Ahmet Ağaoğlu: "Onayımız olmadan transfer olmaz"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, ASpor'a açıklamalarda bulundu. Sörloth için "Türkiye'de eşi benzeri yok" dedi.

Ahmet Ağaoğlu: "Onayımız olmadan transfer olmaz"
Ahmet Ağaoğlu: "Onayımız olmadan transfer olmaz"
GİRİŞ 18.09.2020 17:58 GÜNCELLEME 19.09.2020 10:14
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Sörloth için "Türkiye'de eşi benzeri yok" dedi.

 

 

İşte Ağaoğlu'nun açıklamaları:

"ONAYIMIZ OLMADAN TRANSFER İHTİMALİ YOKTU"

 

 

"Sörloth için de birtakım eleştiriler var. Bonservisi zamanında alınsaydı diyorlar. O anlaşma şu şekilde; 2020-21 sezonunda oyuncu maçların yüzde 50'sinden fazlasında oynarsa Trabzonspor opsiyonu kullanırsa 6 milyon euro karşılığında transferi gerçekleşebilir. Oynamadığımzı bir sezonda ve hakkımız olmayan bonservisi alma şansımzı zaten yok. Sörloth kiralık oyuncumuzdu. Bonservisi Crystal Palace'daydı. Hem Palace hem Trabzonspor'un onayı olmadan Sörloth'un transfer ihtimali yoktu."

"TÜRKİYE'DE EŞİ BENZERİ YOK"

"Olursa 15 gündür görüşme sürüyor. Türk futbol tarihinde eşi benzeri olmayan bir anlaşma çerçevesinde Sörloth, Leipzig'e transfer olacak. Bir de şu unutulmasın hafızamız taze. Geldiğinde yapılan bütün eleştiriler hafızamızda ve oyuncunun da hafızasında! Şimdi giderken de farklı eleştirilerde bulunmak doğru bir eleştiri değil. Trabzonspor'a 375 bin euroya mal olmuş, kiralık ve 1 sene sonra 11-12 milyon euro gelir bırakarak ve bir sonraki transferinden de pay bırakarak giden bir oyuncudan bahsediyoruz. Eğer bunun eşi ve benzeri Türk futbolunda varsa ben bilmiyorum. 375 bin euroya kiralık gelip 11-12 milyon euro karla giden ilk futbolcu olacak."
1


"ÇOK EKSİĞİMİZ VAR"

"Şanssız bir başlangıç yaptık bunu hepimiz biliyoruz. İyi de değildik ama takımda çok eksik vardı. Hala da var. Transferler devam ediyor. Eksikleri bildiğimiz ve özveriyle çalıştığımız için en kısa zamanda taraftarın arzuladığı Trabzonspor'u sahaya yansıtacağız."

 

"ÖNEMLİ OLAN NASIL BİTİRDİĞİN"

"Daha ligin başındayız. Hemen karamsarlığa kapılmak çok doğru bir balkış açısı değil. Nasıl başladığın önemli ama asıl önemli olan nasıl bitirdiğin. Bu mücadelenin içerisinde her zaman olacağımızı söylemiştik, değişen bir şey yok. Aynı şekilde devam ediyoruz."

 

"MERAK EDİLEN KONULAR?"

"Arkadaşlar merak edilen çok konu var. Medya olarak sizin göreviniz şu; Bugün transferlerden bahsederken bu takımın limitinin 152 milyon lira olduğunu bilmek hepinizin görevi. Bu işi ciddi şekilde yapan ve yansıtan sizlersiniz. Şunun hesabını yapmanız gerekir, defalarca söyledim ama sanırım sağlıklı bir şekilde kamuoyuna aktaramadık. İnsanlar soruyor, "Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş nasıl yapıyor?" Çok basit. Onların geliri Trabzonspor'un gelirinin 4-5 katı. Böyle bir transfer limiti olması da doğal. Elimizdeki sınırlı bütçe ve gelirle o takımlara karşı şampiyonluk mücadelesi veriyoruz."
 

"AFOBE AÇIKLAMASI"

"Bir oyuncu aldık, (Afobe) insanlar herhalde şunun farkındalar. O oyuncuyu transfer limitleri çerçevesinde kadroya dahil edebilmemiz için Doğan Erdoğan ile kontratı karşılıklı feshetmek zorunda kaldık. Boşaltırsak alabiliyorduk, yoksa tescil ettiremiyorsun oyuncuyu."

 

"ELNENY AÇIKLAMASI"

"Bugün yoğun bir şekilde büyük sosyal medya hesaplarında "Elneny ile her konuda anlaşılmış, Protokol imzalanmış ama yönetim ağır kaldığı için ve Arsenal'in de o bölgede oyuncuya ihtiyacı olduğu için böyle önemli bir transfer gerçekleştirilememiş" deniyor. İyi niyetli, saf duygularla bu takımı destekleyen taraftar bu tür haberleri de okuduğu zaman ister istemez bu haberlere itibar ediyor. Elneny dediğiniz adamın net maaş maliyeti 2.5 milyon euro. Vergisiyle 3.7 milyon euro. Artık herkesin şunu anlaması lazım, bizim şu anda net maaş bütçemiz 12 milyon euro civarında. Elinizden oyuncu çıakrmadan transfer yapma şansınız yok. Bu haberleri çok doğruymuş gibi "Güvenilir kaynaklardan aldığımız habere göre; diyorlar. Bizim 2.5 milyon euro maaşı olan bir oyuncuyla hiçbir temasımız olmadı."
 

12 MİLYON €'YU 26 FUTBOLCUYA BÖLERSEN...

"12 milyon euroyu 26 futbolcuya böldüğünüz zaman Trabzonspor'un net maaş ortalaması 400 bin euroya geliyor. Bu gerçeği herkesin bilmesi lazım. Sonra haberlerin buna göre yapılması lazım."
 

2-3 TAKVİYE OLABİLİR

"Sörloth'tan sonra farklı isimler diye soruyorsanız öyle bir isim yok. Benim tahminime göre 2-3 takviye olabilir."

 

 

YORUMLAR 16
  • alpkaan 3 yıl önce Şikayet Et
    şörlot,novak,sosa,navakeme olmasa trabzonspor 9. bitirirdi ligi. amma abarttın ha sen nasıl başkan oldun hayret beceremediğin şeyleri kendine kar yapıyorsun.en iyi oyuncuların gitti küme düşmeye layık takım oldu.hileleri ayağına dolaştı çok iyi oldu uefadan da ceza geldi fosaldı.
    Cevapla
  • yağız 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamın bonservisini zamanında almadın şimdi konuşup duruyorsun.
    Cevapla
  • Mrt 3 yıl önce Şikayet Et
    Geri zekalımısın adam söylemiş neyin derdindesin
    Cevapla
  • Fb 21 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben FB olarak bu başkanı tebrik ediyorum..ts bataktan kurtardı..her oyuncunun yeri dolar ..sorloht Almanya’da yapamaz baskı altında kalacak görün
    Cevapla
  • Cahilll 3 yıl önce Şikayet Et
    Eljif elmas? Cenk tosun? Cengiz under?
    Cevapla
  • Mücahid 3 yıl önce Şikayet Et
    Eljif Elmas Fenerbahçe den 17-18 milyon euro paraya gitti. Maliyeti sörloth la aynı. İnsanların makamlarını korumak için kendilerini övmeleri takdire şayan!
    Cevapla
  • Sadik 3 yıl önce Şikayet Et
    Eljif Elmas kiralikmiydi? Degildi. Eeeeeeeeeeee
    Cevapla
  • Engin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilip bilmeden yorum yapma birde Trabzonspor ve palas yarı yarıya alınca bu paralar kalıyor elif elmas kim shorlot kim aynı kefeye bile koyma birde fener ve Cimbom şişirilmiş transfer rakamları ile sözüm ona limitlerini yukarı çekme derdindeler elif elmas Fener'e ne kattı gittiği takıma ne kattı o kadarlık bi topçu mu
    Cevapla
  • hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    ŞORLOT 24 milyon euro
    Cevapla
  • faruk ts 3 yıl önce Şikayet Et
    sorlotha odenecek para 24 milyon, konusulan rakam bu, palace ile yari yariya paylasilacak ve sonraki satistan pay alma hakki da var. sonucta bu adami fiyati eljif ve murigi den fazla.
    Cevapla
  • İsmail. 3 yıl önce Şikayet Et
    Eljif Elmas satın alınmış bir oyuncu, Sörlöth ise kiralık oyuncudur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle