Süper Lig'de Avrupa yarışı kızıştı! İşte ülkemizi temsil edecek takımlar

Spor Toto Süper Lig'de 37. hafta geride kalırken, Avrupa kupalarına katılacak takımlar büyük oranda netleşmeye başladı.

Süper Lig'de Avrupa yarışı kızıştı! İşte ülkemizi temsil edecek takımlar
Süper Lig'de Avrupa yarışı kızıştı! İşte ülkemizi temsil edecek takımlar
GİRİŞ 16.05.2022 19:23 GÜNCELLEME 16.05.2022 22:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'de 37. hafta tamamlandı. Avrupa kupalarında ülkemizi temsil edecek takımlar büyük oranda belirlendi. 38 yıllık şampiyonluk hasretini dindiren Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için 1 ön eleme oynayacak.

TRABZONSPOR'UN MUHTEMEL RAKİPLERİ

Trabzonspor, Rus kulüplerinin Avrupa'dan men edilmesi nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ne 3. turdan değil play-off'tan katılacak. Trabzonspor turu geçerse grup aşamasına katılmaya hak kazanacak, elenirse Avrupa Ligi'ne gidecek. Trabzon'un rakibi, 1 Ağustos'ta belirlenecek.

Play-off'ta muhtemel rakipler ise şöyle:

Olimpiakos (Yunanistan)
Karabağ (Azerbaycan)
Malmö (İsveç)
Ludogorets (Bulgaristan)
Sheriff (Moldova)
Bodo Glimt (Norveç)
Ferencvaros (Macaristan)
S. Bratislava (Slovakya)
Helsinki (Finlandiya)
TNS (Galler)
Zalgiris (Litvanya)
L. Red (Cebelitarık)
Zürih (İsviçre)
Maccabi Haifa (İsrail)
Apollon (Rum Kesimi)

FENERBAHÇE MUCİZE OLMAZSA LİGİ İKİNCİ BİTİRECEK

Fatih Karagümrük'le golsüz berabere kalan Fenerbahçe, Konyaspor'un 3-1'lik galibiyetinin ardından 38. haftaya rakibinin 3 puan önünde giriyor. Sarı-lacivertli takımın artı 9 averajlık avantajı da bulunuyor. Son hafta mucize olmazsa sezonu ikinci sırada bitirecek olan Fenerbahçe'nin Devler Ligi'ne adını yazdırabilmek için 3 tur geçmesi gerekiyor. Sarı-lacivertliler iki ön elemeyi aşarsa play-off turunda mücadele edecek.

KUPAYI KAZANAN TAKIM AVRUPA LİGİ'NE GİDİYOR

UEFA Avrupa Ligi için Türkiye'nin tek takım kontenjanı bulunuyor. 26 Mayıs'ta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Demir Grup Sivasspor-Yukatel Kayserispor finalini kazanacak takım ülkemizi Kupa 2'de temsil edecek.

YA BAŞAKŞEHİR YA ALANYASPOR

UEFA Konferans Ligi'ne ise ülkemizden iki takım iştirak edecek. Süper Lig'i 3. ve 4. sırada bitiren ekipler Konferans Ligi'nde boy gösterecek. Konyaspor, Hatayspor galibiyetin ardından puanını 67'ye yükseltti ve üçüncü sırayı garantiledi. 4. sıra için büyük çekişme var.

SON HAFTA İKİ TAKIMIN DA MAÇLARI ZOR

Son haftaya girerken Giresunspor'la berabere kalan Medipol Başakşehir'in 62, Gaziantep FK maçını kazanan Alanyaspor'un ise 61 puanı bulunuyor. 38. haftada Başakşehir kendi sahasında şampiyon Trabzonspor'u ağırlayacak. Akdeniz ekibi ise İstanbul'da son haftaların formda ekibi Fatih Karagümrük'le karşı karşıya gelecek. 

İŞTE SON HAFTA ÖNCESİ İLK 5 SIRA PUAN DURUMU:

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    boşuna Avrupa sahnesine çıkıp rezil olmasın takımlarımız, yine hüsran olacaktır bu hâlleri ile
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ts ne yapacak guruplara kalamaz gec o işleri sen
    Cevapla
  • Özgür biri 1 yıl önce Şikayet Et
    FB 3eleme deyil 2cide yolcu olur ts şampiyonlar ligi için güçlü kadro kursun yazık olmasın mümkünse FB nin alacağı futbolculara dadansin FB bunu herkese yapıyor hakettiler sözleşmesi bitene iyi teklif et alın elinden kurbana koç kesecez inşallah.
    Cevapla
  • adsfdfrtgyhuj 1 yıl önce Şikayet Et
    seneyede 0 çekerler hala aptal kulüp yöneticileri genç oyuncu yetiştirmek yerine yaşlı yabancı oyuncu alma peşindeler yaşlı yabancıya vereceğiniz paralarla ancak avrupada 0 çekebiliyorsunuz bunun yerine milyonlarca türk gencine harcasayın bu paraları da brezilya gibi futbolcu ihraç edelim tff destekli proje alt yapı takımları kurlacak transeferde 0 yabancı 0 23 yaş üstü oyuncu transfri yapacaklar bu takımlarıda tff liglerinde oynayacak şekilde yapılandıracaklar ve süper lig takımlarıda kendi alt yapı takımlarını kuracaklar ve genç oyuncularını bu takımlarda tff liginde büyük abilerine (oyunculara) karşı mücadele edecekler
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sıfır çekip gelir takımlarımız seneye şampiyonlar ligine 1 takımlarımız 3 on eleme ile gidebilirse zor velhasıl avrupa ligi bizim takimlar için hayal olur eskiden balkan kupası vardı artık sanırım o yeniden düzenlenir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle