Munzur ve Pülümür için rafting raporu çıkartılacak

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu, Tunceli Munzur ve Pülümür Çayları'nda rafting raporlaması için çalışma başlattı.

Munzur ve Pülümür için rafting raporu çıkartılacak
Munzur ve Pülümür için rafting raporu çıkartılacak
GİRİŞ 24.07.2013 16:52 GÜNCELLEME 24.07.2013 16:52

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, Rafting Asbaşkanı Fikret Yardımcı ile Teknik Kurul üyeleri tarafından yerinde inceleme gerçekleştirildi.

Haydar Doğan, her iki çayı yerinde inceleyerek, teknik fizibilitesini oluşturma, müsabakalar açısından uygunluk, zorluk derecesi, suyun debisi ve mevsimsel olarak suyun durumu kriterlerinin raporlanacağı çalışmaya ilişkin bilgi verdi. Doğan, "Munzur Çayı gerçekten önümüzdeki süreçte 2014 yılından itibaren Türkiye şampiyonaları başta olmak üzere uluslararası düzeyde de müsabakalara ev sahipliği yapacak düzeyde olan bir parkur. Bunu resmiyete dökmek ve teknik inceleme için buradayız." dedi.

Rafting Teknik Kurul üyesi Savaş İzmirli ise "Nehrimiz gayet güzel çok fazla riskli bölge yok. Bütün nehri baştan aşağıya bütün riskli bölgeleri çekip elektronik ortama aktararak bilimsel bir çalışma düşünüyoruz. Munzur Çayı'nda rafting yapmak için gelen arkadaşlar bu bilgilerden faydalanıp nehri güvenli bir şekilde kullanabilirler." diye konuştu.

İki gün sürecek çalışma sonucunda hazırlanacak raporla Munzur ve Pülümür çaylarının rafting sporu için uygunluğu belirlenecek.

KAYNAK: CİHAN