Bafetimbi Gomis kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray için yola çıktı! Özel uçakla...

Galatasaray'ın renklerine bağladığı Bafetimbi Gomis kimdir ve kaç yaşındadır? En son, Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal’de başarılı bir 3 sezon geçiren Senegalli golcü, forvet sıkıntısı yaşayan Sarı Kırmızılıların aday listesine dahil edilmişti. Gomis, Arap ekibiyle kontratının sonuna gelince eski takımı Galatasaray'ın yolunu tuttu. Gün içerisinde İstanbul'a geleceğini duyurması da taraftarı heyecanlandırdı. İşte, Bafetimbi Gomis’in kariyeri, oynadığı takımlar ve istatistikleri…

Bafetimbi Gomis kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray için yola çıktı! Özel uçakla...
Bafetimbi Gomis kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray için yola çıktı! Özel uçakla...
GİRİŞ 01.02.2022 15:17 GÜNCELLEME 01.02.2022 15:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Galatasaray uzun bir aradan sonra yeniden Bafetimbi Gomis'le anlaşmaya vardı. Sarı Kırmızılı formayla gol krallığı yaşayan Bafetimbi Gomis kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray’da Mbaye Diagne’nin sakatlığı, Halil Dervişoğlu ve Mostafa Mohamed’in formsuzluğu Domenec Torrent’i harekete geçirdi. İspanyol antrenör, hücum hattında tam anlamıyla bitirici, tipik bir santrafor istiyor. Aday isimler üzerinde yoğunlaşan yönetim, takımın eski golcüsü Gomis’i düşünüyordu. Nitekim Gomis de sosyal medya hesabından kendisiyle özdeşleşen aslan figürünü paylaşmıştı. Bu gönderi kısa sürede Türkiye gündemine çıkarken, günler sonra Gomis, Galatasaray'a transfer oldu.

Bafetimbi Gomis Kimdir ve Kaç Yaşındadır?

Tam adıyla Bafetimbi Fredius Gomis, 6 Ağustos 1985’te aslen Senegalli gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak Fransa’nın Toulon kentinde dünyaya gelmiştir. Babası kamu hizmetlisi, annesi de ev hanımıdır. 10 çocuklu, oldukça kalabalık bir ailede doğan Gomis; küçük yaşlarda ailesine bir ev alma hayali ile büyüdü. Babası ise, futbolda dikkat çeken Bafe’nin tüm ihtiyaçlarını karşıladı.

Bafetimbi Gomis ve ailesi

Afrika’daki akranları gibi ekipman sıkıntısı yaşamadı. Hatta babası çoğu kez antrenmanlarında eşlik etti. “Hayattaki en büyük şansım annem ve babam” diyen Gomis de, 14 yaşına geldiğinde ufak ufak evin masraflarını karşılamaya başladı. Doğduğu kentin amatör takımı Sporting Toulon’dan ülkenin en popüler ekibi Saint Etienne’e transfer olunca, ailesine verdiği sözleri bir bir yerine getirdi.

14 Yaşında Faturaları Ödedi

2000 yılında ülkenin lokomotif takımlarından St. Etienne’e geçen Bafetimbi Gomis, alt kategorilerde oynamasına karşın düşük de olsa para kazanmaya başladı. İlk kazandığı parayı babasına götürüp “Doğalgaz faturalarını bana bırak” dedi. 2004 yılına kadar alt kategorilerde oynadıktan sonra profesyonel oldu.

Bu tarihten sonra Fransa, son derece atletik ve bitiricilik anlamında tipik santrafor özelliği taşıyan bir Senegalli ile karşılaştı. Çoğunlukla gurbetçilerin oynadığı St. Etienne’de parlayan Gomis, 2009 yılında hayatının transferini yaptı. O yıl, 24 yaşındayken 13 milyon Euro bedelle Olympique Lyon’a transfer oldu. Artık ailesine verdiği tüm sözleri yerine getirmişti. Önce ev aldı, sonra da babasının emekliye ayrılmasında pay sahibi oldu.

Lyon’da Destansı 5 Yıl!

Bafetimbi Gomis, 2009’da Olympique Lyon’a transfer olduğunda Fransızlar kulübü “iş bilmezlikle” suçladı. Onlara göre, 24 yaşındaki bir Senegalli futbolcu için ödenen bu rakam oldukça fazlaydı. Gomis ise, kendisini eleştirenlere cevabı sahada verdi. Tıpkı St. Etienne’de olduğu gibi gurbetçilerin yoğun olduğu Olympique Lyon formasıyla unutulmaz bir 5 yıl yaşadı.

Bafetimbi Gomis kimdir ve kaç yaşındadır?

Tüm Fransa, “Aslan” figürünü Gomis ile özdeşleştirdi. 2004’ten 2014’e kadar Ligue 1’de 340 maça çıktı. 122 gol atarken 34 asist yaptı. Doğrudan 156 gole katkı sağladı. Oynadığı her iki maçın birinde fileleri sarsmayı başardı. Onun bu başarısı karşılıksız kalmadı. 2011-12 sezonunda Lyon ile Fransa Kupası’nı kaldırdı. Derken, 2014’te takımından ayrıldı ve yeni bir serüven yaşamak için Premier Lig’in yükselişteki ekibi Swansea City’le anlaştı.

İngiltere’de İşler Yolunda Gitmedi

2014 yılında, 29 yaşındayken radikal bir karar alıp Fransa’daki popülaritesini İngiltere’de yaşamak isteyen Bafetimbi Gomis, umduğunu bulamadı. Ada futbolunun sertliği ve yüksek fizik gücü ona kariyerinin en kötü günlerini yaşattı. 2014’ten 2016’ya kadar Swansea’nin formasını giydi giymesine de, istatistik anlamında takımına katkı sağlayamadı.

Bafetimbi Gomis Swansea'de oynarken

Bu süreçte 64 maça çıkıp 13 gol, 1 asistle yetindi. Üstelik uzun yıllar peşini bırakmayan uyluk sakatlığını da yine İngiltere’de yaşadı. İngiliz kulübü, onu bir yıllığına Marsilya’ya kiraladı. Burada da işler yolunda gitmedi. 2017 yılında tekrar İngiltere’ye dönen Gomis, takımdan ayrılmak istediğini belirtti. Swensea da, onu 2.5 milyon Euro karşılığında Galatasaray’a yolladı.

Gomis, Galatasaray ile Futbola Döndü!

Galatasaray’a transferi büyük sükse yaratan Bafetimbi Gomis, Süper Lig’deki ilk sezonunda takıma ve lige kolay adapte oldu. Fatih Terim’in yüz akı olan golcü, o yıl çıktığı 34 Süper Lig maçında 29 gol atarken 4 de asist yaptı. Diğer bir deyişle, 34 maçta 33 gole katkı sağladı.

Bafetimbi Gomis Galatasaray taraftarını selamlıyor

Ertesi sezon takımdan yeni kontrat isteyince yönetim bu talebi kabul etmedi. Gomis de yönetimden bonservisini istedi. Galatasaray Kulübü, o sezon 33 yaşına gelen Senegalliyi 6 milyon Euro gibi bir bedelle Suudi Arabistan’dan Al-Hilal’e sattı. Gomis, çok sevdiği Galatasaray’dan ayrılıp kariyerine 3 yıl süreyle Arabistan’da devam etti. Türkiye’den ayrılırken ardında Türkiye Süper Lig şampiyonluğu ve Gol Krallığı unvanını bıraktı.

Al-Hilal’de Formundan Bir Şey Kaybetmedi

Oldukça geç bir yaşta, Suudi Arabistan’ın gözde takımlarından Al-Hilal’e transfer olan Bafetimbi Gomis, performansıyla herkesi etkiledi. Arap ekibinde geçirdiği 3 yıllık süreçte 106 maça çıkarken 81 gol atıp 13 asist yaptı. Yani, 106 maçta 94 gole katkı sağladı. Suudi Arabistan’da şampiyonluk, gol krallığı ve diğer başarıları elde eden oyuncu, 2 gün önce buradaki kontratının sonuna geldi. Gomis’in tekrar Türkiye’ye döneceği konuşuluyor.

Galatasaray, Bafe’yi Transfer Etti: İstanbul'a Geliyor...

Küme hattının sadece 1 puan uzağında yer alan Galatasaray, gol yollarında yaşadığı sıkıntıları aşmak için eski golcüsü Bafetimbi Gomis’i transfer etti. Gomis, günler önce sosyal medya hesabından Aslan figürünü paylaşarak Galatasaray taraftarını heyecanlandırmıştı. Senegalli starın Türkiye’ye gelip Sarı Kırmızılı formayı giymesine kesin gözüyle bakılıyordu. Öyle de oldu. Senegalli golcü bugün özel uçakla İstanbul'a inip Florya Metin Oktay Tesisleri'ne doğru yola çıkacak. Kulüp yönetimi, Senegalli yıldızla anlaşmaya varınca kontrat yapıldı. Sözleşmenin 1,5 yıllık olacağı söyleniyor.

Bafetimbi Gomis’in Oynadığı Takımlar ve İstatistikleri

Bafetimbi Gomis, kariyeri boyunca 715 resmi maça çıkarken 327 gol atıp 68 asist yaptı. Bu süreçte 46 kez sarı kart cezası alırken, sadece 1 kez kırmızı kart gördü. O da, Ligue 1’de yaşandı. Gomis’in kariyeri boyunca oynadığı takımların listesi şu şekilde:

  • St. Etienne

  • Troyes (Kiralık)

  • Olympique Lyon

  • Swansea

  • Marsilya

  • Galatasaray

  • Al Hilal

  • Galatasaray

Bafetimbi Gomis Al Hilal

En Büyük Pişmanlığı Okuyamamak!

10 çocuklu bir ailede dünyaya gelen Bafetimbi Gomis, okuyamamaktan ötürü duyduğu pişmanlığı hala anlatıyor. Babasını 30 yaşında kaybeden oyuncu, aile büyüklerinin bir tek bu öğüdünü dinleyemediği için dert yanıyor. Konuya ilişkin Fransız basınına demeç veren Gomis, kardeşlerinin okul masraflarını eksiksiz bir şekilde karşıladığını ve onların okumaları için elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi.

YORUMLAR 1
  • Dengeolog 2 yıl önce Şikayet Et
    Gelsin, her türlü iş yapar
    Cevapla