Alexander Sörloth Bordo Mavili formaya yakın! Son dakika Trabzonspor transfer haberi!

Trabzonspor'da transferde Alexander Sörloth harekatı! Geçtiğimiz sezon Karadeniz Temsilcisinin formasını giyen ve başarılı performansıyla RB Leipzig kulübüne transfer olan Alexander Sörloth yeniden Bordo Mavili formaya yakın. Alman Ekibinde beklentilerin altında kalan Norveçli santraforun Trabzonspor'a kiralık olarak gelmesi gündemde! Peki, Alexander Sörloth kimdir, nereli, oynadığı takımlar, kariyeri ve hakkında bilinmeyenler!

Alexander Sörloth Bordo Mavili formaya yakın! Son dakika Trabzonspor transfer haberi!
Alexander Sörloth Bordo Mavili formaya yakın! Son dakika Trabzonspor transfer haberi!
GİRİŞ 19.05.2021 09:38 GÜNCELLEME 19.05.2021 09:38

Bu senenin başında  RB Leipzig kulübüne transfer olan ama beklentilerin altında kalan Norveçli santrafor yeniden Bordo Mavili formaya yakın! Abdullah Avcı yönetiminde şampiyonluğa oynamak isteyen Trabzonspor'da transferde Alexander Sörloth harekatı başlatıldı. Alman Kulübünden oyuncu hakkında bilgi alan Karadeniz Temsilcisinin yönetimi şartları zorlayarak yeniden Sörloth'u parlatmak istiyor. Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun "neden olmasın" diyerek açık kapı bıraktığı konuyla alakalı temaslar sürüyor. Peki, Alexander Sörloth imdir, nereli, oynadığı takımlar, kariyeri ve hakkında bilinmeyenler...

Bundesliga’da Aradığını Bulamadı

Trabzonspor’da  geçtiğimiz sezon oynadığı resmi maçlarda 33 gol atıp 11 asist ile Almanya’nın Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig’e 22 milyon Euro karşılığından transfer olan Alexander Sörloth, Bundesliga’da aradığını bulamadı. Lig’de 5 gol atıp 2 asist yapan Norveçli oyuncu beklenen performansı gösteremedi.

Alexander Sörloth’u RB Leipzig’e transfer eden teknik direktör Julian Nagelsmann’ın Bayern Münih’e transfer olması, 25 yaşındaki golcü futbolcunun geleceğini de belirsiz bir hale soktu. RB Leipzig’in yeni teknik patronu Jesse Marsch önümüzdeki günlerde golcü oyuncu için net kararını verecek.



Başkan Ağaoğlu'ndan Mesaj, 'Neden Olmasın?'

Basın mensuplarının yönelttiği soru üzerine Alexander Sörloth transferi hakkında fikirlerini belirten Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Sörloth gelir mi; gelebilir de. Şöyle gelebilir; 33 gol 11 asist yapan oyuncuyu gönderdik Leipzig'e, 5 gol 2 asiste takıldı kaldı. 22 milyon Euro da para verdiler. İyi para verdiler, böyle giderse Sörloth'un piyasa değerini düşürecekler. Göndersinler buraya biz tekrar parlatalım. Tekrar değer kazandırma açısından aynı şey Leipzig ile neden olmasın. Çünkü oyuncunun hakkını veremediler. Ferrari'yi sıradan bir otomobil gibi kullandılar."

Trabzonspor’da Tavan Ücret 1 Milyon 500 Bin Euro

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun ısrarla söylediği “Biz bir futbolcuya en fazla 1.5 milyon Euro maaş verebiliriz” sözü üzerine Sörloth’un yıllık gelirinin ise 4-5 milyon Euro arasında olduğu düşünüldüğünde ekonomik durum bu transferin önünde bir engel olarak gözüküyor. Ancak iki kulüp arasında başlaması muhtemel temas sonrası yapılacak görüşmeler ve fedakarlıklarla zor gözüken transfer Sörloth’un tutumu ile birlikte gerçekleşmesi de muhtemel olarak değerlendiriliyor.



Keşke Gelse, Sörloth'u Çok İsterim

Sezonun bitimiyle bugün basın mensuplarıyla bir araya gelen Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, Sörloth ile ilgili yaptığı önemli açıklamalarda, "Ligin devre arasında başkan Ağaoğlu'na 'Sörloth orada oynamıyor. Söyleyin bari gelsin takımına yardımcı olsun.' dediğini ifade eden Avcı; "Burada herkes Sörloth'u seviyor. Keşke gelse, çok isterim ama neler olur bilmiyorum. Süreci yakından takip edeceğiz. Yabancı bir santrfor alacağız. Bunun Sörloth olmasını isterim." dedi.

Yıllık Kazancı Trabzonspor’un Politikasını Aşıyor Ama...

Bonuslarla birlikte 22 milyon Euro’ya transfer ettiği oyuncudan zarar etmek istemeyen Alman Kulübü, Norveçli oyuncunun eski günlerine tekrar dönebilmesi için kiralık formülü üzerinde duruyor. Sörloth’u kadrosuna katmak isteyen kulüplerin ise 4-5 milyon Euro’yu bulan yıllık kazancını karşılamak zorunda kalacak. Ama kulüplerin anlaşması durumunda başarılı santraforun kazancı iki eşit parçaya bölünerek iki kulüp tarafından karşılanabilir.

Alexander Sörloth Kimdir, Nereli, Oynadığı Takımlar ve Kariyeri

Alexander Sörloth 5 Aralık 1995 yılında Norveç'in Trondheim kentinde doğdu. Rosenborg BK Altyapısında futbola başlayan 25 yaşındaki futbolcu şuan RB Leipzig forması giyiyor. Santrafor bölgesinde forma giyen yıldız oyuncu ayrıca sağ kanat ve sol kanatta da top koşturabiliyor. 1.94 boyunda olan pivot santrafor ağırlıklı olarak sağ ayağını kullanıyor. RB Leipzig'le 30 Haz 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunan yıldız oyuncunun mevcut piyasa değeri 18 Milyon Euro. 

Futbola Rosenborg BK Altyapısında başlayan Alexander Sörloth sırasıyla, Rosenborg BK, FK Bodø/Glimt, FC Groningen, FC Midtjylland, Crystal Palace, KAA Gent, Trabzonspor ve RB Leipzig formaları giydi. 

KAYNAK: SÖZCÜ