Galatasaray'ın zirve inadı! Beşiktaş yıkıldı

Süper Lig'in 40. haftasındaki derbi maçta Galatasaray sahasında lider Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etti ve zirve takibini sürdürdü.

Galatasaray'ın zirve inadı! Beşiktaş yıkıldı
Galatasaray'ın zirve inadı! Beşiktaş yıkıldı
GİRİŞ 08.05.2021 22:30 GÜNCELLEME 08.05.2021 23:37
Bu Habere 209 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'in 40. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan derbiyi Galatasaray 3-1 kazandı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren goller 11. dakikada Babel, 45+1. dakikada penaltıdan Falcao ve 77. dakikada Arda Turan'dan geldi. Beşiktaş'ın tek golünü 42. dakikada penaltıdan Ghezzal kaydetti.

Galatasaray bu sonuçla zirve ile olan puan farkını 3'e düşürdü ve puanını 78'e çıkardı. Lider Beşiktaş ise 81 puanda kaldı.

Galatasaray gelecek hafta deplasmanda Denizlispor'la karşılaşacak. Beşiktaş ise Fatih Karagümrük'ü konuk edecek.



Beşiktaş 7 maç sonra kaybetti

Süper Lig’in 40. haftasında Galatasaray deplasmanında boy gösteren Beşiktaş, sahadan 3-1’lik mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuçla siyah-beyazlılar ligde 7 maç aradan sonra mağlup oldu. Son olarak 32. haftada Kasımpaşa deplasmanından 1-0’lık yenilgiyle ayrılan Sergen Yalçın’ın ekibi, sonrasında çıktığı 7 karşılaşmadan 5 galibiyet ve 2 beraberlikle ayrıldı. Alanyaspor, BB Erzurumspor, Kayserispor, Çaykur Rizespor ve Hatayspor karşılaşmalarından 3 puanla ayrılan Beşiktaş, Ankaragücü ve Sivasspor maçlarında ise rakipleriyle berabere kalmıştı.

Galatasaray seriyi 4 maça çıkardı!

Süper Lig’in 40. haftasında Galatasaray evinde karşılaştığı Beşiktaş’ı 3-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar bu maçla ligde yenilmezliğini sürdürdü ve üst üste 4. galibiyetini elde etti. Aslan son 7 mücadelede de 5 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Sarı-kırmızılılar, Göztepe, Antalyaspor, Konyaspor, Gençlerbirliği ve Beşiktaş’ı yenerken, Fatih Karagümrük ve Trabzonspor ile de berabere kaldı.



Babel beşinci, Arda dördüncü, Falcao dokuzuncu golünü attı

Galatasaray Hollandalı futbolcusu Ryan Babel, Beşiktaş derbisinde attığı golle bu sezon 5. gol sevincini yaşarken, Arda Turan 4. kez filelleri havalandırdı. Radamel Falcao ise bu sezon 9. golünü kaydetti.

PUAN DURUMU

Galatasaray: 3 - Beşiktaş: 1

Stat: Türk Telekom

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Donk, Marcao, Saracchi, Taylan Antalyalı, Gedson Fernandes (Dk. 90+2 Halil Dervişoğlu), Emre Akbaba (Dk. 73 Emre Kılınç), Babel (Dk. 73 Arda Turan), Onyekuru (Dk. 63 Kerem Aktürkoğlu), Falcao (Dk. 63 Mustafa Muhammed)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, Nsakala, Josef, Hutchinson (Dk. 87 Rıdvan Yılmaz), Ghezzal, Ljajic (Dk. 71 Necip Uysal), Larin, Gökhan Töre (Dk. 61 Dorukhan Toköz)

Goller: Dk. 11 Babel, Dk. 45+1 Falcao (Penaltıdan), Dk. 77 Arda Turan (Galatasaray), Dk. 42 Ghezzal (Penaltıdan) (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 6 Babel, Dk. 14 Marcao, Dk. 41 Donk, Dk. 63 Onyekuru (Galatasaray), Dk. 30 Josef, Dk. 43 Nsakala, Dk. 44 Hutchinson (Beşiktaş)

YORUMLAR 209
  • kırşehirli 2 yıl önce Şikayet Et
    kedi kalesine gol atan futbocu kaleye giden toptan elini ceken rakim kaleci olmayınca anca bu kadar olur
    Cevapla
  • Doğrucu 2 yıl önce Şikayet Et
    Danışıklı döğüş,Maksat Feneri 2. Yapmamak.Şampiyonlar ligine katılmasını engellemek.Adam hala Şampiyonluktan bahsediyor.Şampiyon belli ama 2. Belli değil Kayseride belli olacak.Bjk ve cimbom kankadır.ihtiyaç oldumu birbirlerine yatarlar.
    Cevapla
  • Atmaca 2 yıl önce Şikayet Et
    Bjk başârılı olduğu yıĺlar renkliler bile geçici de olsa bir az kanka oluyor
    Cevapla
  • Tabsa 2 yıl önce Şikayet Et
    Hakemler tekrar GS yi potaya soktu.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya canlarım 2006 yi düşünüp beklenti içine girmeyecektiniz.2006 BJK-GS maçı.
    Cevapla
  • Ati 2 yıl önce Şikayet Et
    GS işine baktı.Ve doğrusunu yaptı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle