Formula 1 ile 10 yıllık anlaşma masada!

İki yıldır kusursuz bir şekilde tamamlanan organizasyonların ardından Formula 1 yönetimi Türkiye ile 10 yıllık bir anlaşma için masaya oturdu.

Formula 1 ile 10 yıllık anlaşma masada!
Formula 1 ile 10 yıllık anlaşma masada!
GİRİŞ 11.10.2021 18:28 GÜNCELLEME 11.10.2021 18:30
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Dünyada motor sporları organizasyonlarının en büyüğü ve en prestijlisi olarak gösterilen Formula 1, geçen sezonun ardından bu sene bir kez daha Intercity İstanbul Park’ta gerçekleşti.

100 milyon doları aşan gelir!

3 gün boyunca toplam 190 bin kişi İstanbul Park’a akın etti ve Formula 1 organizasyonu Türkiye'ye 100 milyon doları aşan bir gelir sağladı.



T.C. Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, Intercity’nin tekrar Türkiye’ye getirdiği Formula 1 Rolex Turkish Grand Prix 2021’in tüm Türkiye’de ve dünyada büyük heyecan ve ilgi yarattığını söyleyen Vural Ak, “Bu dev organizasyonu Türkiye ve İstanbul’a kazandırmak için büyük çaba harcadık ve sonucunda gördüğümüz tablo bizleri çok mutlu etti. Pilotların ve tüm dünyadaki motor sporları tutkunlarının çok sevdiği yarış pistimiz ve İstanbul, tüm dünya medyasında büyük yer buldu. Uzun zamandır İstanbul’un ihtiyacı olan bu tanıtımla yeniden milyonların gözü İstanbul’a çevrildi. Pandemi koşulları sebebiyle yarı kapasiteli olarak satışa sunduğumuz biletler büyük ilgi gördü ve 3 gün boyunca toplam 190 bin kişi Intercity İstanbul Park’a akın etti.” 

10 yıllık kontrat için görüşmeler sürüyor

Bu kadar önemli bir başarının ardından yarışın önümüzdeki senelerde de Türkiye’de yapılması için görüşmelere hemen başladıklarını vurgulayan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Formula 1 CEO’su ve İcra Kurulu Başkanı Stefano Domenicalli’yi hafta sonu İstanbul’da ağırladık. Türkiye ve İstanbul’da Formula 1 yarışlarına gösterilen ilgi karşısında şaşkınlık içindeydi. Sadece bir yıl değil, yıllarca sürecek bir yarışın takvime dahil edilmesi için görüşmelerimiz sürüyor. Geçtiğimiz sene FIA’dan aldığımız üç yıllık lisans zaten pistimizin her gelişmeye her an hazır olduğunun da kanıtı. Elbette bu başarının arkasından büyük bir ekip ve takım çalışması var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yarışı T.C Cumhurbaşkanlığı Himayelerine alması ile tüm kurumlar seferber oldu. Bu kapsamda sürecin başından beri gösterdikleri ilgi ve alaka için ilgili tüm kamu kurumlarına ve özel sektörden destekçilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca TBMM Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop da yarış günü şampiyonlara kupalarını takdim ederek bizleri onurlandırdı.”

Rakamlarla 2021 Türkiye Grand Prix'si

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 16. ayağı Türkiye Grand Prix’i, 5,3 kilometrelik Intercity İstanbul Park Pisti'nde gerçekleştirildi. Toplam 190 bin kişi yarışları canlı olarak izledi. Tüm dünyada ise yaklaşık 2 milyar kişi yarışları televizyondan izledi.



Lewis Hamilton, 2005 yılında Kolombiyalı Juan Pablo Montoya'ya ait 1.24.770'lik yarış turu rekorunu, 1.22.868'e kadar çekerek geride bıraktı. İstanbul Park'ta 1.24'ün altına inen ilk isim olan Hamilton, 1.23'ün altına inen ilk pilot olmayı da başardı.

YORUMLAR 26
  • Gökhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Organizasyonun güzelliğini bir de giriş çıkış yapan ve aracına park yeri arayan km lerce yürümek zorunda kalan seyircilere sorun. Binlerce kişiyi bir kişinin geçeceği personel giriş kapısından geçirdiler. En sonunda yarış günü çıkışta millet telleri parçaladı. Bir sürü turist var ve herkes aptal aptal bir kapıdan geçmeyi bekliyor. Ne zaman adam olacağız bilmiyorum.
    Cevapla
  • Zoltan 2 yıl önce Şikayet Et
    İmza atıyorum
    Cevapla
  • erdem 2 yıl önce Şikayet Et
    organizasyon berbat ötesiydi. platiunum biletler hepsi ayaktaydı hiçkimse kendi yerinde değildi çünkü yer gösterecek kimse yoktu. arabadan inip 1 saat yürümek ve küçük köprüyü geçmek efsaneydi
    Cevapla
  • Hamilton 2 yıl önce Şikayet Et
    Hamilton pit stop yapmasaydi daha zevkli olacaktı
    Cevapla
  • Vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    1000 tl biletmi olur be adamlar ta avrupadan geliy neden çünkü maaşları 2000 eyro ,bizim 120 eyro
    Cevapla
  • ordisli 2 yıl önce Şikayet Et
    afrikadamı yaşıyon sen
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    120 euro maasmi kaldi kardes destekli salla
    Cevapla
  • Adem Çoban 2 yıl önce Şikayet Et
    Gitmek nasip olmadı olsun TV den izlemek de keyifliydi.
    Cevapla
  • Zoltan 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi ki gitmedin rezil olurdun paranla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle