sivası gördük avrupada fark yedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle