Hüseyin Yangın kimdir? Rize'nin emektar kalecisi TFF'ye başkan adayı oldu! "215 penaltı kurtardı"

16 Haziran Perşembe günü yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu öncesinde Hüseyin Yangın başkan adaylığını açıkladı. TFF 2. Lig ekibi Pazarspor'un uzun yıllar başkanlığını yapan, başkanlık dışında kalecilik geçmişiyle de bilinen Yangın sosyal medyada gündeme oturdu. Peki, seçimli genel kurulda Mehmet Büyükekşi'yle yarışacak Hüseyin Yangın kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, TFF'nin yeni başkan adayının biyografisi...

Hüseyin Yangın kimdir? Rize'nin emektar kalecisi TFF'ye başkan adayı oldu! "215 penaltı kurtardı"
Hüseyin Yangın kimdir? Rize'nin emektar kalecisi TFF'ye başkan adayı oldu! "215 penaltı kurtardı"
GİRİŞ 11.06.2022 23:55 GÜNCELLEME 11.06.2022 23:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu'nda başkanlık seçimleri öncesinde Hüseyin Yangın adaylığını açıkladı. Son saatlerde başvurusunu ileten Yangın, Gaziantep Futbol Kulübü'nün eski Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin rakibi oldu. Türk futbolunda uzun yıllar Rize temsilcisi Pazarspor'un başkanı olmasıyla bilinen Yangın, yöneticilik kariyeri dışında uzun yıllar kalecilik de yaptı. Özellikle kalecilik yıllarındaki penaltı başarısı, TFF başkanlığına adaylığıyla beraber yeniden gündeme geldi. Peki, Hüseyin Yangın kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Yangın'ın biyografisi...

Emre Demir kimdir? YouTube'daki videodan Katalonya'nın başkentine!Emre Demir kimdir? YouTube'daki videodan Katalonya'nın başkentine!

BİYOGRAFİ

Hüseyin Yangın, 1955 yılında Rize'nin Pazar ilçesinde dünyaya geldi. 67 yaşındadır. Pazarspor'un amatör kümede olduğu dönemde ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) futbol takımında kalecilik yaptı. Futbolculuk dışında eğitimini aldığı denizcilik üzerine bir firması bulunan Yangın, 16 yıl boyunca Pazarspor'un başkanlığını sürdürdü. Bir dönem 2. Lig ve 3. Lig Kulüpler Birliği'nde başkanlık da yaptı. "Sevdamın Rotası" adlı bir kitabı vardır.

Hüseyin Yangın

Yangın, ilkokul eğitimini doğduğu Pazar ilçesinde tamamladı. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nin ortaöğretim bölümünden ve Pazar Lisesi'nden mezun oldu. Üniversite eğitimi için yine İstanbul'a döndü.

Marcelo kimdir? Fenerbahçe’de yeni “Roberto Carlos” sesleri! Marcelo’nun kariyeri ve başarılarıMarcelo kimdir? 

Burada İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi programını kazandı. 4 yıllık eğitim sürecinden sonra lisans eğitiminden de mezuniyete ayrıldı. 1977'deki mezuniyetiyle beraber denizcilik sektörüne adım attı.

TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı (Soldaki) ile Hüseyin Yangın (Sağdaki)

Futbola olan ilgisi küçük yaşlarda, Pazarspor'un antrenmanlarına gitmesiyle başladı. O dönem "kale arkasına atılan topları sahaya yolladığını" belirten Yangın, kaleci olarak Pazarspor altyapısına girdi.

TFF başkanlığına 2 aday var! Mehmet Büyükekşi ve Hüseyin Yangın…TFF başkanlığına 2 aday var! Mehmet Büyükekşi ve Hüseyin Yangın…

PENALTI REKORU

Pazarspor'daki serüveni kısa sürse de, Üniversite eğitimi için gittiği İTÜ'de okul takımının kaleciliğini sürdürdü. Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde hazırlanan TamSaha Dergisi'ne açıklamalarda bulunan Yangın, kalecilik dönemi için: "Tam rakamdan emin değilim ama 215 civarındadır. Bu rekoru kıran başka kaleci var mıdır amatör ve üniversite takımlarında?" diye konuşmuştu.

Wout Weghorst kimdir?Wout Weghorst kimdir?

Futbol kulüplüğü başkanlığını ilk olarak İTÜ'de deneyimleyen Hüseyin Yangın, 1991'de Pazarspor'un yönetim kuruluna girdi. 16 yıl boyunca doğduğu ilçenin takımına başkanlık yaptı. Şimdi TFF 2. Lig'de mücadele eden Pazarspor, 2005 yılında Yangın'ın idaresinde 2. Lig'e yükselmişti.

Hüseyin Yangın ve Pazar Belediyesi Başkanı Dr. Ahmet Basa

Aynı yıl Türkiye Futbol Federasyonu'nun delegesi de olan futbol insanı, kurullara düzenli bir şekilde katılım sağladı. 2. Lig ve 3. Lig'deki gelir artışındaki etkisini de şu sözlerle özetledi: "Bugün 3. Lig için 2-2.5 milyon TL, 2. Lig için 2.5-3 milyon TL seviyelerine geldi ise bunda benimle birlikte hareket eden kulüp başkanlarımızın katkısı büyüktür."

Toni Martinez kimdir? Konyaspor'un hedefindeki golcü! Porto'dan ayrılmak üzere...Toni Martinez kimdir?

SON SAATLERDE ADAY OLDU!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Olağan Seçimli Genel Kurulu için adaylıklar bugün saat 17.00'ye kadar alınıyordu. 9 Haziran Perşembe günü sabahına kadar sadece Gaziantep Futbol Kulübü'nün eski başkanı Mehmet Büyükekşi'nin listesi teslim edilmiş haldeydi. Son saatlerde Pazarspor'un eski başkanı Hüseyin Yangın da adaylığını açıkladı. 16 Haziran Perşembe günü yapılacak seçimlerde Büyükekşi ve Yangın başkanlık için yarışacak.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • Selçuk T. 1 yıl önce Şikayet Et
    pazarspor hala 2. ligde yazınızı düzeltin
    Cevapla