Voleybol Milletler Ligi 2022 finalleri ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Uluslararası Voleybol Federasyonu'nun (FIVB) organize ettiği Voleybol Milletler Ligi'nde final heyecanı başladı. 16 takımın yer aldığı grup aşamasını 7'nci sırada tamamlayan Milliler, Ankara'daki finallere katılım hakkı kazandı. Peki, Voleybol Milletler Ligi 2022 final maçları ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte, merakla beklenen karşılaşmaların tarihleri ve saatleri...

Voleybol Milletler Ligi 2022 finalleri ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
Voleybol Milletler Ligi 2022 finalleri ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
GİRİŞ 05.07.2022 14:59 GÜNCELLEME 05.07.2022 15:00

İlk kez 2018 yılında Uluslararası Voleybol Federasyonu'nun "Voleybol Milletler Ligi" adıyla düzenlediği turnuvada, temsilcimiz A Milli Kadın Voleybol Takımı dördüncü kez finallere kaldı. Son olarak geçtiğimiz yıl turnuvayı 3'üncü sırada tamamlayan Filenin Sultanları, bu yıl da iddiasını koruyor. Grup aşamasını 7 galibiyet, 5 mağlubiyetle tamamlayan Milliler, Ankara'daki finallerde yerini alacak. Peki, Voleybol Milletler Ligi 2022 final maçları ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte, merakla beklenen final takviminin tarihleri...

KANADA ETABI SONA ERDİ

Turnuvaya ilk olarak başkent Ankara'daki 4 maçla başlayan Filenin Sultanları, sırasıyla Brezilya ve Kanada'ya seyahat etti. Ankara'da 1, Brezilya'da 2 ve Kanada'da 2 kez mağlubiyet yaşayan Milliler, üç etabı 5 mağlubiyetle 7'nci sırada tamamladı.

Voleybol

Filenin Sultanları Ankara'da Çin'e, Brezilya'da ev sahibine ve Sırbistan'a, Kanada'da da ev sahibine ve ABD'ye mağlup oldu. Milliler, ilk 8 takımın arasında yer almalarından ötürü Ankara'daki final biletini aldı.

VOLEYBOL MİLLETLER LİGİ FİNALLERİ NE ZAMAN?

Temsilcimiz Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımının da yer aldığı Voleybol Milletler Ligi finalleri, bu yıl 13 Temmuz-17 Temmuz tarihlerinde Ankara'da organize edilecek.

13 Temmuz Çarşamba günü ile 14 Temmuz Perşembe günleri çeyrek final, 16 Temmuz Cumartesi günü yarı final; 17 Temmuz Pazar günü de üçüncülük maçı ile final maçı oynanacak. Turnuvadaki karşılaşmalar tek maç üzerinden oynanmakla beraber kaybeden takım Ankara'daki büyük finale veda edecek. 

HANGİ KANALDA?

Filenin Sultanlarının da yer alacağı Voleybol Milletler Ligi finalleri, ülkemizde TRT Spor ve TRT Spor YILDIZ kanallarında canlı ve şifresiz olarak yayınlanacak. Ayrıca, TRT'nin resmi internet sitesinde de maç yayını yapılacak. Bu adresler dışında TÜMSPOR'u ziyaret ederek final müsabakalarına dair son gelişmelerden tam zamanında haberdar olabilirsiniz.

MİLLİLER AVRUPA'NIN EN BAŞARILISI!

1993-2017 yılları arasında Grand Prix adıyla düzenlenen bu turnuva, 2018'den günümüze değin Voleybol Milletler Ligi adıyla organize ediliyor. A Milli Kadın Voleybol Takımımız da, Avrupa kıtasının en başarılı ülke takımı konumunda. Filenin Sultanları, 2018 yılında ikincilik, 2019'da dördüncülük ve 2021'de üçüncülük elde etmişti. Voleybol Milletler Ligi, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle 2020'de düzenlenmedi.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz