Bakan rakam verdi! 2019'dan sonra...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu ve spor dünyasının gündeminde yer alan konularla ilgili konuştu.

GİRİŞ 23.11.2017 11:17 GÜNCELLEME 23.11.2017 13:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İşte Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın o açıklamalarının bir bölümü...

"BEŞİKTAŞ DAHA İLERİ GİDEBİLİR"

"Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde çok daha ileri gidebilir. Bunu başarabilecek kadrosu var. Beşiktaş'ın bu başarısıyla gurur duyuyoruz."

BAKAN'DAN GALATASARAY ÖRNEĞİ

"Milli Takım'ın aldığı sonuçlar bizi üzdü. Milli Takım'da kıymetli oyuncularımız var ama Dünya Kupası'na gidemedik. İtalya da gidemedi. 2002'de gittik iyi bir jenerasyon vardı, Galatasaray'ın UEFA şampiyonluğu vardı. Lucescu ile 4 maçta istediğimiz sonuçları alamadık. Hazırlık maçlarındaki sonuçlar da bizleri tedirgin etti. Avrupa Şampiyonası ile birlikte üzerimizdeki kara bulutları dağıtacağımıza inanıyorum."

"MİLLİ TAKIM'A BÖYLE ADAM ALINMAMALI"

"Menajerlik sistemi Türkiye'de oturmamış. İkili ilişkilerle gidiyor. Milli Takım'a bir sporcunun hakkıyla gelmesi gerekiyor."

"ALTYAPI OLMAZSA, TÜRKLER PAHALI OLUR"

"Türk oyuncuların az süre almasının Milli Takım'ı etkilediğini söyledik. 2019'dan önce bir değişiklik olamaz. Galatasaray'ın 2000 örneği var. Altyapıya yatırım yapılmazsa, Türk oyuncuların değeri pahalı olur."

"DOĞRU YABANCI SAYISI 4-5"

"Yabancıya karşı değilim. Ancak bir takımda yabancı futbolcu ağırlıkta olmamalı. Doğru sayının 4-5 olacağını düşünüyorum."

"TRİBÜNLER SADECE DERBİLERDE DOLUYOR"

"Yabancı serbestliği ile lige heyecan geldiği, tribünlerin dolduğu söyleniyor. Sadece derbi maçlarında tribünler dolu, diğer maçlarda durum böyle değil."

YORUMLAR 3
  • enver 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım bence bu konulara çok girmeyin basın önünde partiye zarar veriyor bu açıklamalar
    Cevapla
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan rekabet ne kadar artarsa kalite de o kadar artar. Siz yabancıları kisitkayarak rekabet seviyesini düşürüyorsunuz. Rekabet olmayınca türkler tembellesirler.
    Cevapla
  • GöZGöZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım ; Göztepe maçlarına gelinde görün bakalım nasıl doluyor. Bizde derbi merbi yok hep aynıı :)
    Cevapla