Altay'ın hasreti 9 maça çıktı! İzmir'de 3 puan Hatayspor'un

Süper Lig'in 16. haftasında Hatayspor deplasmanda Altay'ı 2-1 mağlup etti. İzmir ekibinin galibiyet hasreti 9 maça çıktı.

Altay'ın hasreti 9 maça çıktı! İzmir'de 3 puan Hatayspor'un
Altay'ın hasreti 9 maça çıktı! İzmir'de 3 puan Hatayspor'un
GİRİŞ 10.12.2021 21:59 GÜNCELLEME 10.12.2021 22:10
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yenilenmiş Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nın açılış maçında Altay ile Hatayspor karşı karşıya geldi. Müsabakayı Hatayspor, 2-1 kazandı.

Altay, 21. dakikada Pinares'in golüyle öne geçti. Yediği golden sonra rakibine göre daha üstün bir oyun sergileyen Hatayspor, 38. dakikada Diouf ve 75. dakikalarda Saint-Louis'in golleriyle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Konuk ekipte, Diouf'un 86. dakikada kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Lis gole izin vermedi.

Galibiyet hasreti 9 maça çıkan Altay, 18 puanda kaldı. Hatayspor ise puanını 29'a çıkardı.

Altay gelecek hafta deplasmanda Giresunspor'la karşılaşacak. Hatayspor ise gelecek hafta Trabzonspor'a konuk olacak.

Alsancak Mustafa Denizli Stadı futbolseverlerle tekrar buluştu

Türk futbolunun ve İzmir'in önemli statlarından, Süper Lig tarihinin ilk golünün atıldığı Alsancak Stadı, yeniden yapıldıktan sonra Spor Toto Süper Lig'deki Altay-Atakaş Hatayspor müsabakasıyla yaklaşık 7,5 yıl sonra tekrar kapılarını açtı.

Deprem riski nedeniyle 2015'te yıkıldıktan sonra tekrar yapılan ve 26 Kasım Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan stat, en son 27 Mayıs 2014'te TFF 2. Lig play-off yarı final rövanşında Göztepe ile Hatayspor arasında oynanan maça ev sahipliği yapmıştı.

Stat yıkılmadan önceki son müsabakada diğer İzmir temsilcisi Göztepe'ye rakip olan Hatayspor, bu sefer Altay'ın konuğu oldu.

Türk futbolunda, hem futbolculuğunda hem teknik direktörlüğünde birçok başarıya imza atan futbola başladığı Altay'da "Büyük Mustafa" lakabı alan Mustafa Denizli, adının verildiği statta ilk maçta Altay'ın başında sahaya çıktı.

Milli Lig adıyla 1959'da başlayan Süper Lig'de İzmirspor ile Beykoz arasındaki maça ev sahipliği yapılan Alsancak Stadı'nda ligin ilk golü, İzmirsporlu Özcan Altuğ tarafından 21 Şubat 1959'da atılmıştı.

Yağışlı havaya rağmen 7,5 yıl sonra kapılarını açan Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda takımlarını yalnız bırakmayan Altaylı taraftarlar takımlarına destek verdi. Yağışlı hava nedeniyle Altaylı taraftalar planladıkları kareografiyi sunamadı.

Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda ilk gol Pinares'ten

Milli Lig adıyla başlayan Süper Lig'de ilk golün atıldığı Alsancak Stadı'nın yeniden yapımının ardından ilk gol Altaylı Cesar Pinares'ten geldi. Süper Lig'deki ilk golü İzmirsporlu Özcan Altuğ kaydetmişti.

Altay: 1 - Hatayspor: 2

Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Mete Kalkavan, Mehmet Salih Mazlum, Furkan Ürün

Altay: Lis, Tolga Ünlü, İbrahim Öztürk, Murat Akça, Naderi (Dk. 74 Paixao), Kappel, Ceyhun Gülselam (Dk. 88 Ahmed Rayan), Thiam, Rodriguez (Dk. 88 Thaciano), Pinares, Bamba

Hatayspor: Munir, Kamil Ahmet Çörekçi, Fatih Kurucuk, Burak Öksüz, Adekugbe, Ribeiro, Sackey, Falette, Saint Louis, Kamara (Dk. 68 Lobjanidze), Diouf

Goller: Dk. 21 Pinares (Altay), Dk. 38 Diouf, Dk. 75 Saint Louis (Atakaş Hatayspor)

Sarı kartlar: Dk. 18 Kamara, Dk. 40 Sackey, Dk. 43 Ömer Erdoğan (Teknik direktör), Dk. 69 Diouf (Atakaş Hatayspor), Dk. 18 Rodriguez, Dk. 43 Kappel, Dk. 45 Tolga Ünlü (Altay)

YORUMLAR 4
  • kerim 2 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş biktim her mactan sonra hakem yazanlardan
    Cevapla
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    kocaeli erzurum maçındaki hakemi haber yapın adam resmen saçmalıyor :))) bu adamı hakem yapanın ona maç verenin aklı yok :)))
    Cevapla
  • MASK 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir lig olmuş adamın kafasına vur ayağını tutuyor omuzuna vur gözünü tutuyor hele Hatayspor da dört beş kişi varmı dirsekleri hazır kıta hakem desen evlere şenlik iki sarı hariç hiçbiri kartlık değil adam ofsayt var görmüyor bu lig nasıl bitecek merak ediyorum
    Cevapla
  • Bilgisiz 2 yıl önce Şikayet Et
    izleme o zaman
    Cevapla