Tokyo Belediye Başkanı Türkiye'den özür diledi!

2020 Olimpiyat Oyunları adaylık sürecinde, İstanbul'u karalayan ifadeler kullanan Tokyo Belediye Başkanı Naoki İnose, gelen tepkiler üzerine özür diledi. Maksadını aşan ifadeler kullandığını kabul eden İnose, bundan böyle diğer aday kentler hakkında konuşmayacağını söyledi.

Tokyo Belediye Başkanı Türkiye'den özür diledi!
Tokyo Belediye Başkanı Türkiye'den özür diledi!
GİRİŞ 30.04.2013 10:02 GÜNCELLEME 30.04.2013 11:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tokyo Belediye Başkanı Naoki İnose, New York Times gazetesine verdiği röportajda, ''Müslüman ülkelerin tek ortak noktası Allah ve sürekli birbirileriyle kavga ediyorlar'' ifadelerini kullanmıştı.

Röportajın yayımlanması sonrası, İnose'ye hem ülke içinden hem de ülke dışından tepkiler yükseldi. İnose tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kaldı.

Maksadını aşan ifadeler kullandığını kabul eden Tokyo Belediye Başkanı, ''İstanbul hakkındaki sözlerim yanlış anlamalara yol açtıysa içtenlikle özür dilerim'' dedi.

İnose bundan böyle, sadece Tokyo'nun adaylığı hakkında konuşacağını ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC'nin kampanya kurallarına uyacağı sözünü de verdi.

Ancak bu açıklamanın IOC'yi tatmin edip etmeyeceği bilinmiyor. Zira IOC, Tokyo adaylık komitesinden, belediye başkanı İnose'nin sözleri hakkında açıklama istedi. Ancak Japon yetkililer, IOC'ye henüz tatmin edici bir açıklama metni göndermiş değil.

IOC talimatlarının 14. maddesinde; ''Aday şehirlerden biri; diğer aday şehrin imajına zarar verecek açıklama yapmaktan kaçınmalıdır. Rakip aday şehirler ile kıyaslama yapmak kesinlikle yasaklanmıştır'' deniyor.

Japon basını bu yüzden, Naoki İnose'nin, Tokyo'nun olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapma umutlarına büyük bir darbe indirdiği görüşünde birleşiyor.

YORUMLAR 1
  • semih kahar 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım. sayın bakanım, küfür tek millettir.siz ne kadar başka ülkelerin inançlarına saygı duyarsanız duyun ne kadar severseniz sevin ama onların derdi müslümanlar.onlar sevmez müslümanı yeter artık bırakın bu seviyoruyz saygı duyuyoruz söylemlerini onlar değil müslüman olmayan ülkeler bizi ne sever nede saygı duyar.artık bunu kabul edin ve açık açık konuşmaktan çekinmeyin.
    Cevapla