Son dakika kesinleşen resmi transfer haberleri (16.06.16)

Transfer piyasası gün geçtikçe kızışıyor. Tüm takımları son dakika kesinleşen transfer haberleri ve tüm gelişmeler bu sayfada sizlerle. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve diğer tüm takımların transfer gündemi nasıl? İşte 2016 - 2017 sezonu transferleri

Son dakika kesinleşen resmi transfer haberleri (16.06.16)
Son dakika kesinleşen resmi transfer haberleri (16.06.16)
GİRİŞ 16.06.2016 10:44 GÜNCELLEME 16.06.2016 11:28

Kesinleşen son dakika transfer haberleri Mehmet Topal Fenerbahçe'de kalıyor. Gökhan Gönül yuvadan uçtu. Caner İnter'e imzayı attı. Beşiktaş Marcelo Guedes ve İsmail ile sözleşme imzaladı. Alves Fenerbahçe'yi bıraktı. İşte 16 Haziran perşembe günü itibariyle tüm takımların son dakika kesinleşen transfer haberleri 

MEHMET TOPAL FENERBAHÇE'DE KALIYOR

Şampiyonluğu Beşiktaş'a kaptırarak büyük hayal kırıklığı yaşayan Fenerbahçe, futbol takımı için gelecek sezonun ilk önemli hamlesini yaptı.

Sarı-Lacivertliler, bu sezon itibariyla sözleşmesi sona erdiği için Galatasaray ve Beşiktaş'ın radarına giren Mehmet Topal'la yeni kontrat için uzlaştı.

Fenerbahçe yönetimi ile Mehmet Topal'ın Antalya'da Galatasaray ile oynanacak Türkiye Kupası Finali sonrası sözleşme detaylarını şekillendireceği öğrenildi.

Yönetimin, özellikle Galatasaray'ın sıcak temasta olduğunu öğrendiği milli futbolcuya bir an önce yeni kontrat imzalatmak istediği belirtilirken, Fenerbahçe'de kalmaya sıcak bakan Mehmet Topal'ın da, yıllık ücretinde belli bir miktarda indirime gitmeyi kabul ettiği ortaya çıktı.

2012 yılından bu yana Fenerbahçe forması giyen 30 yaşındaki futbolcu ile yeniden anlaşma sağlanacak olması Sarı-Lacivertli taraftarları da oldukça rahatlattı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Lig TV'de Şansal Büyüka'nın sorularını yanıtlayan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Mehmet Topal'la ilgili gelen soruya ''Susma hakkımı kullanmak istiyorum'' cevabını vermiş ve milli futbolcunun transferine yeşil ışık yakmıştı.

Bu sezon Lig ve tüm organizasyonlarda 52 maçta forma giyen milli futbolcu, takımın en istikrarlı oyuncuları arasında yer alıyor.

GÖKHAN GÖNÜL YUVADAN UÇUYOR

Fenerbahçe – Gökhan Gönül görüşmeleri yine olumsuz sonuçlandı. İki taraf son görüşmelerde anlaşma yolu bulmuştu. Fenerbahçe yönetimi, Gökhan Gönül’den özür yazısı yayınlamasını istedi ancak tecrübeli oyuncunun bu yerine getirmemesinin ardından transfer görüşmeleri yeniden sonuçsuz kaldı.

Menajer Ahmet Bulut’un Gökhan Gönül’e ‘Senin için Barcelona ile görüşüyorum’ ifadesinin ardından tecrübeli oyuncu da tekrar beklemeye geçmişti.Ancak bu gelişmelerin ardından iki taraf arasında köprüler tamamen atıldı. Lig TV’nin haberine göre; Fenerbahçe’de Gökhan Gönül defteri tamamen kapatılırken Başkan Aziz Yıldırım bu bölgeye transfer için bizzat yurtdışına gitti. Sarı lacivertliler’in listesinin ilk sırasında Barcelona’dan Montoya bulunuyor.

Fenerbahçe Teknik Direktör Vitor Pereira, Euro 2016’da Türkiye’nin Hırvatistan ile oynadığı maç sonrasında Sport TV’ye değerlendirmelerde bulunmuş Fenerbahçe’den ayrılan Caner Erkin ve Gökhan Gönül ile iligli olarak “Türk Milli Takımı’nın iki kanat beki Caner Erkin ve Gökhan Gönül Fatih Terim’i hayal kırıklığına uğratmış olmalı. Çünkü beni uğrattı. Kendileriyle bir sezon çalıştım ve daha iyisini yapabileceklerini biliyorum. Yine de iddia edildiği gibi Caner de Gökhan da en üst düzeyde oynayacak bekler değil” diyerek polemik yaratacak bir açıklamaya imza atmıştı.

BEŞİKTAŞ İKİ OYUNCUSUYLA SÖZLEŞME İMZALADI

Siyah beyazlılar ilk olarak geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Hannover 96 Kulübü'nden kiraladıkları Marcelo Guedes'i bu kez bonservisiyle birlikte renklerine bağladı.

Özellikle ligin son haftalarında sergilediği başarılı performansla büyük beğeni kazanan 29 yaşında ve 1.90 metre boyundaki Brezilyalı savunmacı için Alman kulübüne 2 milyon Euro bonservis ücreti ödenecek.

Süper Lig'de 14, Türkiye Kupası'nda 2 kez forma giyip toplam 3 gol, 1 asist yapan Marcelo'ya ise yılda 1.4 milyon Euro garanti para ve puan başı 4 bin Euro başarı primi verileceği belirtildi.

Beşiktaş yönetimi diğer imzayı ise İsmail Köybaşı'na attırdı. Bu konudaki açıklama, başkan Fikret Orman'dan geldi. Orman bu transferi, "Sözleşmesi biten oyunculardan kalmasını istediklerimiz ile uzattık. İsmail'in sözleşmesini uzattık" diye açıkladı.

2009 yılından bu yana Beşiktaş forması giyen 27 yaşındaki İsmail Köybaşı, geride bıraktığımız sezon 35 resmi maçta forma giydi ve 3 gol attı.

CANER ERKİN RESMEN İNTER'DE

Inter, Caner Erkin ile sözleşme imzaladığını resmen duyurdu.

İtalyan ekibi Fenerbahçe ile sözleşmesi biten milli futbolcu ile 3 yıllık anlaşma yaptığını açıkladı.

Inter transferi, resmi internet sitesinden "Hoşgeldin Caner" etiketi ve Caner Erkin'in istatistiklerinin de yer bir görselle duyurdu.

ALVES CAGLİARİ'DE

İtalyan ekiplerinden Cagliari, Fenerbahçe ile sözleşmesi biten Portekizli oyuncu Bruno Alves ile anlaşma sağlandığını resmen açıkladı.

Serie B'de şampiyonluğa ulaşan ve gelecek sezon Serie A'da mücadele edecek Cagliari, Bruno Alves'i renklerine bağladı. 34 yaşındaki oyuncunun 30 Haziran 2018' kadar Cagliari forması giyeceği belirtilirken, tecrübeli ismin Avrupa'da en korkulan ve saygı duyulan savunmacılarından biri olduğu vurgulandı.

Fenerbahçe'den bedelsiz ayrılan başarılı savunmacı sarı-lacivertli takıma 2013 yılında 5.5 milyon Euro bonservis bedeliyle Zenit'ten transfer edilmişti.