Emre Belözoğlu'ndan flaş açıklamalar! "Temmuz'un cefasını biz çektik"

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, katıldığı televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Emre Belözoğlu'ndan flaş açıklamalar! "Temmuz'un cefasını biz çektik"
Emre Belözoğlu'ndan flaş açıklamalar! "Temmuz'un cefasını biz çektik"
GİRİŞ 28.08.2022 15:59 GÜNCELLEME 28.08.2022 16:00
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, NTV'de Emek Ege'nin sunduğu Kırılma Anı programına konuk oldu.

Belözoğlu, 3 Temmuz sürecinden Aziz Yıldırım ile aralarında geçen olaylara kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Genç teknik adamın açıklamaları şu şekilde:

"3 Temmuz'da büyük bir şok yaşadık"

"3 Temmuz'da büyük bir şok yaşadık. Sabah kalktık, televizyonda haberler, altyazılar, kırmızı kırmızı son dakikalar. Aziz Yıldırım ve yönetici büyüklerimizi görüyoruz. Gerçekten zor bir süreçti."

Volkan Demirel sözleri

"Volkan farklı bir karakterdir. Volkan'da geri adım olmaz. Kavga edeceksen de orada olur (gülerek). Volkan ile tartışmalarımız da olmuştur, içinden geldiği gibi davranıyor. Beni de Volkan'ı da Fenerbahçe taraftarları bir yere koydu. Annemin ismi Fatma, babamın Mehmet. Onların isimlerinden şüphe etmediğim gibi Fenerbahçe'nin şampiyonluğunda leke yok. Ben sahadaydım. Yaşananları bizden daha iyi bilecek kimse yoktu. Süreç çok kötü ilerledi. Türkiye zor günler yaşadı. Sıkıntılı bir süreçti. Annemin oğlu Emre olarak ne kadar eminsem Fenerbahçe bir o kadar tertemizdir."

"Temmuz'un cefasını biz çektik"

"Temmuz'un cefasını biz çektik. Çok şükür herkes sefasını konuşuyor. Bu konularla gündeme gelmek istemiyorum ama... Ülkemizde bazı insanlar o dönemin içindeki insanların hafızalarıyla dalga geçecek kadar rahat davranıyor. Ben bundan rahatsızım. Aykut Kocaman, Volkan Demirel ve takım arkadaşlarımızın yaşadığını kimse yaşamadı. Çok şükür ülke bir rahata erdi. O süreçte olanlar yokmuş gibi davranılıyor. Bundan rahatsızım. Allah'a çok şükür cefasını bizler yaşadık bu süreçte."

"Hiç kolay değildi ayakta durabilmek"

"Fenerbahçe ceza aldı, Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyecek, küme düşecek dediler. Büyük bir yıkım vardı. Bizi kulübe çağırdılar. Çeşme'den 1-2 arkadaşımla dönüyoruz. Arkadan, daha önce 3. günde "Şikeciler" diye bağırdılar. Ben de çok sakin bir insan değilim. Böyle tartışmalar yaşadık. Koskoca bir camianın hak etmediği, sonrasında hakkın yerini bulduğu bir süreç oldu. Hiç kolay değildi ayakta durabilmek. Takımın gücü de azalmıştı. Son ana kadar Kocaman ile oynadık."

"Çok büyük futbolcularla oynadım"

"Çok büyük futbolcularla oynadım. O kadar iyi oyuncularla oynadım ki. Fenerbahçe ve Galatasaray 'da o kadar çok isimlerle oynadım ki... Bir tane oyuncuya indirgeyemem bunu. 2013-14 kadrosu çok iyi bir kadroydu. 2010-11 çok sıkıntıların olduğu bir dönemin kadrosuydu. Malatya'ya elendik, Antalya'ya gittik. Üst üste maçlar kazandık. 2013-14 kadrosu olgunlaşmış, ligi bilen bir takımdı. 2013-14, Türkiye Ligi'ne daha uygun bir takımdı."

Aykut Kocaman'la unutamadığı an

"Aykut Kocaman ile karşılıklı ağlayarak anlaştık. Aykut Kocaman'ın ağladığını gördünüz mü? O anı hatırlıyorum. Onun ağladığını görünce ben de ağlamıştım. Çok değerli bir adamdır. Her zaman gönlümde farklı bir yeri olacaktır."

"Kaybettiğim her maçı tekrar oynamak isterim"

"Hangi maçı tekrar oynamak isterim? Bursa maçı, iki Galatasaray maçı var. Çok maç var. Kaybettiğim her maçı tekrar oynamak isterim."

"Fenerbahçe'de içeriyi iyi biliyorum"

"Fenerbahçe'de içeriyi iyi biliyorum. Genlerini, gücünü çok iyi biliyorum. Bir kitap daha okumama gerek yok bunla ilgili. Ne yazık ki sabırsızlık problemi var. Hemen başarıyı elde etme isteği var."

Fenerbahçe'den ayrılma sürecini anlattı

"2015'te ilk ayrılma sürecim vardı. 2015'te önemli oyuncuların gönderilmesi hataydı. Bir kulübün bir hafızası olmalıdır. Teknik adam ve sportif direktör üzerinden gideceksiniz. Göksel Gümüşdağ oradaydı. Fenerbahçe'de 34 yaşındaydım. Çok da iyi bir sezon geçirmiştim. 20 gole direkt katkı vermiştim. Belki de hayırlısı böyleydi. Ben çok üzülmüştüm. Beklemiyordum açıkçası. Yaşandı. Sonrasında futbolu bırakma kararı aldım ben aslında. Sonra bir gün, yattım, kalktım. Bir daha uyudum. 3 gün böyle devam etti. Sonra tam kapıdan çıkarken nereye gidiyorsun dedi eşim. Ben galiba bırakamayacağım futbolu dedim."

"Ben gönderildiğimi televizyondan öğrendim"

"Değersiz olduğumu hiç hissetmedim. Terraneo'nun televizyonda bir şeyler söyledi. Televizyonda İtalyanca ağır ifadeler kullandı, tercüman yumuşatarak konuştu. Gönderildiğimi söylediği bir konuşma yaptı. Aziz Yıldırım, 'Bir tek sen kalacaksın. Arkadaşların gidecek' demişti. Ben de 'Keşke mektupla göndermeseydiniz' dedim. Ben gönderildiğimi televizyondan öğrendim. Şu an gülüyorum ama acı bir durumda."

"Aziz Yıldırım beni odasından kovdu"

"Aziz başkan içinden geldiği gibi davranan bazen oturduğumuzda onunla bana kızdığı zamanlar da oldu. O da olduğu gibidir. Fenerbahçe için çok sıkıntılar çekmiş. Tarihi süreci yaşamış, ne yazık ki en büyük sıkıntısı çekmiş. Fenerbahçeli duruşuyla bu ülkenin değerlerine bağlı duruşuyla tüm Fenerbahçelilerin gönlünde taht kurmuş bir insandır. Benim için de bir ağabeydir. Kolay bir insan değildir ama onunla vakit geçirdiğinizde onu çok seversiniz. Oyuncu-başkan ilişkimiz de her zaman iyi olmuştu. Beni birkaç kez odasından kovsa da hep iyi anılarla kendisini hatırlıyorum. Benim için Aziz başkan her zaman farklı bir değerdi."

"Bir maçta hakemle tartışmıştım. O maçın ardından beni odasına çağırmıştı. Bana sinirlenmiş ve odasından kovmuştu. Aklımda kalan anılardan bir tanesi sadece."

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 32
  • terzalioglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Şike yaptıysam fener için yaptım.... Nokta....
    Cevapla
  • Özel biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Anneni babanın adını soyluyidunda herkes biliyor Sivas ve Ankara gücü maçı parası ve başkanın ses kayıtlarını verdiler kümeye gidiceyinize ligde kaldınız şampiyonlar liginden kovuldunuz .
    Cevapla
  • Anonim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın medya ve hükümet desteği nereden geliyor, anlayabilen var mı?
    Cevapla
  • Sultanbeyli 1 yıl önce Şikayet Et
    2010 2011. Şampiyonu TRABZONSPOR dur o kupayı kendi elinizle vereceksiniz o zamana kadar KUPANIN LANETİ PEŞİNİZİ BIRAKMAYACAK.
    Cevapla
  • serce 1 yıl önce Şikayet Et
    kudurunlan hepiniz 2011 yilinin tek bir 1 ŞAMPIYON U var O da FENERBAHCE DIR .
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin yerin Galatasaray dır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle