Süper Lig şampiyonunu korkutan ihtimal!

Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takım, kendi liginde bu turnuvaya katılım hakkı elde edemezse, Süper Lig şampiyonu ön eleme ile Devler Ligi'ne katılacak.

Süper Lig şampiyonunu korkutan ihtimal!
Süper Lig şampiyonunu korkutan ihtimal!
GİRİŞ 04.05.2021 09:58 GÜNCELLEME 04.05.2021 10:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Chelsea veya PSG’den biri Şampiyonlar Ligi’ni kazanır ve kendi liginde bu turnuvaya katılım hakkı elde edemezse, Süper Ligi’ni birinci bitiren takım, Devler Ligi gruplarına direkt katılamayacak.

Takımlarımızın son yıllarda Avrupa kupalarında başarısız sonuçlar alması, UEFA ülkeler sıralamasında 11. sıraya gerilememize ve Süper Lig şampiyonunun önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılmasını tehlikeye soktu.

Sıralamada ilk 10’da yer alamadığımız için Süper Lig’i birinci bitiren takımın doğrudan katılımı, Devler Ligi’nde bu sezonu şampiyon bitirecek takımın aynı zamanda kendi liginde bu turnuvaya direkt katılma hakkını elde etmesiyle mümkün olacak.

REAL MADRİD VE MANCHESTER CİTY DEVLER LİGİ’Nİ GARANTİLEDİ

Şampiyonlar Ligi’nde yola devam eden takımlardan Chelsea ve Paris Saint-Germain (PSG) bu kupayı kazanıp, kendi liglerinde Devler Ligi’ne katılım hakkı alamazsa, Türkiye Süper Ligi şampiyonu, gruplara katılabilmek için ön eleme oynamak zorunda kalacak.

CHELSEA VE PSG MEVCUT KONUMLARINI KORUMALI

Halen Premier Lig’de dördüncü sırada yer alan Chelsea ile Ligue 1’in ikincisi PSG mevcut konumlarını koruduğu takdirde, Şampiyonlar Ligi’ni kazansalar bile sorun yaşanmayacak.

Devler Ligi’nin diğer iki yarı finalisti Real Madrid ve Manchester City, gelecek sezon da Kupa-1’e katılmayı garantilemiş durumda.

YORUMLAR 3
  • Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Ligi'nde kupayı Arsenal alırsa şampiyon olan takım gene direk gidiyor mu acaba
    Cevapla
  • Mehmet keser01 2 yıl önce Şikayet Et
    Uefa Avrupa Ligine katılan Türk takımlarımız yedek Kadro ile çıkarsa olacağı budur
    Cevapla
  • ATİLLA 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne günlere kaldık milletin başarısı veya başarıszlığı ile kendi kendimizi avutuyoruz. Helal size TÜRK Futbolunu yöneten beceriksizler ordusu.
    Cevapla