Pirlo La Liga devinin kapısından döndü! Oyuncular istememiş

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo'nun, Koeman'la yollar ayrıldıktan sonra Barcelona'da teknik direktörlük görevine getirilmek istendiği ancak oyuncuların buna karşı çıktığı iddia edildi.

Pirlo La Liga devinin kapısından döndü! Oyuncular istememiş
Pirlo La Liga devinin kapısından döndü! Oyuncular istememiş
GİRİŞ 25.10.2022 13:34 GÜNCELLEME 25.10.2022 13:39

Süper Lig ekibi Fatih Karagümrük'te teknik direktörlük yapan Andrea Pirlo'nun Türkiye'ye gelmeden önce İspanyol devi Barcelona ile görüştüğü ortaya çıktı.  Barcelona'da Başkan Joan Laporta'nın Koeman sonrasında takımı Xavi'den ziyade Andrea Pirlo'ya emanet etmek istediği iddia edildi. 

Rijkaard modeli uygulamak istendi

İspanyol Sport Gazetesi, geçen sezona Ronald Koeman'la başlayan Barça'da Başkan Laporta'nın, Hollandalı hoca ile yolları ayırdıktan sonra takımı Pirlo yönetimine bırakmak istediğini yazdı. Daha önceki başkanlık döneminde tıpkı Pirlo gibi hocalık kariyerinin başlarında olan Frank Rijkaard'la önemli başarılar elde eden Laporta'nın, İtalyan futbol adamı ile aynı model üzerinde farklı bir yapılanma düşlediği öne sürüldü.

Frank Rijkaard - Joan Laporta - Van Bommel

Kaptanlar istemedi

Barça'nın 1 numaralı isminin, İtalyan teknik adamı getirmeden önce evinde 4 kaptan Pique, Jordi Alba, Busquets ve Sergio Roberto ile birlikte takımda ağırlığı olan 3 oyuncuyu yemeğe davet ederek düşüncelerini öğrendiği yazıldı. Ancak oyuncuların, Pirlo ile ilgili olarak olumsuz görüş belirttiği ve kulübün felsefesine uzak tecrübesiz birini getirmenin işe yaramayacağını söyledikleri ortaya çıktı.



Oyuncular 'Xavi' dedi

Futbolcuların, Teknik Direktörlük koltuğuna takımın eski kaptanı Xavi Hernandez'i işaret ettikleri yemeğin ardından ise Laporta'nın, efsane ismi 6 Kasım 2021'de hoca yaptığı vurgulandı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.