Trabzonspor - Gaziantep FK maçında tartışmalı pozisyonlar!

Trabzonspor'un, Gaziantep FK'yı 3-2 yendiği maçta görev alan hakem Mete Kalkavan verdiği kararlarla tartışma konusu oldu.

Trabzonspor - Gaziantep FK maçında tartışmalı pozisyonlar!
Trabzonspor - Gaziantep FK maçında tartışmalı pozisyonlar!
GİRİŞ 18.09.2022 22:57 GÜNCELLEME 19.09.2022 10:40
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 7.haftasında Trabzonspor ile Gaziantep FK'yı 3-2 yendi. 

Karşılaşma Gazaintep FK'nın 2-1 üstünlüğü ile geçildiği sırada hakem Mete Kalkavan, Matej Hanousek'in ayağından sekip eline değen pozisyon sonrası penaltı noktasını gösterdi. Bu karar sonrası sosyal medyada pozisyonun penaltı olup olmadığına dair tartışmalar yaşandı.

90+8'DE GOL GELDİ! GAZİANTEP FK FAUL BEKLEDİ

Zorlu müsabakanın son anlarında Trabzonspor tüm hatlarıyla Gaziantep FK kalesine yüklendi. Bordo-mavililerin sol kanattan kullandığı uzun taç atışı sonrası Ertuğrul Ersoy'un kafasından seken meşin yuvarlağa Marc Bartra vuruşunu yaptı. İspanyol savunmacı 90+8'de Trabzonspor'u 3-2'lik üstünlüğe taşıdı.



Gaziantep FK cephesi golün ardından Mete Kalkavan'a faul itirazında bulundu. İki takım oyuncuları arasında sinirler gerildi. Trabzonspor'da kaptan Uğurcan Çakır ile Gaziantep FK file bekçisi Günay Güvenç arasında tartışma çıktı.

Bartra kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi!

Mete Kalkavan her iki kaleciye sarı kart gösterdi. Kalan sürede başka gol sesi çıkmayınca Trabzonspor rakibini 3-2'lik skorla mağlup etti.

Bu karar sonrası sosyal medyada pozisyonun penaltı olup olmadığı ve son dakika golünde faul olup olmadığı tartışma konusu oldu.

"Pozisyonda faul var. Trabzonspor'un 3. golü iptal edilmeliydi"

Trabzonspor'un sahasında Gaziantep FK'yı 3-2 yendiği karşılaşmayı eski hakemler Bülent Yıldırım, Lale Orta ve Deniz Çoban, beIN SPORTS 1'deki Trio programında yorumladı.

Trabzonspor'un kazandığı penaltı pozisyonu ile ilgili Bülent Yıldırım, "Bilerek oynama mı, sekme mi? Bu bir sekme. Bloke etmek için uzatılmış bir ayak var. Kolun konumu ise doğal değil. Oyuncu burada risk alıyor. Alan genişletiyor. Kol da doğal değil, bence penaltı" derken Lale Orta ise "Top sekerek geliyor. Kollarınız da doğal değilse cezası belli. Serbest vuruş. Ceza sahasındaysa penaltı" dedi.

MAXI GOMEZ'IN POZİSYONU FAUL MU? GOL İPTALİ GEREKİR MİYDİ?

Trabzonspor'un Bartra ile 90+8'de bulduğu goldeki tartışmalı pozisyon da programda yorumlananlar arasındaydı. Maxi Gomez'in golden önce faul yapıp yapmadığı ile ilgili Deniz Çoban, "İlk olarak taç yerinden atılmıyor. Birinci hata. Maxi Gomez'in top ile bir niyeti yok. Rakibine perde koyup arkadaşına ortam hazırlıyor. Net bir faul. Gol iptal edilmeliydi" dedi.

Bülent Yıldırım ise, "Evet, pozisyonun başında taç yanlış yerden kullanılıyor. Pozisyon ise benim futbol anlayışıma göre faul. Golün iptali en doğru karardı. Maxi Gomez rakibe bakıyor. Topa bakmıyor. İyi niyetli değil" diye konuştu. 

AHMET ÇAKAR: "HAKEM KARARLARI DOĞRU"

"Trabzonspor-Gaziantep FK karşılaşmasında hakem Mete Kalkavan kritik pozisyonlarda doğru kararlar verdi."

"Trabzonspor 2-0 mağlup duruma düştüğü maçı biraz da şansıyla kazandı. Düşünebiliyor musunuz, ilk 10 dakikada Trabzon 2-0 mağlup. Ama ardından mükemmel oynamaya başladılar. Adeta tek kale ve önce Trezeguet, arkasından da Bakasetas ile beraberliği buldular. Fakat ikinci yarı ne hikmetse Trabzonspor durdu. Ne top kazanabildi ne de baskı uygulayabildi. Maç böyle bitti bitiyor derken, +7'de Bartra'nın golü geldi. Bu gol çok tartışılır ama görüşüm o ki Maxi Gomez rakibini itiyor gibi gözükse de Gomez'i iten bir Gaziantepli oyuncu var. İlk yarıda da Trabzonspor'un kazandığı penaltı doğru karar. Her ne kadar top vücuttan sekse de Gazianteplinin açık olan kolu ile temas ediyor. Buna karşılık yerden sekip Trezeguet'nin kapalı koluna çarpan top ise penaltı değil, burada da karar doğru."

ERMAN TOROĞLU: "İKİ POZİSYON AYNI DEĞİL"

"Gaziantepliler kendi aleyhlerine verilen penaltı ile Trabzonspor'un aleyhine verilmesini istedikleri penaltıya aynı diyor. Bence farklı..."

"Trabzonspor üzerindeki ölü toprağını kısmen atmış durumda ama tamamen değil... Bordo-mavili takımın daha hareketli, daha baskılı ve etkili oynaması lazım. Hamsik'le Bakasetas'ı hücumda kullandıklarında arka taraf zaaf veriyor. O dengeyi nasıl kurarlar, bu Abdullah Avcı'ya bağlı... Çünkü rakip, orta alandan çabuk çıkarsa Trabzonspor kalesinde tehlikeli oluyor. Nitekim kendi evlerindeki maçta bir anda 2-0 geriye düşüverdiler. Gaziantepliler kendi aleyhlerine verilen penaltıyla, Trabzon'un aleyhine verilmesini istedikleri penaltıya aynı diyorlar. Bence aynı pozisyon değil ve hatta belki de top Trezeguet'nin koluna bile değmiyor. İyi bir açıdan bakmak lazım. Üçüncü golde ise faul bekliyorlar ama devam kararı doğru. Gaziantep'in 5 numarası, Gomez'i itiyor. O da 8 numaraya çarpıyor..."

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 112
  • Rize 1 yıl önce Şikayet Et
    Maç 3-2 kazanılmış Trabzon haklı olarak galip gelmiştir nokta,şimdi dağılabilirsiniz beyler..
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonspor maçı kurtarsın gerisi teferruattır ayak orda kol burada önemli değil
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • ercisli 1 yıl önce Şikayet Et
    Konu Trabzon olunca bu hakemler Galip getirmek için elinden geleni yapıyor. Aynı pozisyonda rakip takım olsaydı kesinlikle üçüncü golü faul diye iptal ederdi. Maçıda Trabzon yenene kadar uzattı.
    Cevapla
  • fırat 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle
    Cevapla
  • efe karahanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    bir fanatik fenerli olarak 3. golde faul yok. buz gibi gol ama . vücuttan seken top penaltı olmuyor diyorlardı. 2 goldeki penaltı kuralı mı değişti. trabzonspor bazı maçlarda hakem sayesinde kazandı. ama antep maçını trabzonspor hakketti.
    Cevapla
  • efe karahanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    levrock zaten bu yüzden avrupa da bir halt edemiyoruz. biraz futbol izleyelim ya. fırtına kardeşim ben penaltı olup olmamasından ziyade verilen kararlar istikrarlı değil. daha birkaç hafta önce bir maçta benzer pozisyonda penaltı değil dediler. vücuttan sektiği için .. ama kim ne derse desin bu sene başakşehir ile biz(fener) çekişecek.
    Cevapla
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    Hak eden kazanmiyor futbolda, bos yapma.
    Cevapla
  • fırtına 1 yıl önce Şikayet Et
    kardeş vücuttan sekiyor ama bu kadar bariz sekmeler es geçilemez eli çok açık sekiyor itiyor eliyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle