Bakan Kasapoğlu: Spor yasasıyla kemikleşmiş sorunları çözeceğiz

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2021’de kazanılan tarihi başarıları, yeni yıl projelerini ve hedeflerini anlattı.

Bakan Kasapoğlu: Spor yasasıyla kemikleşmiş sorunları çözeceğiz
Bakan Kasapoğlu: Spor yasasıyla kemikleşmiş sorunları çözeceğiz
GİRİŞ 01.01.2022 11:05 GÜNCELLEME 02.01.2022 11:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, açıklamalarda bulundu.

Sabah'a konuşan Kasapoğlu, Yeni Spor Yasası hakkında bilgi vererek, "Bu, Türk sporunda önemli bir eksikti. Biz tüm paydaşların katıldığı bir çalıştayda Türk sporunun daha rasyonel yönetilebilmesi için nasıl bir zemin gerektiğini tartıştık ve tüm önerilerimizi Yüce Meclisimize ilettik. Bu yasanın bir amacı var; başta spor kulüpleri olmak üzere yönetimsel anlamda sorunsuz bir yapıyı oluşturmak. Bizim görevimiz zemini hazırlamak. O zemini Türk sporunun menfaatine olacak şekilde kullanmak sporun profesyonellerinin görevi. Eminim Türk sporunun yıllar boyunca kemikleşmiş olan bazı sorunlarının çözümünde bu yasa önemli bir zemin oluşturacak." dedi.

"Bizim organizasyon kabiliyetimiz çok yüksek"

"Bizim organizasyon kabiliyetimiz çok yüksek. Bunda tesislerimiz kadar, ulaşım, teknolojik altyapımız ve kaliteli insan gücümüzün etkisi var. 2022'de yine birçok organizasyona ev sahipliği yapacağız. Eskrim ve kickboksta Avrupa Şampiyonaları ülkemizde düzenlenecek. İslami Dayanışma Oyunları'na ev sahipliği yapacağız. Buz hokeyinden yelkene, güreşten atletizme kadar birçok sporda uluslararası turnuvalarımız var. Her sene olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, teniste İstanbul Cup bu sene de takvimde. Sene içinde belirlenecek farklı organizasyonlar da listeye dahil olabilir."

YORUMLAR 4
  • Günübirlik 2 yıl önce Şikayet Et
    Kabinede tek düzgün çalışmaya gayret eden bakan. Hertürlü eleştiriyorum, halk için düzgün iş yapamayacaklarını biliyorum. Ama bu bakan gerçekten iyi niyetli ve temiz düşünceli görünüyor. Yalnız spor camiası öylesine pisliğe batmışki. Düzeltmek mümkün değil. Günübirlik başarılarla övünüp dururuz. Hakeza diğer toplumsal meselelerde de farklı değiliz.
    Cevapla
  • Soner 2 yıl önce Şikayet Et
    Eskrimde o duzeyde sporcun yok....
    Cevapla
  • German 50. 2 yıl önce Şikayet Et
    Dedigin alanlarda Sporcun varmi sayin Bakan, Milli takımda oynayacak Oyuncun yok,Almanya dan gidenler hariç,Yüzmede elin yabancısıni ,Vatandaş yap ama kendi Vatandaşın beklesin,benim oglum niye cagrilmiyor,milli takima.yazuk
    Cevapla
  • erdem 2 yıl önce Şikayet Et
    sen futbolu bir temizle sus pus oturuyorsun ülkede futbol bitti
    Cevapla