Ross Barkley kimdir ve kaç yaşındadır? Barkley’in oynadığı takımlar ve istatistikleri: Galatasaray…

Galatasaray’ın transferinde büyük çaba harcadığı İngiliz oyuncu Ross Barkley kimdir ve kaç yaşındadır? Chelsea’de Thomas Tuchel’in gözünden düşen orta saha, takım arayışını sürdürüyor. Bu doğrultuda, 28 yaşındaki futbolcuya en yakın takım Galatasaray. Sarı Kırmızılılar, Domenec Torrent’in de taleplerini dikkate alarak oyuncuyla büyük aşama kat etti. İşte, Galatasaray’a transfer olacağı söylenen Ross Barkley’in kariyeri ve istatistikleri…

Ross Barkley kimdir ve kaç yaşındadır? Barkley’in oynadığı takımlar ve istatistikleri: Galatasaray…
Ross Barkley kimdir ve kaç yaşındadır? Barkley’in oynadığı takımlar ve istatistikleri: Galatasaray…
GİRİŞ 04.02.2022 12:33 GÜNCELLEME 04.02.2022 12:33

Süper Lig’de alt sıralardan kurtulmak isteyen Galatasaray, transfer çalışmalarını son derece titiz bir şekilde sürdürüyor. Takımın gündemine gelen son isim de Ross Barkley. Everton çıkışlı Barkley, 3 yıl önce büyük umutlarla Londra’nın en güçlü takımlarından Chelsea’ye transfer olmuştu. Ancak, aradan geçen süreçte Mavilerin teknik heyetinde değişiklikler yaşanmış ve Tuchel de, Barkley’i kadroda düşünmemişti. Takımda şans bulamayan 28 yaşındaki orta saha oyuncusu, Galatasaray’ın teklifine sıcak bakıyor. Peki, Ross Barkley kimdir ve kaç yaşındadır? Şimdiye dek hangi takımlarda oynadı? İşte, Ross Barkley’in İngiltere’de saman alevi gibi yanan kariyeri ve istatistikleri…

Ross Barkley’in Biyografisi ve Futbol Kariyeri

Ross Barkley, 5 Aralık 1993’te İngiltere’nin Liverpool kentinde dünyaya geldi. Babası Nijerya asıllı bir göçmen, annesi de İngiliz’dir. Barkley, İngiltere’de ırkçılığa maruz kalmamak için babasının soyadını (Effanga) kullanmaktansa, annesinin soyadını tercih etti. Henüz 11 yaşındayken Liverpool kentinin en güçlü takımlarından Everton’a katıldı. Uzun yıllar boyunca Mavilerde ter döktü. Liverpool derbilerinin unutulmaz isimlerinden biri oldu.

Ross Barkley kimdir?

“En Yetenekli Oyuncu…”

İngiltere Milli Takımının neredeyse tüm yaş kategorilerinde forma giydi. A Takımda’da 33 kez formayı sırtına geçirirken 6 kez gol sevinci yaşadı. 2011-2012 sezonunda Everton A Takımının starlarından Tim Cahill, Ross Barkley için “Şimdiye kadar çalıştığım en yetenekli oyuncu” yorumunu yaptı. Cahill’in bu ifadelerinden sonra Ada basınının tüm ilgi odağı Barkley üzerine yoğunlaştı.

“Sahanın En İyisi!”

Everton’da, sonraki sezon genç oyuncuyu sahaya sürdü. QPR’ye 1-0 yenildikleri maçta, Barkley ilk kez profesyonel maçına çıkarken sahanın da en iyi oyuncusu seçildi. 2012’de tecrübe kazanması için Sheffield Wednesday’e yarım sezonluğuna kiralandı. Burada 13 maça çıkarken 4 kez fileleri havalandırdı. Ertesi sezon, o dönem Championship’te oynayan Leeds United’a kiralandı, ancak burada beklenen düzeyde forma giyemedi. 2013-14 sezonundan itibaren Everton’un kadrosuna giren Ross Barkley, Chelsea’ye transfer olduğu 2018 yılına kadar 4 yıl süreyle takımın orta alanında rol aldı. Maviler için tam 150 kez yeşil çime çıktı ve 21 kez gol atma başarısı gösterdi.

Ross Barkley hangi takımlarda oynadı?

Chelsea Günleri Tatsız Bir Şekilde Başladı

Ross Barkley, Chelsea’ye transfer olduğunda işler yolunda gitmedi. 2018 yılında 15 milyon Sterlin karşılığında Londra’ya geçen oyuncu, henüz transferinin ilk gününde olumsuzluklarla karşılaştı. O dönem, Liverpool Belediye Başkanlığını sürdüren Joe Anderson, transferde usulsüzlük olduğunu belirterek durumu yerel polise bildirdi. Günlerce süren soruşturmadan sonra transfer sürecinde herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmadığı açıklandı.

Galatasaray, Ross Barkley’i İstiyor

Kariyerinin zirvesine tatsız bir şekilde çıkan Barkley, Chelsea’de beklediği süreyi bulamadı. Adeta futbolla yatıp futbolla kalkan oyuncu, Londra’da mutsuz olunca durumu teknik heyete bildirdi. Thomas Tuchel de, Barkley’den kendisine takım bulmasını istedi. Süper Lig’de kötü günler yaşayan Galatasaray, 28 yaşındaki orta saha için devreye girdi. Ulusal basında çıkan haberlerde, Barkley’in önümüzdeki hafta İstanbul’a geleceği iddia edildi.

Gedson Fernandes Olmayınca Hedefteki İsim Barkley

Orta alan için uzun süredir Gedson Fernandes'i transfer etmek isteyen Aslan, genç oyuncudan istediği sonucu alamadı. Fernandes, Beşiktaş'la anlaşma sağlayınca gündeme tekrar Ross Barkley getirildi. Son haberlere göre, Galatasaray'ın Chelsea yönetimiyle anlaşma sağladığı ve oyuncunun ilerleyen günlerde takıma katılacağı belirtildi. 

Ross Barkley’in Oynadığı Takımlar

Futbola 11 yaşında doğduğu kentin en güçlü takımlarından Everton’da başlayan Ross Barkley, zaman içerisinde çeşitli camialardan içeri girdi. Ancak, kariyeri boyunca İngiltere’nin dışına çıkmadı. İşte, Ross Barkley’in şimdiye dek oynadığı takımlar:

  • Everton

  • Sheffield Wednesday (Kiralık)

  • Leeds United (Kiralık)

  • Chelsea

  • Aston Villa (Kiralık)

Ross Barkley, 9 yıllık profesyonel futbol yaşantısında 347 maçta forma giyme şansı yakalarken, 52 gol atıp 44 asist yaptı. Kariyeri boyunca hiç kırmızı kart görmeyen oyuncu, 27 kez sarı kart cezası aldı. UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu da yaşayan Barkley’in güncel piyasa değeri 13 milyon Euro civarında.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL