Ahmet Ağaoğlu: Adaletin olmadığını görüp FIFA'ya başvurduk

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulüp dergisinde ekonomik durumları, kulübün geleceği ve FIFA başvurularına yönelik açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ağaoğlu: Adaletin olmadığını görüp FIFA'ya başvurduk
Ahmet Ağaoğlu: Adaletin olmadığını görüp FIFA'ya başvurduk
GİRİŞ 09.04.2021 11:56 GÜNCELLEME 09.04.2021 20:37
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kulübün ekonomik ve sportif alanda yaşadığı en zor dönemlerinden birinde göreve talip olduklarını belirten Ağaoğlu, “Tarihler Nisan 2018’i gösteriyordu. Geldiğimizde umut yoktu, umutsuzluk vardı. Geldiğimizde mutluluk yoktu, mutsuzluk vardı. Geldiğimizde ekonomi yoktu, iflasa doğru sürüklenen Trabzonspor vardı. Geldiğimizde başarı yoktu, başarısızlığa mahkum edilmiş takım vardı. Geldiğimizde camianın bizden tek beklentisi vardı. 'Kulübü ayakta tutsunlar yeter.' Üç yıl önce bu koltuğa oturduğumda arkadaşlarıma şunu söylemiştim; 'Evet, durum çok kötü. Ancak şunu unutmayalım! Trabzonspor’un olduğu her yerde umut vardır. Biz doğru yöneteceğiz ve sonunda başaracağız!' Dünü anlatmak çok kolaydır. Bugünü yaşamak değerlidir. Ama en zoru yarınları inşa etmektir. Bizler politikamızı hep bu doğrultuda yürüttük. Önce kulübümüzün ekonomisini sürdürülebilir hale getirdik. Ardından sportif anlamda büyük bir yapılanmaya gittik. Trabzonspor’u profesyonelce yönetilen bir kulüp haline getirdik. Altyapımızı daha da güçlendirdik. Bugün, altyapısıyla varoluş felsefesine uygun hareket eden Trabzonspor var! Bugün, üreten, ürettiğini satabilen bir Trabzonspor var! Bugün, ekonomisini doğru şekilde yöneten Trabzonspor var! Bugün hem borsada hem de transfermarket’te Türkiye’nin en değerli kulübü var! Bugün, sürekli olarak zirve yarışının içerisinde olan Trabzonspor var! Bugün yarınlara daha umutlu bakan bir camiamız var” dedi.

“TRABZONSPOR YILLARDIR HAKSIZLIĞA EN FAZLA UĞRAYAN KULÜP”

‘Trabzonspor’un her zaman adaletin yanında yer almış bir kulüp’ olduğunu ifade eden Ağaoğlu, “Bu kuruluş felsefemizin temel öğeleri arasındadır. O felsefeyi yaşatmak da birincil görevimizdir. Futbolun sadece sahada oynanan bir oyun olduğunu, bu güzel oyunu takımlarına gönül vermiş milyonlarca taraftara ‘temiz’ şekilde izletmenin çok zor olmadığına inanıyoruz. Maalesef ülkemizde futbolun masada oynanıp sahada kazanıldığına dair genel bir kanaat var! Trabzonspor yıllardır haksızlığa en fazla uğrayan, haksızlıklara karşı da en fazla mücadele veren kulüpler arasında ilk sıradaki yerini alıyor. Göreve geldiğimiz günden itibaren yaptığımız bütün çalışmalara rağmen, futbolda ‘adalet’ kavramının sahaya yansımadığını gördük. Bundan hareketle geçen ay FIFA’ya TFF kurullarının bağımsız olmadığını belirten başvurumuzu yaptık. Bu konuda Kulüpler Birliği’nin de desteğini aldık. Başvurumuzu gerek yurtdışındaki avukatlarımız gerekse biz dikkatle takip ediyoruz” diye konuştu.

“BUGÜNÜMÜZ DÜNDEN DAHA AYDINLIK”

Bankalar Birliği ile yaklaşık iki yıl önce borçların yapılandırmasına yönelik anlaşmalarını da geçen ay revize ettiklerini kaydeden Ağaoğlu, “Bu anlaşmanın camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bugünü dünden daha aydınlık Trabzonsporumuzun şüphesiz ki yarını da bugünden daha iyi, daha huzurlu, daha mutlu ve daha başarılı olacaktır. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarım, teknik direktörümüz Abdullah Avcı ve ekibi, futbolcu kadromuz ve çalışanlarımız camiamızın hak ettiği sevinçleri yaşayabilmesi için var gücüyle çalışmaktadır. Bu çalışkanlığın sonucunu da hep birlikte alacağımızdan eminim” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • Neydi 3 yıl önce Şikayet Et
    Sampiyonlugu elinle hediye et sonra adaletten bahset basitsin baskan basiiit
    Cevapla
  • Ferhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan.Haksızlık siz kendinizsiniz.
    Cevapla
  • Mehmet keser01 3 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş sen ne dediğinin farkında mısın? merhaba aziz Yıldırım mahkeme de itiraf etti ne yaptıysam fenerbahce için yaptım dedi. futbolcular şike yi itiraf etti, tüm siyasi partiler 1 gecede fenerbahce yi kurtarma için yeni kanun çıkardı pkk dahil fb yi kurtarmaya düştü. 2010 2011 sezonunda şike var
    Cevapla
  • Mehmet Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet basinin zirvalarini tekrar edince gercek olmuyor. Emenike nin para sayma görüntüleri nerde? Kes yapistir yapan fetö nün kucagina oturmussunuz. Hala konusuyordunuz. Aziz in öyle laflari yok. Istediginiz yere cekip tarihin en temiz sampiyonluguna saygi duyun.
    Cevapla
  • osmanli27 3 yıl önce Şikayet Et
    şimdi kupa nerde ona bak sen..bırakın ağlamayıda,önünüzr bakın 10 sene geçmiş varmı bir başarınız türkiye kupasi hariç..boş adamsın
    Cevapla
  • osmanli27 3 yıl önce Şikayet Et
    sen kendini türkiye cuhuriyetinin üstündemi görüyorsun denyo..bu konuşman tarzın fetöyle aynısı farkındaysan..
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İşiniz gücünüz mağdur edebiyatı. Bıktık sizin bu ağlamalarınızdan. 2010-2011 senesinde başkanınız sadri bey, FETÖ'nün avukatlarına el altından ne maksatla himmet parası verdi siz önce onu bir açıklayın. Şike yaptığınız halde o sene ikinci oldunuz. O tarihten bugüne kadar da hep ağlıyorsunuz. Herkes sizin nasıl kollandığınızı iyi biliyor. Berat albayrak bile size el altından (örtülü ödenekten) devletin 50 milyonunu hibe etti. Haramzadeler. Şimdi çıkmış utanmadan konuşuyorsunuz.
    Cevapla
  • Hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay vay..40 yıllık temizlikciyim senin gibi çöp görmedim..
    Cevapla
  • of61 3 yıl önce Şikayet Et
    röportajı okumamışsın belliki direk düşmanlık yapıyorsunuz.adam bütün kulüpler diyor sen takılmışsın 2010 yılına esas siz çıkamadınız 2010 yılından fenerliler.
    Cevapla
  • bos adam 3 yıl önce Şikayet Et
    sen ne zirvaladiginin farkinda bile diilsin...senin şuanki gezizekali başkanin olan şahıs 2012 senesinde kıbrısta michel platiniye verdigi vakîfbank şampiyolar ligi sponsorluk adı altînda verdigi 50 mil€ paranin hesabini versin..komik olan ise vakifbank zerre miktar avrupada işlem yapamayan bi kuruluş..senin anlayacagın hirsizlik konusunda siz üc istanbulun büyütülmüsleri olarak husain bolt saniz biz anca sürünen bebeyiz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle