Bakanlıktan Beşiktaş için büyük hibe!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Beşiktaş için İstinye'deki arazisinden vazgeçti, Kara Kartal İETT'nin çok değerli arazisine kondu.

Bakanlıktan Beşiktaş için büyük hibe!
Bakanlıktan Beşiktaş için büyük hibe!
GİRİŞ 29.11.2012 10:06 GÜNCELLEME 29.11.2012 10:51
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Mehmet Can Belören'in haberi

İETT arazisini Beşiktaş'a hibe eden Gençlik ve Spor Bakanlığı, Fenerbahçe'nin Kenan Evren Lisesi arazisi için 3 tane okul inşa etmesine göz yumdu. Daha önce Galatasaray adına inşa edilen Türk Telekom Arena stadyumu için tepki gösteren Fenerbahçe'nin bu hibe karşısında nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu.

Geçtiğimiz hafta içinde Türkiye'de yapılacak olan yeni stadyumları açıklayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Beşiktaş için Bakanlığın yaptığı fedakarlığı açıkça belirtti ve İETT arazisini Beşiktaş'a hediye eden müjdeyi verdi. 

Sırasıyla; Adana, Eskişehir, Gaziantep, Malatya, Mersin, Samsun, Sivas, Trabzon, Konya, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Hatay, Afyon ve Çorum'da Bakanlık desteğiyle yeni stadyumlar inşa edilecek. Hemen hemen hepsini TOKİ'nin inşa edeceği stadyumlar için kesenin ağzı açılmış durumda.

İETT'YE İSTİNYE'DEKİ DEV ARAZİ VERİLDİ

Bakanlık, Galatasaray için yapılan Türk Telekom Arena Stadı'nın ardından Beşiktaş'ın yeni stadyumu için de hiçbir desteği esirgemedi. Stadyumun sağlıklı bir şekilde inşa edilebilmesi için İnönü Stadı'nın arkasındaki İETT arazisi Beşiktaş'ın hizmetine sunuldu. Bakanlık bu değerli arazinin karşılığında ise İETT'ye İstinye'deki büyük araziyi devretti. Böylece, İETT'ye ait 8 bin metre karelik alan da Beşiktaş Kulübü için yapılacak stadın arazisine dahil oldu.



Galatasaray için 130 milyon Euro'ya mal edilen Türk Telekom Arena, Beşiktaş için satın alınan çok değerli İETT arazisi ve 15 ilde yapılacak yeni stadyumlar için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bakanlık aynı özveriyi Fenerbahçe için göstermedi. Sarı-Lacivertli kulübün çok kez girişimde bulunduğu Kenan Evren Lisesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan bugüne kadar hiçbir somut adım atılmadı. 

Ülker Sports Arena'nın arazisi için rüşvet kullandığı iddia edilen Fenerbahçe'nin Kadıköy Belediyesi'ne 50 milyon dolar ödediği çok netken Gençlik ve Spor Bakanlığı bu konu hakkında da sessiz kalmayı tercih etti.

FENERBAHÇE SÖZ VERDİĞİ OKULLARI BİTİRDİ

Kenan Evren Lisesi'nin arazisi için yaptığı girişimler sonuçsuz kalan Fenerbahçe, bu arazi karşılığında 3 tane okul yaptırmak zorunda bırakıldı. Sarı-Lacivertli kulüp Beşiktaş'a hediye edilen arazinin aksine kulübün öz kaynaklarını kullanarak 3 tane okul inşa etti. 

Küçükbakkalköy'deki Yeni Kenan Evren Lisesi ve Üsküdar Yavuztürk Mahallesi'ndeki Yavuztürk İlköğretim Okulu'nda eğitim ve öğretime başlanırken Sancaktepe İlköğretim Okulu'nun inşaatı bitme aşamasına geldi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • shahab 8 yıl önce Şikayet Et
    Yakışır kartalıma!
    Cevapla
  • Recep Kalaycı 11 yıl önce Şikayet Et
    bu kadarına da pes. ülke ekonomisine hatırı sayılır katkı sağlayabilecek bir arazinin beşiktaşa hibe edilmesi hangi akla uygundur anlamak mümkün değil. şimdiye kadar stadlar şehir dışına çıkarılsın, şehir trafiği karıştırılmasın diye düşünen halka işkence etmekten başka birşey olmadığı gibi maddi yönden de halkın hakkını bir spor kulübüne peşkeş çekmek de hakkaniyete uygun değildir. lütfen tüm halkımız duyarlı olsun. gerekirse protesto için sokaklara dökülelim. beşiktaşın düşmanı değiliz. ümraniye nevzat demir tesislerine birşey demedik ama o çok değerli arazinin parası ile istanbula oldukça iyi katkı sağlar.
    Cevapla
  • sabri erdoğan 11 yıl önce Şikayet Et
    herşey ortada. futbol kirli yıllarca söyledik. tek kirli fenermişş. tek başına şike yaparmış ama ona rağmen son maçlarda şampiyonluk kaçırırmış. başka kulüp töneticileri ceza alsa bile basın hiç dillendirmezmiş. bütün kulüplere devlet yardım edermiş fenere etmezmiş. caner diye bir futbolcu hiç bir ALLAHın kelamı etmeden kırmızı yermiş. ardından cezasıda 2 maç olarak onanırmış. bir değil bin defa şike yapsak bu kadar kumpasın altından kalkamayız. aziz yıldırım yaptıysada helal olsun.
    Cevapla
  • Reis Hürdolaş 11 yıl önce Şikayet Et
    çağdaş tapınaklara bu kadar önem niye?. hükümetin cami yapımına karşı çıkanlar onbeş günde bir işe yarayan bu çağdaş tapınakları savumnasıs anlarım. ama muhafazakar bir iktidarın bu futbolu bişr din haline getiren mabetcilere niye yüz veriyor?
    Cevapla
  • osman nurol 11 yıl önce Şikayet Et
    ankaralı. geçen bir arkadaşımızın belirttiği gibi adnan menderesi asmak için kurulan mahkemelerdeki zabıt katiplerinin ve o mahkeme heyetlerinin teri senin için alınteriyse sende sonuna kadar haklısın,yani her mahkeme kararı adil olmayabiliyor,yıllar sonra mahkum edilenlerin haklılığı iade edilebiliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle