TBF'den AFAD'a 5 milyon liralık destek

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki, 10 ilin etkilendiği depremler nedeniyle AFAD'a 5 milyon lira destekte bulundu.

TBF'den AFAD'a 5 milyon liralık destek
TBF'den AFAD'a 5 milyon liralık destek
GİRİŞ 07.02.2023 14:42 GÜNCELLEME 07.02.2023 14:42

Federasyondan yapılan açıklamada, "Millet olarak ülkemizin Doğu, Güneydoğu ve Akdeniz bölgelerini etkileyen depremler sonucunda tarihimizin en büyük felaketlerinden birine şahit oluyoruz. Kahramanmaraş merkezli depremlerde başta Hatay, Gaziantep, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye ve Kilis olmak üzere pek çok şehrimizde önemli hasarlar ve can kayıpları meydana gelmiştir. Üzgünüz ve yastayız." denildi.

"Devletimiz önderliğinde sivil toplum kuruluşlarımızın da büyük katkıları ile insanlık ötesinde bir kurtarma mücadelesi devam ederken, milletçe tuttuğumuz yasa büyük bir hüzünle eşlik etmekle kalmıyoruz, aynı zamanda yaraları sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz." ifadesinin kullanıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dün AFAD iş birliği ile başlattığımız malzeme desteği kampanyasının yanı sıra arama kurtarma çalışmalarını ve depremzedeleri desteklemek için maddi destekte de örnek olmak ve basketbol camiamıza öncülük etmek istiyoruz. Bu nedenle bugün, aşağıda yer alan AFAD destek hesabına federasyonumuz bütçesinden 5 milyon lira bağışta bulunduk. Tüm camiamızı da bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz."

Açıklama, "TC Ziraat Bankası A.Ş. Kamu Kurumsal Şubesi - AFAD Hesabı TR 73 0001 0017 4555 5555 5552 04 hesap numarasına desteklerinizi bekliyoruz." ifadeleriyle son buldu.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.