Montella’dan Fenerbahçe maçındaki hakem hatalarına tepki

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Fenerbahçe maçında hakem hatalarının olduğunu belirterek, Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine rağmen bu hataların görülmediğini söyledi.

Montella’dan Fenerbahçe maçındaki hakem hatalarına tepki
Montella’dan Fenerbahçe maçındaki hakem hatalarına tepki
GİRİŞ 25.08.2022 19:30 GÜNCELLEME 25.08.2022 19:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor, 4’üncü hafta karşılaşmasında evinde Ümraniyespor’u ağırlayacağı maçın hazırlıklarını tesislerde yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, oyuncularını Fenerbahçe karşısındaki mücadelesinden dolayı tebrik ettiğini belirtti.

"BİZE ZORLUK YAŞATIYOR"

Maçtaki hakem yönetiminden memnun olmadığını dile getiren Montella, "Sadece bir kez olduğunda belki sinirlenebilirsiniz ancak futbolda böyle şeyler var. VAR sisteminin olduğu bir ortamda böyle şeyleri nasıl göremediğimizi anlamakta güçlük çekiyorum. Mesela Szalai’nin pozisyonunda farklı bir spor branşından gelen hareket ve dolayısıyla bir faul vardı. Hiçbir şekilde ciddiye alınmadı ve bu bize zorluk yaşatıyor. Bu konu üzerinde pek fazla tartışmaya gerek yok" dedi.

"KALECİ, TOPU 20 SANİYEDEN FAZLA TUTTU"

Montella, Fenerbahçe maçında kalecinin topu oyuna geç soktuğunu belirterek, "FIFA’nın yürürlüğe koyduğu kurallar dahilinde kaleciler, topu eline aldığında 6 saniye kuralı vardır. Bazen bu süre 7-8 saniye olur, bunu anlayışla karşılarız. Ama rakip kaleci birçok pozisyonda topu 20 saniyeden fazla elinde tuttu. O durumda aslında çift vuruş verilmesi gerekiyor ceza sahası içinde. Bunu hiç görmedik ve bu tarz şeyleri anlayamıyorum” diye konuştu.

"HEDEFLERİMİZE ULAŞMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Hedeflerinin, yeni futbolcuları olmasına rağmen; ellerinden geleni yapmak istediklerini kaydeden Montella, “Cumartesi günü oynanacak Ümraniyespor maçı, aslında bize birçok sorunun yanıtını verecektir. Çünkü üç maçını iyi bir şekilde tamamlamış, kolektif anlamda savunma yapabilen bir rakibe karşı oynayacağız. Biz çalışıp hazırlanacağız, adım adım ilerleyerek, kendi hedeflerimize ulaşmaya çalışacağız” dedi.

Teknik direktör Montella'nın açıklamalarından ardından antrenman, futbolcuların ısınma ve koordinasyon hareketleriyle başladı. Dar alanda top kapma ve pas antrenmanının ardından, Ümraniyespor maçının taktik çalışması gerçekleştirildi.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 7
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sezon hakemler fenevi şampiyon yapacak belli oldu
    Cevapla
  • Manisalı 1 yıl önce Şikayet Et
    6_8 saniye kuralı Galatasaray a karşı uygulanır.... Fenerbahçe veya diğer takımlara uygulanmaz.... maalesef
    Cevapla
  • kastamonu 1 yıl önce Şikayet Et
    ya takımı ekümenik papaza okuttuk yine elendik şampiyonlar liginden
    Cevapla
  • Maylo 1 yıl önce Şikayet Et
    Orasi gadi köy aga her yerini bilecek hakemlik bise yok olsa görürdüler
    Cevapla
  • Yorumsuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben spor programlarına bakıyorum tartışmalı pozisyonlarda yorumcular dakikalarca tartışıyorlar ortak bir karara varamıyorlar bunların içinde hakem hocaları dahil.. Şimdi VAR da bir pozisyona bakılıyor ve sonuç bekleniyor. Zor iş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle