UEFA Avrupa Ligi grup kurası ne zaman çekilecek?

Kupa 2 olarak da bilinen UEFA Avrupa Ligi'nde adım adım grup aşamasına geçiliyor. 25 Ağustos Perşembe günü oynanacak son Play-Off turu karşılaşmalarıyla birlikte gruplara kalan 32 takım da netlik kazanacak. Türkiye'den Trabzonspor ile Fenerbahçe bu etabı garantiledi. Peki, UEFA Avrupa Ligi grup kurası ne zaman, saat kaçta ve nerede çekilecek?

UEFA Avrupa Ligi grup kurası ne zaman çekilecek?
UEFA Avrupa Ligi grup kurası ne zaman çekilecek?
GİRİŞ 25.08.2022 21:51 GÜNCELLEME 25.08.2022 21:51

Önceki yıl Eintracht Frankfurt'un Glasgow Rangers'ı yenerek müzesine götürdüğü UEFA Avrupa Ligi Kupası bu yıl da sahibini bulacak. Bir süredir devam eden eleme karşılaşmalarından sonra gözler grup etabına çevrildi. Bu yıl 52'ncisi, markalaştıktan sonra da 14'üncüsü düzenlenen turnuvada tarihler belli oldu. UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada kura çekiminin ne zaman, nerede ve saat kaçta yapılacağı bilgisine de yer verildi. İşte, UEFA Avrupa Ligi grup kurasının çekileceği tarih ve yayın programı!

GRUP KURASI TARİHİ

UEFA Avrupa Ligi grup kurası 26 Ağustos Cuma günü saat 13.00'te başlayacak. UEFA yetkililerinin ve 32 takım temsilcilerinin katılacağı toplantının akabinde 8 grup ve takımların dağılımı öğrenilecek. 

Eintracht Frankfurt'un UEFA Avrupa Ligi zaferi

KURA NEREDE ÇEKİLECEK?

Resmi sitede de yer aldığı şekliyle UEFA Avrupa Ligi grup aşamasının kurası İstanbul'da çekilecek. Tıpkı UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde olduğu gibi Kupa 2'nin kritik kura organizasyonuna da İstanbul ev sahipliği yapacak. Ayrıca bu yıl Şampiyonlar Ligi finali Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda düzenlenecek şekilde planlandı.

GRUP MAÇLARININ TAKVİMİ

1. MAÇ: 8 Eylül 2022

2. MAÇ: 15 Eylül 2022

3. MAÇ: 6 Ekim 2022

4. MAÇ: 13 Ekim 2022

5. MAÇ: 27 Ekim 2022

6. MAÇ: 3 Kasım 2022

Katar 2022 Dünya Kupası'ndan ötürü Avrupa'da ve Türkiye'de liglere bir aya yakın süreyle ara verilecek. Bu sebeple Avrupa Ligi maçları da normalin dışına taşarak daha dar takvime sıkıştırıldı. Bir önceki yıl turnuvadaki son grup müsabakası 9 Aralık'ta düzenlenmişti.

Ferenc Puskas Stadyumu, Macaristan

FİNAL MACARİSTAN'DA!

Orta Avrupa ülkelerinden Macaristan, UEFA Avrupa Ligi 2022-2023 finali için hazırlıklarını sürdürüyor. 2019 yılında kullanıma açılan Ferenc Puskas Stadyumu, ilk kez Avrupa arenasında önemli bir finale ev sahipliği yapacak. 69 bin 120 kişilik tesis, ülkenin en büyük spor kompleksi olmasıyla öne çıkıyor.

BU YIL HANGİ TAKIMLAR VAR?

TRABZONSPOR

FENERBAHÇE

AS Roma

Manchester United

Arsenal

Lazio

Braga

Feyenoord

Rennes

Real Sociedad

Real Betis

Union Berlin

Freiburg

Nantes

Monaco

Sturm Graz

Union Saint-Gilloise

Midtjylland

Kızılyıldız

Dinamo Kiev

Karabağ

PSV Eindhoven

Bodo/Glimt

Geride bıraktığımız lig sezonunu UEFA Avrupa Ligi potasında bitiren veya UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda elenen takımlar, 2022-2023 sezonunun gruplarında yer alıyor. Listede 22 takım olmakla beraber son 10 takım Play-Off sonuçlarıyla belirlenecek. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz