Macaristan’a kaçan 11 hain bakın kim çıktı?

Macaristan’a giden halk oyunu ekibinden kaçan 11 kişinin FETÖ'cü ailelerinin çocukları olduğu iddia edildi.

Macaristan’a kaçan 11 hain bakın kim çıktı?
Macaristan’a kaçan 11 hain bakın kim çıktı?
GİRİŞ 06.12.2017 17:41 GÜNCELLEME 07.12.2017 00:02
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Macaristan Temsilciliği Başkanı Mehmet İnceoğlu, "Macaristan’a gelen halk oyunu ekibinden aldığımız ve okuduğumuz haberlere göre 11 kişinin Macaristan’a iltica ettiği haberini aldık. Biz bu çalışmanın FETÖ’cü ailelerinin çocuklarının yurt dışına kaçma yolu olduğunun analizine vardık" dedi.

Ankara Kent Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu Derneği kafilesi Kasım ayında Macaristan'da yapılan bir organizasyona katılmış, ancak yaş ortalaması 20'nin üzerinde olan ve yeni lisans çıkardıkları öğrenilen 16 kişilik kafileden 11 kişinin Macaristan'a iltica ettikleri ortaya çıkmıştı.

Türkiye’nin Macaristan Büyükelçiliği, Türk medyasına yansıyan haberin ardından konuyu araştırmak için harekete geçti. Büyükelçilik yetkilileri konu ile ilgili Macar makamlarından bilgi istedi, ancak uluslararası anlaşmalar gereği böyle bir bilginin verilemeyeceği bildirildi.

'MACARİSTAN HÜKÜMETİYLE İRTİBAT HALİNDEYİZ'

2014 yılından bu yana Macaristan’da resmi olarak faaliyet gösteren Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Macaristan Temsilciliği de konuyu araştırmaya başladı. UETD Macaristan Başkanı Mehmet İnceoğlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Macaristan’a gelen halk oyunu ekibinden aldığımız ve okuduğumuz haberlere göre 11 kişinin Macaristan’a iltica ettiği haberini aldık. Bizler de Macaristan hükümetiyle irtibat halindeyiz, bilgiler almaya çalışıyoruz. İnsan haklarına aykırı olduklarını belirterek bilgi veremeyeceklerini aktardılar. Medyada çıkan haberlerin doğru olduğu izlenimine kapıldık. Bu vesileyle biz bu çalışmanın FETÖ’cü ailelerinin çocuklarının yurt dışına kaçma yolu olduğunun analizine vardık. Bu FETÖ grubunun hain devlet düşmanlarının başka yollarla çocuklarını Avrupa’ya taşıdıklarını görüyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 43
  • tosun 6 yıl önce Şikayet Et
    tümünü vatandaşliktan atacaksın başka yolu yok
    Cevapla
  • m3hk 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapanların isine son verilmeli. Emniyettekilerede el atılmalı. MITe heryere. Ulan ankaraya girerken her sferinde araralar yurtdısı boylemi imis. Git gelme ne guzel.
    Cevapla
  • hira 6 yıl önce Şikayet Et
    ikinci yılına girecez hala mı bunlar sallandirma kanunu çıksın yeter
    Cevapla
  • ender kal 6 yıl önce Şikayet Et
    Milli mücadelenin efsane başkomutanı VATAN ın her karış toprağı 80 milyonun kanıyla sulanmadıkça Bu kutsal VATAN ve AL BAYRAK düşman eline geçmeyecektir M. KEMAL . ATATÜRK
    Cevapla
  • gerçekler acdır 6 yıl önce Şikayet Et
    şimdi sormazlar mı devlet her işte güvenlik soruşturması yaparken neden bunlara güvenlik ve arşiv araştırması yapmadı diye ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle