13 Ocak 2022 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 


Ahmet Çalık’ın ölüm nedeni belli oldu

Futbol dünyasını yasa boğan milli futbolcu Ahmet Çalık’ı ölüme götüren kazanın nedeni belli oldu. Çalık'ın aracı düz yolda kontrolden çıkmıştı. Uzmanlar, yağmurlu havada gerçekleşen kazanın sebebini, "Aquaplaning-Hydroplaning yani kızaklama olur" diye açıkladı

HDP’lilerin yakınları dağda

HDP’li Semra Güzel’in PKK’lı terörist ile çektirdiği fotoğrafların yankıları sürüyor. HDP’nin 56 vekilinden 17’sinin eşi, kardeşi ya da çocuğunun PKK’nın dağ kadrosunda olduğu belirlendi.

Kılıçdaroğlu teröristi değil hükümeti suçladı

PKK’lı teröristle fotoğrafı çıkan HDP’li Semra Güzel’le ilgili bugüne kadar hiç konuşmayan Kılıçdaroğlu, gelen eleştiriler karşısında sessizliğini bozdu. CHP lideri, fotoğrafın çözüm sürecinde çekildiği için muhatabın Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi. HDP’li vekile ise tepkide bulunmadı.

30 santim kar bekleniyor

Soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji, sıcaklığın düşeceğini duyurdu. Doğu bölgelerde kar yağışı görülecek. Rize-Artvin bölgesinde kar kalınlığı 30 santime kadar çıkabilir.

ÖTV düzenlemesi: Araç fiyatları düştü

ÖTV’de yapılan yeni düzenlemeye gidildi, sıfır araç alımında uygulanacak matrah değiştirildi. 1600 silindire kadar olan araçlarda vergi dilimi 3’ten 5’e çıkarıldı. Karar sonrası bazı araçlarda fiyatlar düştü. 
  
Bülent Ersoy görüntüsüne inceleme

Anıtkabir’i ziyaret eden Bülent Ersoy’a üniformalı bir subayın şemsiye tuttuğu görüntüler çok tartışılmıştı. Milli Savunma Bakanlığı konuyla ilgili inceleme başlattı. 

Gaziantep’te Beşiktaş maçı öncesi 11 vaka

Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş'a konuk olacak Gaziantepspor’da Covid-19 vakaları 11'e yükseldi.
 

Yorumlar 17 Yorum Var
  • Kenan 14.01.2022 02:14
    Alsfalttaki su birikintisi elbette kazalara sebeptir ama rahmetlinin ölmesine sebep muhtemelen emniyet kermerinin takili olmamasi.
  • Mgl 13.01.2022 22:43
    Bırakın bunları ,eceli gelen ayrılıyor bu dünyadan,hepimiz gidecez. Neden önemli mi?
  • Denizhan 13.01.2022 20:54
    Kemeri takılı değilmiş haberlerde gösterdiler. Ayrıca aşırı hız yani malesef ülkemizde kemer takma alışkanlığı yok ve polisler birşey söylemiyorlar. Ayrıca aşırı hız yapıyorlar. Allah rahmet eylesin gencecik bir hayat. Yazık olmuş. Allah ailesine sabır versin inşallah
  • Fatih61 13.01.2022 19:30
    Türkçe bu kadar yetersiz mi de sürekli yeni İngilizce kelimeler ediniyoruz?
  • Yorgun Yorumcu 13.01.2022 18:12
    kesin sebebi belli, eceli gelen ölür.
Daha fazla yorum görüntüle