Almanya'dan tarihi Mesut Özil itirafı!

Almanya Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Friedrich Curtius, Mesut Özil konusunda hata yaptıklarını itiraf etti.

Almanya'dan tarihi Mesut Özil itirafı!
Almanya'dan tarihi Mesut Özil itirafı!
GİRİŞ 27.09.2020 12:05 GÜNCELLEME 27.09.2020 12:25
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la çektirdiği fotoğraflar sonrası Almanya’da eleştirilere maruz kalan Mesut Özil’le ilgili Alman Futbol Federasyonu’ndan geç de olsa itiraf geldi. Genel Sekreter Curtius “Mesut Özil konusunda hata yaptık” diye konuştu.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı makamında ziyaret edip birlikte fotoğraf çektiren, sonrasında Almanya’da ırkçılığa varan ağır eleştirilere maruz kalan Mesut Özil hakkında Almanya Futbol Federasyonu’ndan geç de olsa özür geldi. O dönem Mesut’u yalnız bıraktıklarını belirten Almanya Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Friedrich Curtius, “Benim için şu kesin: Alman Futbol Federasyonu olarak Mesut Özil’de hata yaptık. Biz oyuncumuzdan yana açık tavır almakta geç kaldık. Anlaşmazlık kamuoyunun bir bölümünde nefret ve ırkçılığa dönüştüğünde, Mesut Özil’e sahip çıkamadık” ifadelerini kullandı.

İlkay Gündoğan, Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cenk Tosun

‘Olanlardan ders çıkardık’

 

 

Curtius, O dönem Mesut’a ‘Senin arkandayız’ diyemedik. Bu bir hataydı. Bugünkü bakış açısıyla bundan dolayı çok üzgünüz. Gerçi daha sonra bu yönde açık görüş belirttik ama maalesef geç kaldık. Tartışma o kadar ileri bir safhaya varmıştı ki, biz ileri geçemedik. Bu olayda çok haklı olarak eleştirildik ve bundan ders çıkardık” diye konuştu. Curtius “Mesut Özil’le bağlantınız var mı, yoksa bağlantı kurup barışmayı düşünüyor musunuz” sorusuna “Eğer bu aradan sonra birbirimize tekrar yakınlaşabilirsek, anlaşmazlıkları ortadan kaldırabilirsek, buna çok sevinirim. Bu çok güçlü bir sinyal olur” dedi.

‘Mesut düş kırıklığına uğradı’

Söz konusu olaydan sonra Mesut Özil’le şahsen de görüştüğünü anlatan Federasyon Genel Sekreteri Dr. Curtius, “Maalesef federasyon olarak ona doğru dürüst ulaşamadık. O Türkiye kökenli, Gelsenkirchenli bir Alman milliydi. Bana şahsi görüşlerini anlattı. Bu da onun durumunu daha iyi anlamama katkı sağladı. Çok düş kırıklığına uğramıştı. Federasyonun tavrı dışında uzun süre birlikte çalıştığı bazılarının ona sırt çevirmesine hiç anlam veremiyordu. Onda büyük bir güvensizlik hissettim” diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

YORUMLAR 24
  • Edremitli berbat 3 yıl önce Şikayet Et
    Takkeleri düşünce kelleri görünmeye başladı ,hata Yapmasalardı özür dilemelerine gerek yoktu, yazık çoook geç
    Cevapla
  • gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    Ozuru hic bir yerde duymadim gormedim. 2 yil onceki hatalari gibi duyursalardi , ozur kabul olabilirdi
    Cevapla
  • Edremitli berbat. 3 yıl önce Şikayet Et
    Rasistlik yapmasınlar ,özür dilemelerine gerek kalmaz.
    Cevapla
  • cCcOSMANGAZIcCc 3 yıl önce Şikayet Et
    Hainsiniz alamanya. Turk dusmanisiniz alamanya menfaatcisiniz alamanya.
    Cevapla
  • ne lütuf 3 yıl önce Şikayet Et
    batılıların Müslümanlarla ilgili olarak hayatları özür dilemekle gecmiyor. bkz. ABD ırak, Fransa Afrika, Almanya Yahudiler vb. mesele özür dilemenin bir öneminin olmaması. . önemli olan yapmak istediklerini yapmak. işte bu yüzden tam sıfatları ikiyüzlülüktür.
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    FİFA’nın yeni kuralına göre milli takımlar da oynayan oyuncular takım değiştirebiliyor artık. Mesut milli takımımız da olsa çok şey katar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle