Nihat Özdemir net! 'VAR kalkmayacak'

TFF Başkanı Nihat Özdemir, her karşılaşmanın ardından tartışmaların odağına oturan VAR sistemi için devam edileceğinin mesajını verdi.

Nihat Özdemir net! 'VAR kalkmayacak'
Nihat Özdemir net! 'VAR kalkmayacak'
GİRİŞ 14.02.2021 10:55 GÜNCELLEME 14.02.2021 10:56
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Türkiye'de herkes Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminden şikâyetçi. En son Fenerbahçe, Galatasaray derbisindeki ofsayt kararına isyan etti.

Sarı-lacivertliler, benzer durumların yaşanması halinde dosyayı Avrupa'ya taşıyacağını açıkladı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ise tartışılan VAR sisteminin devam edeceği mesajını verdi. Özdemir, "Hakem maçın her karesine hakim olamıyor. Onu dışarıda 10 bin göz izliyor. VAR sistemiyle futbola teknoloji geldi. VAR hakemleri kameralardan olayı tespit ediyor" dedi.

BÜTÜN DÜNYADA TARTIŞMALAR VAR

VAR sisteminin UEFA'da da devamlı tartışıldığını, geliştirilmeye çalışıldığını anlatan Başkan Özdemir, "Bizim kurmuş olduğumuz VAR sistemi, UEFA'nın da takdirini kazanan bir sistem. İngiltere, İspanya, Fransa, Almanya, İtalya her yerde VAR sistemi tartışılıyor. Çünkü, bir olay var ve karar verici insanlar var. VAR'ı ben ikiye ayırıyorum. İlki ofsayt kararları. Orada işin içine matematik giriyor. Sistem çizgiyi çiziyor. İkincisi, penaltı ve kart kararları. Ele değmeler, fauller ya da kırmızı kartlar tartışmaya açık. Bütün dünyada bu var" diye konuştu.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 18
  • Operasyon şike 3 yıl önce Şikayet Et
    FENER düşmanı fedarasyon. Hakem. Var. En önemlisi gs terim istemiyoruz .
    Cevapla
  • MEMORY 3 yıl önce Şikayet Et
    VAR , sadece galatasarayı kolluyor.Çirkefsaray
    Cevapla
  • Maduro 3 yıl önce Şikayet Et
    Ha VAR ha yok....
    Cevapla
  • Adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Var sadece ofsaytta gol kale direği çizhilerinde kullanılmalı,öbür türlü fauller ve penaltılara net kurallar getirilmeli hakemleri bırak,kanallarda yorum yapanlar bile 20 kere izlediği halde net karar veremiyor.Örneğin ceza sahasında her el veya faul penaltı olmamalı gibi
    Cevapla
  • Yasir gün 3 yıl önce Şikayet Et
    VAR olmasa hepten batar. VAR varken hata az. Yokken nasıl olur bir düşünün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle