İlhan Palut'tan Konyaspor'a 'Hoca' göndermesi!

Konyaspor'un flaş bir kararla yollarını ayırdığı teknik direktör İlhan Palut, bugün de yayıncı kuruluşa Emre Belözoğlu hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İlhan Palut'tan Konyaspor'a 'Hoca' göndermesi!
İlhan Palut'tan Konyaspor'a 'Hoca' göndermesi!
GİRİŞ 18.01.2023 16:13 GÜNCELLEME 18.01.2023 16:15
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'de Dünya Kupası için verilen aranın ardından oynadığı maçlarda galibiyet elde edemeyen Konyaspor'da, beklenmedik bir şekilde teknik direktör İlhan Palut ile yollar ayrılmıştı.

Ayrılık sonrası Emre Belözoğlu ile yaşadığı olay gündeme gelen İlhan Palut, yayıncı kuruluş beIN Sports'ta konuya açıklık getirdi.



Palut'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"BEŞİKTAŞ MAÇI KAZANILACAK BİR MAÇTI"

"Güzel bir süreç, 2 yıllık birliktelik. Genel anlamda başarılı bir süreç olarak bakabiliriz. Beşiktaş maçını kaybettik ama kazanabilecek bir maçtı. Oyuncularımda psikolojik olarak geri gitmeler gördüm. Ben de oyuncularımla beraber toplantılar yapıyordum. Sonrasında kulübün 2. Başkanı benimle görüşmeye geldi. 30 saniyelik bir görüşmeydi. Onlar için üzücü bir görüşme olacağını ancak yolları ayırmaya karar verdiklerini dile getirdiler. Kan değişikliği nedeniyle bu kararı aldıklarını söylediler."

"HERKES İÇİN SÜRPRİZ BİR KARAR"

"Takımın daha iyi olması için istişarelerimiz oluyordu yönetimle. Perşembe günü oynanacak maç için oyuncularımla toplantı yaparken böyle bir durumu beklemem mümkün değildi. Hiç beklemediğim bir noktaydı. Anlaşamadığımız konular bu boyutta değildi. Herkes için sürpriz bir karardı. Benden hemen sonra yeni bir teknik adamla anlaşılması konusunda takdir kamuoyunundur."

"EMRE BELÖZOĞLU BENİ ARADI"

"Emre hocayla Trabzonspor maçının hemen ardından bir görüşme gerçekleştirdim. Emre hoca da beni Konyaspor'dan ayrıldığım zaman aradı. Başakşehir maçlarına gittiğimizde odasında oturur kahve içeriz. Aramızda böyle bir diyalog vardır. Nuri Şahin ile de konuşuruz. Türk hocalarla dayanışma içerisindeyiz."

"EMRE HOCAYI BU ŞEKİLDE BİLGİLENDİRMEK ART NİYET"

"Ben Pro Lisans alımı konusunda değişiklik yapılması gerektiğini söyledim sadece. Pro Lisans benim için çok önemliydi. Benim gibi futbolculuk geçmişi olmayan teknik direktörler için çok zor bir olay. Elit futbolcuların 3-4 maç Milli takımda oynamasını ben 4 senelik antrenörlük yapsam bile tolere edemiyorum dedim. Yanlış anlaşılmasın Emre Belözoğlu çok iyi bir kariyere sahip, ama şimdi de çok iyi bir teknik direktör dedim, ardından Şenol hoca ve Aykut hocayı örnek gösterdim. Bu nokta üzerinden Emre hocayı bu şekilde bilgilendirmek bence art niyet. Daha sonra Emre hocayla konuştuğum zaman o da üzgün olduğunu ve öncesinde eksik bilgilendirildiği için bunu söylediğini dile getirdi. Ayrılıktan sonra da konuştuk."

KONYASPOR'A GÖNDERME

Deneyimli teknik adam, sözlerini noktalarken Konyaspor yönetimine de göndermede bulundu. Palut, "Teknik direktörü olan hiçbir kulüple görüşmeyeceğim. Hocasıyla yollarını ayıran hiçbir kulübün sosyal medya hesabında iki saat sonra "Hoş geldin İlhan Palut" açıklamasını göstermeyeceğim." diyerek konuşmasını tamamladı.

Bilindiği üzere Konyaspor, iki gün önce ayrılık kararı aldığı İlhan Palut'la dün yollarını ayırmış ve gün içinde sosyal medya hesabından Sırp teknik adam Aleksandar Stanojevic'in göreve getirildiğini duyurmuştu.
 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Haşmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah büyük inşaAllah Konya küme ďüşer, zaten hiç sevmem Konyalıları.
    Cevapla
  • Kemali can 1 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu Turklugunun ilk şehri ve ilk Baskenti Konya dir. Hayırdır ? Nedendir rahatsızlığım yoksa ?sende bir cibiliyet sorunu mu var?
    Cevapla
  • Konyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Allah; Haşamerete bak sen. İnşallah sen de dertlere düşersin de devanı Konyalılarda bulursun Haşameret...
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    İlaç , Bir teknik adamın başarılı olup olmadığını kıyas yaparken aynı koşullarda karşılaştırman lazım , ilhan hoca çok kötü kadroyla şampiyonluğa oynamıştır boş yapma kaybol
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İlk defa maç seyretmeye gidecektim artık daha olmaz kendisi seyretsin başkan
    Cevapla
  • İLAÇ 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçen GS neredeyse küme düşecekti. Gerekli desteklerde önce Terim gönderildi. Kariyer olarak kıyas kabül edilemez Palut -Terim kıyası olmaz ki Terim bile gönderilmişken hem de avrupada çok iyi gidiyorken...Palut kim ki gönderilemesin ? Atık değil falan hikayelerini geçin. Palut'u 3 büyükler çağırsa o da mukavelem var demez gider. Gelen hoca Palut'tan çok daha başarılı bir hoca...Ha burda başarılı olur olmaz o belli olmaz. Ama Palut'un son 10 maçına bakılınca olaylar gayet normal gelişiyor.
    Cevapla
  • Mahmutk 1 yıl önce Şikayet Et
    İlhan hocada bulamayim Sırp bi teknik direktör de aradığınız ne ki acaba (herşey için teşekkürler İlhan hocam )
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle