Liverpool Real Madrid maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Şampiyonlar Ligi finali...

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde kupanın sahibi belli oluyor. Bir tarafta Jürgen Klopp'un Liverpool'u, diğer tarafta Carlo Ancelotti'nin Real Madrid'i var. Peki, Liverpool Real Madrid maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? Her iki takım da finalin oynanacağı Saint-Denis kentine gelirken son hazırlıklarını yapıyor. İşte, kritik karşılaşmanın hakemleri ve müsabakanın yayın bilgilerine dair merak edilenler...

Liverpool Real Madrid maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Şampiyonlar Ligi finali...
Liverpool Real Madrid maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Şampiyonlar Ligi finali...
GİRİŞ 28.05.2022 12:01 GÜNCELLEME 28.05.2022 12:37

Avrupa futbolunun küresel çaptaki en büyük organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2021-22 sezonunun finalistleri belli oldu. Turnuvanın flaş ekibi Villarreal'i eleyen Liverpool ile turnuvanın favorisi Manchester City'i saf dışı bırakan Real Madrid finale kalan iki ekip oldu. Dev finalin tarihleri ve nerede oynanacağı da belli oldu. Peki, Liverpool Real Madrid Şampiyonlar Ligi finali ne zaman oynanacak? Dahası, binlerce futbolsever bu karşılaşmanın şifreli olup olmayacağını da araştırıyor. İşte, dev finalin yayın takvimi...

Liverpool Real Madrid Final Maçı Ne Zaman?

İngiltere'nin hayal takımı Liverpool ile İspanya'nın ekol kulübü Real Madrid, 28 Mayıs Cumartesi günü saat 22.00'de final maçını oynayacak. Liverpool, finale giden yolda son olarak Unai Emery'nin sürprizlerle dolu ekibi Villarreal'i elemiş; Real Madrid ise, Manchester City'i geriden gelerek turnuvanın dışına itmeyi başarmıştı. 

Liverpool Real Madrid final maçı ne zaman?

Final Nerede Oynanacak?

Dünya genelinde milyonlarca futbolseverin adeta iple çektiği Liverpool Real Madrid finali, Fransa'nın başkenti Paris'in 9 kilometre uzağındaki Saint-Denis kentinde bulunan Stade de France'da oynanacak.

81 bin kişi kapasiteli Stadyum, aynı zamanda Fransa Milli Futbol Takımının maçlarına da ev sahipliği yapıyor. Normalde, bu karşılaşmanın Almanya'da oynanması planlanmış, fakat Covid-19 vakalarından ötürü final Rusya'nın gözde kenti Saint-Petersburg'a alınmıştı.

Rusya-Ukrayna savaşından sonra UEFA; finali Ruslardan alarak Fransızlara devretti. Böylece, İspanyol ve İngiliz takımlarının oynayacağı final bu sene Fransa Stadyumu'nda organize edilecek.

Öte yandan, Liverpool'un Mısırlı yıldızı Mohamed Salah, 2018'deki finale atıfta bulunarak; 2021-22 finalinde Real Madrid'le karşılaşmak istediğini, bunun kendileri için rövanş havasında geçeceğini söylemişti. Salah, 2018'deki finalde Sergio Ramos'un müdahalesi sonucunda sakatlanarak sahayı sedyeyle terk etmişti. Uzun bir sakatlık sürecinden geçen futbolcu, Madrid'le bir kez daha finalde kozlarını paylaşacak.

Liverpool Real Madrid Şampiyonlar Ligi final maçı şifreli mi?

Hakemler

  • Clement Turpin (Hakem)

  • Nicolas Danos (1. Yardımcı Hakem)

  • Cyril Gringore (2. Yardımcı Hakem)

  • Benoit Bastien (Dördüncü Hakem)

  • Jerome Brisard (VAR)

UEFA, Liverpool Real Madrid Şampiyonlar Ligi finalinin tüm hakemlerini Fransa Futbol Federasyonu'ndan atadı. 

Liverpool Real Madrid Maçı Şifreli Mi?

Türkiye'de, Liverpool Real Madrid maçı şifresiz olarak TV8 kanalında yayınlanacak. RTÜK'ün 2021 yılının Ekim ayında aldığı kararla beraber; Avrupa kupalarının yarı final ve final karşılaşmalarının şifresiz yayınlanması planlanmıştı. Normalde, müsabakalar Exxen adlı dijital video uygulamasında izlenebilmesine karşın TV8,5 kanalında yarı final seyri yapıldı. Final maçı da Acun Medya kurumlarından TV8 kanalında canlı yayınlanacak. Exxen uygulaması hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için aşağıdaki haberi okuyabilirsiniz.

Exxen Aylık Ücreti 2022 Ne Kadar? ExxenSpor Paketi Fiyatı ve Diğer PaketlerExxen Aylık Ücreti 2022 Ne Kadar? ExxenSpor Paketi Fiyatı ve Diğer Paketler