Emre Belözoğlu imzayı attı! İşte ilk sözleri

Medipol Başakşehir'de teknik direktör Aykut Kocaman'ın ardından göreve gelen Emre Belözoğlu için basın toplantısı düzenlendi.

Emre Belözoğlu imzayı attı! İşte ilk sözleri
Emre Belözoğlu imzayı attı! İşte ilk sözleri
GİRİŞ 04.10.2021 15:23 GÜNCELLEME 04.10.2021 16:42
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Basın toplantısında Aykut Kocaman'a teşekkür eden başkan Göksel Gümüşdağ "8 ay görev yapmış, çok kıymetli değerli hocamız sayın Aykut Kocaman'a teşekkür ediyorum. Kendisiyle uzun yıllardır tanışırdık. İnsanlar birlikte çalışınca daha iyi tanıyorlar. Ben iyi ki çalışmışım diyorum. Kendisi tanımaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bundan sonraki futbol kariyerinde ve yaşamında Aykut Kocaman'a başarılar diliyorum." dedi.

"2023'e kadar sözleşme imzaladık"

Göksel Gümüşdağ, Emre Belözoğlu ile ilgili olarak "Emre Belözoğlu kardeşimiz... Yolda gelirken aklımda şöyle bir hatıralar canlandı. 6 yıl önce bizden kendisine bir teklif gitmişti. O da 'Seve seve' demişti. O gün manşetler 'Emre Belözoğlu futbolu bırakmalı, artık yeter' diyordu. Ben 'Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük futbolcususun. İkinci kez A Milli Takım'a çağrılır, 100 A Milli yaparsın' demiştim. Kendisi de çok inandı, gayret etti. Kariyerini burada 4 yıl kulübü geliştirerek, her zaman büyük değer kattı. Arkasından da Fenerbahçe camiasına gidip futbol hayatını çok onurlu ve şerefli biçimde sonlandırdı. Allah bize böyle güzel bir gün nasip etti. Kendisi benim kardeşimdir. Kendisi teknik direktör olarak takımın başına geçti. Kendi evinde, ailesinin içinde. Çok büyük başarılar elde edecektir. 2023'e kadar sözleşme imzaladık minimum. Hayırlı uğurlu olsun." açıklamasını yaptı.

"Hayatımda hiç unutmayacağım anlardan birini yaşıyorum"

Basın toplantısında konuşan Emre Belözoğlu "Benim için Medipol Başakşehir'in ailesinin farklı bir yeri var. Kariyerimin herkes tarafından sonlandığını düşündüğü dönemde, 35 yaşımda buraya geldiğimde bırakmayı da düşünüyordum. 4 sene sonra Fenerbahçe'ye transfer oldum. 40 yaşımda A Milli Takım kaptanı olmamda yegane sebep burada gösterilen sevgiydi. Burada olmak mutluluk, gurur verici. Hayatımda hiç unutmayacağım anlardan birini yaşıyorum. Futbolun içinde kalma isteğimi biliyorsunuz. En büyük hayalim, Türkiye'nin en büyük teknik adamlarından biri olmak." dedi.

"Hayalim, hedefim şampiyonluk"

"Şampiyonluk vizyonu olacak mı?" sorusunu yanıtlayan Emre Belözoğlu "Hayatta başarılar da, başarısızlıklar da bazen iradeniz, çalışmanızı şekillendirir ama hepsi nasiptir. Kulübün gelişiminde birçok isim gibi benim de katkım var. Başakşehir, Okan Hoca ile şampiyon oldu. Çıtayı çok yükseğe çekti. Abdullah Avcı Hoca takımı inşa etti. Aykut Kocaman gibi benim için çok değerli bir insandan görevi devralıyorum. Sorumluluğum çok büyük. İnsanların kafasında diğer takımlar gibi ilk 10, ilk 6 gibi hedefler olabilir ama Başakşehir ailesi ligin ilk 3'üne hedef koyar her zaman. Hedefimiz en üstlere oynamak. Okan Hoca'ya nasip olanı hedefliyorum. Ben burada kulübün genlerine hakim olan birisi olarak, burada başarı istenir, arzulanır, beklenir. Camianın benden isteğini biliyorum. Elimden geldiğince mücadele edeceğim." ifadelerini kullandı.

"Pro lisansım yok ama Türkiye Ligi'nde pro lisansı olmayan teknik adamlar da var"

"Pro lisans durumu ne olacak?" sorusunu cevaplayan Emre Belözoğlu "Türkiye'de pro lisans konusu çok fazla konuşuluyor. Ben hoca olmaya karar verdikten sonra çok konuşulmaya başlandı. Herhalde bir yere temas ettik. Aslında Türkiye Futbol Federasyonu, bu hakkı tanımıyor ama Avrupa'da oynarken alınabiliyor. Türkiye'de futbolu geç bırakmak dezavantaj oluyor. TFF'nin pro lisans için belirlediği bir süre var. O süre tamamlanınca kursa gideceğim. Kursa girince pro lisanslı görünüyorsunuz. O kısa süre sonra ortadan kalkacak. Futbolculuktan daha zor bir mesleğe geçtim. Tecrübe etmem gereken gerçekleri var. Pro lisansım yok ama Türkiye Ligi'nde pro lisansı olmayan teknik adamlar da var. Biz de bu yoldan bir başlangıç yaptık. Sonu iyi olsun. Lisansları bir şekilde alacağız. Başakşehir'e yakışır bir oyun oynatırız inşallah. Benim gözümde önemli olan o." açıklamasını yaptı.

"Mevcut kadromuz güçlü, başarılı olabileceğime inanıyorum"

Oynatmak istediği futbolla ilgili konuşan Emre Belözoğlu "Futbola bakışımı sorarsanız; hedefleriyle Başakşehir'in örtüşüyor. Her maçı kazanmak için oynayacağım, bunu takıma aktaracağım. Teknik adamlık kariyerim yeni başlıyor. Fena bir futbolculuğum, kariyerim yoktu ama bitti. Artık teknik adamlığı tecrübe etmek istiyorum. Futbolu ya da matematiği çok iyi bilebilirsiniz ama anlatmak başka bir yetenek. Bunu takıma aktarmak başka bir yetenek. Ben bunda başarılı olabileceğime inanıyorum. Mevcut kadromuz güçlü. Aykut Hoca ile dün bir toplantı yaptım. O da kadronun gücüne inanıyor. Çok daha büyük hedeflere oynayabilecek bir takımımız var. Pozitif bir futbol oynatmak istiyorum." dedi.

"Son güne kadar çok ciddi teklifler oldu"

Aldığı teklifler hakkında açıklama yapan Emre Belözoğlu "Teklifler oldu. Son güne kadar çok ciddi teklifler oldu. Benim adıma, öncelikle sayın başkanın varlığı, ağabey-kardeş ilişkimiz her şeyin çok ötesinde. Onun bir sözüne bakıyordu bu. Bu ailenin içinde olmak etkenlerden bir tanesiydi. Başakşehir'de olduğum için çok mutluyum. İnşallah her şey hayırlı olur." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 24
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    inşallah başarılı olur , yolun açık olsun
    Cevapla
  • Bilal Ammar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu TS ve GS li Ermeni bozuntusu olanlar ne kadarda canınızı acıttı bu adam sizin anlaşılıyor
    Cevapla
  • Kayseri 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk istiklalmarsina saygisizlik yapmis isvicrelileri sahada kovalayan seningibi bir vatan evladini türk düsmanlarina inat milli takimin basinda görmek istiyoruz iste o gün bu türk düsmani hazimsizlara uyku yok nokta Anlayan anladi
    Cevapla
  • Seyyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Afrikali da avrupalida olsa tüm liglerimizde bunlar yeter BU ÜLKEDE HICBIR FAYDASI OLMAYAN ŞEYLER ÍÇÍN DOLARLARI DIŞARI AKITMASI ÇOK YANLIŞ BIR FUTBOLCUNUN TRANSFERI IÇIN KAC TON BUĞDAY SATMALIYIZ YURT DIŞINA BIR DÜŞÜNÜN YAZIK VALLAHI YAZIK
    Cevapla
  • osman osmanli 2 yıl önce Şikayet Et
    onun oldugu takimda afrika kokenli futbolcular oynarmi bilmem o konuda seceresi karanlik
    Cevapla
  • Paşam123 2 yıl önce Şikayet Et
    Oamanlı her gittiği yere adalet getirdi, sende ki bu nifak ve kin neden? Ayıp ayıp
    Cevapla
  • Ali hoca 2 yıl önce Şikayet Et
    Orasını bilemem demicem en iyi dostları zenci futbolculardı bu birrr. İstiklal marşı okunurken saygısızlık yapan isviçrelileri sahada kovalayacak kadat Türk milliyetcisi bir adamdır Emre Belezoğlu
    Cevapla
  • Mrtavı 2 yıl önce Şikayet Et
    Eminim en az senin kadar bu konuda duyarlı. İngilizlerin provokasyonu üzerinden Emre'ye hakaret etmek bir Türk'e yakışmaz. Emre Allah korkusu olan Müslüman bir futbolcudur. Hırsı sizi rahatsız etmiş olabilir ama Emre adamdır
    Cevapla
  • Mrtavı 2 yıl önce Şikayet Et
    Eminim en az senin kadar bu konuda duyarlı. İngilizlerin provokasyonu üzerinden Emre'ye hakaret etmek bir Türk'e yakışmaz. Emre Allah korkusu olan Müslüman bir futbolcudur. Hırsı sizi rahatsız etmiş olabilir ama Emre adamdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle