Ahmet Ağaoğlu'ndan Sörloth değerlendirmesi

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Sörloth'un bonuslarla birlikte 22 milyon euro karşılığında Leipzig'e transferinin ardından konuştu.

Ahmet Ağaoğlu'ndan Sörloth değerlendirmesi
Ahmet Ağaoğlu'ndan Sörloth değerlendirmesi
GİRİŞ 23.09.2020 01:35 GÜNCELLEME 23.09.2020 01:37

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Sörloth'un Leipzig'e transferini değerlendirdi.

İşte Ağaoğlu'nun TRT Spor'a yaptığı açıklamalar: "Crystal Palace'tan çok baskı gördük. 17 milyon euroluk bir teklif geldiği zaman 'Verelim' dediler. Önümüzdeki sezona kaldığı zaman bu işten her iki kulüp zararlı çıkacak şeklindeydi. 17 milyon euro realist bir rakam değildi. Ciddi şekilde direnç gösterdik. Ciddi şekilde Tottenham, Lyon ve Leipzig ilgilendi. Oyuncu baştan beri Bundesliga'da oynamak istediğini, Leipzig'in kendisi için doğru bir platform olacağı konusunda ısrarcıydı. Neden bu oyuncunun bonservisini alamıyorsunuz diyorlardı. Şartlara bağlıydı, sözleşme bu şekildeydi. Oyuncunun 9 milyon euro buy-out maddesi vardı. Oyuncu, 9 milyon euro getirdiği takdirde herhangi bir kulübe kendi inisiyatifi doğrultusunda gidecekti.

"375 BİN EUROLUK YATIRIM, 11 MİLYON EUROYA DÖNDÜ"

 

 

Trabzonspor, Sörloth transferinde bu ülke futboluna örnek teşkil edecek işler yapmıştır. 375 bin euroluk bir yatırım, 1 sene sonra 11 milyon euro'ya döndü."