Asrın seferberliği! Kulüpler tek yürek oldu

Türkiye 10 ili kapsayan depremin yaralarını sarmak için kolları sıvarken spor camiası da birlik oldu.

Asrın seferberliği! Kulüpler tek yürek oldu
Asrın seferberliği! Kulüpler tek yürek oldu
GİRİŞ 08.02.2023 09:54 GÜNCELLEME 08.02.2023 09:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor başta olmak üzere tüm kulüpler depremzedelere destek için çalışmalarına başladı. Takımların kendi mağazalarındaki ürünlerin yanı sıra taraftarların getirdiği giysi ve yiyecekler de tırlara tek tek yüklendi. İşte yapılan yardımlar ve o açıklamalar...

İstanbul'un 3 Büyükler'i, çağrılarla rakiplerinin statlarına da destek için ürünlerin ulaştırılabileceğini ve ortak hareket edildiğini duyurdu. Tüm taraftarlar birlik içinde çalışmalarını sürdürürken kulüp başkanları da bu süreci yakından takip ediyor. Süper Lig'in diğer ekipleri de kendi yardım tırlarını oluşturdu. Basketbol ve voleybol başta olmak üzere diğer branşlarda da takımlar destek için hazır...

EBEDİ DOSTLUK

Tüm kulüpler, kendilerine ait mağazalardaki ürünleri depremzedeler için tırlara yükledi. Taraftarlar da giysi ve yiyecek malzemelerini kendi kulüplerine getirirken tesislerinden uzakta olan taraftarlar ise diğer takımların toplama merkezlerine giderek hem ürünlerini verdi hem de çalışmalara destek oldu.

AHMET NUR ÇEBİ: RAKİPLERİMİZE CANDAN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, yardım kampanyası için yapılan çalışmaları incelerken destek mesajı verdi.

"Türk Milleti gerektiğinde tek yumruk olur" diyen Çebi, şu ifadeleri kullandı:

"El ele verip bunun altından kalkacağız Allah'ın izniyle. Burası bir spor kulübü ama konu vatan, millet, halk, insanlık olduğu zaman spor kulüpleri de ne yapabileceklerini, nerede durabileceklerini iyi biliyorlar. Rakiplerimiz Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve diğer hepsine candan teşekkür ediyorum."

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda, Galatasaray Taç Spor Tesisleri'nde ve tüm GSStore mağazalarında oluşturulan noktalarda afet sonrası sabah saatlerinden bu yana gelen yardımlar, deprem bölgesine götürülmek üzere hazırlandı. Burada açıklamalarda bulunan Dursun Özbek, "Valla göz yaşartıcı bir sahne var. Kaç kişi var saymak mümkün değil. Türk milletinin böyle durumda bir araya gelmesinin örnek olmasının bir tanesi Ali Sami Yen'de veriliyor. Gelenlerin haddi hesabı yok. Çalışmaya gönüllü gelenlerin haddi hesabı yok. Ben de Türk milletinin bu büyük karakterinden dolayı çok gururluyum. Mümkün olduğu kadar depremzedelere ulaşmaya çalışıyoruz. Daha önce de ifade ettim. Erdem Bey orada. Oradaki durumu organize etmeye çalışıyor. Buradan da biz tırlarla bu malzemeleri depremzedelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Yani söyleyecek çok fazla bir şey yok. Allah oradakilere sabır versin. İklim koşulları da çok fena. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ailelerine de büyük sabır diliyorum. Çok acı duygularımı tarif etmekte zorlanıyorum. Allah bir daha milletimizin başına böyle bir felaketi vermesin" dedi.

ALKIŞLAR FENERBAHÇE'YE

Türkiye'nin 10 ilini vuran 7.7 ve 7.6'lık depremler sonrası Fenerbahçe yönetimi yardım kampanyası başlatmış; battaniye ve giyecek başta olmak üzere birçok malzeme felaket bölgesine yollanmıştı. Kampanyaya bir destek de sarı-lacivertli sporculardan geldi. Futbolcuların yanı sıra diğer branştaki sporcular, maddi yardımın yanı sıra kıyafet, gıda, ısıtıcı alet ve çadır desteğinde bulundu.

KAPTAN UĞURCAN'DAN DESTEK

Trabzonspor Kaptanı Uğurcan Çakır, çağrıda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan milli kaleci, "Zor günleri el ele atlatacağız. Elimizden gelen yardımı yapalım. Kan bağışının, resmi kurumlara yapılacak her yardımın büyük yararı olacak. Bugünlerin üstesinden birlikte geleceğiz" dedi.


BU TRAJEDİDEN KAÇAMAM

Adana Demirspor'un teknik direktörü Vincenzo Montella, Corriere della Sera'ya deprem gecesini ve neler hissettiğini anlattı. Ümraniye deplasmanı için İstanbul'da olduklarını dile getiren Montella, "Sabaha karşı bütün futbolcularımın telefonu çalmaya başlamış ve depremin şokunu yaşayan eş ve çocuklarının ağlamalarını dinlemişler. Evet biz Adana'dan uzaktaydık. 'Şanslıyız' demek istemiyorum çünkü binlerce insan öldü ve onlar için dua ediyorum. Futbolcularımı sakinleştirebilmem çok zordu" şeklinde konuştu. Çocuklarının sürekli kendisini arayıp, İtalya'ya dönmesini istediğini dile getiren deneyimli çalıştırıcı şöyle devam etti:
 

"Evet ben de evimin sıcaklığını istiyor olabilirim, korkuyor olabilirim fakat Türkiye muhteşem bir ülke. Büyük bir trajedi yaşadılar. Ve şimdi gidersem bu kaçmak olur. Egoist olurum. Adana'da kaldığım otelde yangın çıkmış, insanlar tahliye edilmiş. Yönetimimiz tüm aileleri Antalya'ya götürdü. Futbolcularımız da özel uçakla ailelerinin yanlarına gittiler. Birçoğu evini kaybetti, evleri yıkılmış. Evet hayatta mucizeler var fakat o kadar çok insan hayatını kaybetti ki, kendimi şanslı ilan etmiyorum. Dualarım, depremden zarar gören Türk insanları için"

ANTALYASPOR KAPILARINI DEPREMZEDELERE AÇTI

Fraport TAV Antalyaspor, kulübe ait 4 tesisi depremzedeleri misafir etmek amacıyla hazırladı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Yaraları sarmak için kolları sıvadık. Corendon Airlines Park Antalya Stadı, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri, Hasan Subaşı Tesisleri ve Antalya Spor Salonu olmak üzere 4 tesis depremzedelerimizi misafir etmek için hazır. Tesislerimizde çalışmalar tamamlanmış olup sağlıklı bir şekilde depremzedelerimizi konuk edecek her türlü tedbir alınmıştır. Asbaşkanımız Emrah Çelik'in sahibi olduğu tur şirketinin araçları ile deprem bölgesindeki vatandaşların kente getirilebileceği bildirildi. Başkanımız Aziz Çetin, yöneticilerimiz ve taraftarlarımız tarafından hazırlanan 10 tır ve 15 kamyon yardım malzemesi de yola çıktı" denildi.

UEFA: MADDİ VE MANEVİ YARDIMA HAZIRIZ

Depremin ardından tüm dünyadan destek mesajları yağarken Avrupa futbolunun patronu UEFA da üzüntülerini paylaştı. Resmi açıklamada "UEFA ve Avrupa futbol camiasının üzüntüleri, Türkiye ve Suriye halkı ile yıkıcı depremden etkilenen herkesle birlikte" ifadeleri kullanıldı. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de devreye girip TFF yetkilileri ile görüşürken UEFA olarak ellerinden gelen tüm manevi desteği göstereceklerini ve ayrıca maddi olarak da katkıya hazır olduklarını iletti.

ÇAĞLAR, FIRSATÇILARA KIZDI: BUNLAR CEZASIZ KALMASIN

İngiltere'de Leicester City forması giyen milli futbolcu Çağlar Söyüncü, Hatay'daki yağmaya tepki gösterdi. 26 yaşındaki futbolcu, "Ülke yasta, insanlıktan nasibini almamış şahsiyetsizlerin yağmacılığa yeltendiğini, battaniye fiyatlarını 5 katına çıkardıklarını görüyoruz. Bunlar ceza almalı" dedi. Bu arada Çağlar, Leicester bölgesinde yardım topluyor.

UÇAK KİRALADI TAKIMI TAŞIDI

Deprem sonrası yaptığı yardım çağrısıyla gündem olan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, takımını bir an olsun yalnız bırakmadı. Sürekli enkazdan çıkarılan oyuncularıyla ilgili bilgi alan ve durumu takip eden 41 yaşındaki çalıştırıcı, geceyi oyuncuları ve ekibi ile birlikte tesislerde geçirdi. Dün de özel uçak ayarlayarak, takımı ve ailelerini Adana'ya getirdi. Futbolcular, teknik ekip ve malzemeciler dahil herkes oradan gitmek istedikleri yere dağıldı.

40 YILLIK HATAYLI GİBİ SAHİPLENDİ

Kulüp Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Mustafa Özat, Volkan Demirel'e teşekkür ederek, "Volkan Demirel hocamdan, ailesinden Allah razı olsun. Kendisi 40 yıllık Hataylı gibi gayret ediyor. Bütün oyuncuları kulüpte topladı, sahiplendi" dedi.

GENT'TEN TÜRKİYE'YE DESTEK

Belçika Ligi ekiplerinden Gent, deprem felaketiyle sarsılan Türkiye'ye desteğini göstermek amacıyla karşılaşmalarını oynadığı Ghelamco Arena'yı Ay-Yıldızlı bayrak ile ışıklandırdı. Belçika ekibi, 'Dayanışma' başlığı altında yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Suriye yıkıcı bir depremle sarsıldı. Tüm KAA Gent ailesinin düşünceleri, etkilenen bölgede yaşayanlar ve bu doğal afetten etkilenen herkesle birlikte" ifadelerine yer verildi.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Anadolu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu sene bütün spor organizasyonları Futbol başta olmak üzere iptal edilsin en azından 5-6 Ay kadar
    Cevapla
  • Antepli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sende işe gitme yada dükkanını kapat, olurmu mantıkmı bu, Rabbim tez zamanda toprak altındaki kardeşlerimize dayanma gücü versin ve inşallah herşey yoluna girer....
    Cevapla