Konyaspor'dan gönülleri fetheden Ahmet Çalık kararı

Konyaspor trafik kazasında hayatını kaybeden Ahmet Çalık’ın 6 numaralı formasını emekli ederken, tesislere de Ahmet Çalık adını vermeye hazırlanıyor.

Konyaspor'dan gönülleri fetheden Ahmet Çalık kararı
Konyaspor'dan gönülleri fetheden Ahmet Çalık kararı
GİRİŞ 13.01.2022 09:45 GÜNCELLEME 13.01.2022 10:00
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Geçirdiği trafik kazasının ardından 27 yaşında hayata gözlerini yuman Ahmet Çalık, Konyaspor’u ve Türk futbolunu yasa boğarken örnek karakteriyle gönüllerde taht kuran oyuncunun anısı ölümsüzleşecek.

Bu konuda vakit kaybetmeden harekete geçen Konyaspor Yönetimi, Ahmet Çalık’ın giydiği 6 numaralı formayı emekli etme kararı aldı. Bu sezondan itibaren Konyaspor’da bir daha hiçbir oyuncu 6 numaralı forma giyemeyecek.

Daha 2 ay önce kulübüyle sözleşme uzatan, aldığı tekliflere karşın Yeşil-Beyazlı takımda ekonomik koşulları sorun etmeden kalmayı kabul eden Ahmet Çalık’ın adı aynı zamanda kulübün yeni tesislerine de verilecek. Başkan Fatih Özgökçen’in gerçekleşecek ilk yönetim kurulu toplantısında bu kararı alacağı belirtildi.

Erteleme talebine yanıt geldi

Konyaspor yaşanan acı kazadan sonra TFF’den hafta sonunda oynanacak olan Başakşehir maçının ertelenmesini talep etmişti. Halen takım olarak şok içerisinde olan kulübün bu talebine TFF’den beklenen yanıt geldi. Federasyonun maçı ileri bir tarihe ertelediği duyuruldu. Başakşehir’in de Konyaspor’un bu talebini doğrudan kabul ettiği ifade edilirken maçın tarihi daha sonra açıklanacak. Öte yandan Konyaspor Yönetimi önümüzdeki hafta iç sahada oynayacakları Adana Demirspor maçının bilet fiyatlarını Ahmet’in anısına, forma numarasına ithafen 6 TL’den satılacağını açıkladı.

Parası ailesine ödenecek

Ahmet Çalık için Konyaspor'dan bir hamle de sözleşme konusunda geldi. Yeşil- Beyazlılar, Ahmet Çalık'ın sezon sonuna kadar olan sözleşme yükümlülüklerini ailesine ödeyecek.

YORUMLAR 23
  • Muzaffer bahadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kayseri spor taraftarı olarak çok üzüldüm Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun 38=42
    Cevapla
  • Konya 2 yıl önce Şikayet Et
    böyle efendi bir kişiliğe sahip futbolcu zor bulunuyor rabbim geride kalan ailesine sabırlar versin . Böyle hüzünlü bir zamanda takımını satan serdar gürler gibileri var rabbim herkesin kalbine göre versin
    Cevapla
  • Ahmet onat konyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin konya büyükşehir stadının ismini ahmet çalık stadı olarak değiştirilmesini rica ediyorum değerli büyüklerimizden
    Cevapla
  • tatlici 2 yıl önce Şikayet Et
    makami cennet derecesi âlî olsun
    Cevapla
  • Sorma neden 2 yıl önce Şikayet Et
    Kulüp güzel bir vefa örneği göstermiş.. Bence 6 numaralı forması da satışa çıkarılıp taraftarında göstereceği vefa örneğinin karşılığı olarak adına kalıcı bir eser yaptırılabilir veya öksüz yetim çocuklar için onun adına burs verilebilir.. Maşallah ne güzel yaşamış ki güzel anılıyor kardeşimiz.. Allah cennet mekan etsin inşallah..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle