G.Saray'ın duayenleri Canaydın dedi

Galatasaray'da 25 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek Seçimli Olağan Genel Kurul öncesi çalışmalar büyük hız kazanırken, sarı-kırmızılı camianın önde gelen isimlerinin desteği başkan Özhan Canaydın'dan yana oldu.

G.Saray'ın duayenleri Canaydın dedi
G.Saray'ın duayenleri Canaydın dedi
GİRİŞ 23.03.2006 14:57 GÜNCELLEME 23.03.2006 14:57

Galatasaray Kulübü Disiplin Kurulu Başkanı Orhan Yüce, Büyük Kulüp'te camianın ileri gelenlerine yemek verirken, Selahattin Beyazıt ile İnan Kıraç'ın kendisine Özhan Canaydın'ı desteklediklerini açıklama görevi verdiklerini söyledi.
Adaylardan Semih Haznedaroğlu'nun çekildiği yönünde haber aldığını belirterek mevcut adayları değerlendiren Yüce, Özhan Canaydın'ın 4 yıl başkanlık görevini yakışır bir şekilde sürdürdüğünü ifade ederek, şunları söyledi:
"Özhan Canaydın maalesef bazı vaatlerini de yerine getirememiştir. Bunlar içinde en rahatsızlık verici olan ise Ali Sami yen Stadı'dır. Ucuz kredi bulma yollarına gidildi. Yaşananlar hepimizin malumu ve stat hala aynı durumda. Yeni dönemde listesine önemli kişiler kattığını duydum. Kararı tabii ki sizler vereceksiniz, ama vakit yok. Sayın İnan Kıraç ve Selahattin Beyazıt, Özhan Canaydın'ı destekleme konusundaki mesajı vermem için beni görevlendirdiler."

TOKÖZ, KIRAN VE ŞARDAN'A TEPKİ
Orhan Yüce, konuşmasında diğer başkan adayları Yılmaz Toköz, Turgay Kıran ve Yiğit Şardan'a ise tepki gösterdi.
Yılmaz Toköz'ü, "Her seçimde ortaya çıkan medya süsü" olarak nitelendiren Yüce, Alp Yalman'ın ise geçmişte kulübe önemli hizmetleri dokunmuş bir başkan olarak tarihte hak ettiği yerinde kalması gerektiğini ve bunun kendi sağlığı için de önemli olduğunu düşündüğünü ifade etti.
Yüce, Özhan Canaydın yönetiminde 2 yıl süreyle başkan yardımcılığı görevini üstlenen Turgay Kıran için, "Bu iki yılda ne yaptın. Zinadine Zidane'ı ve bir kaç yıldız oyuncuyu alacağını, 200 milyon dolar bütçenin hazır olduğunu açıklamış. Kardeşim o zaman 150 bin Avro veremediğin Ribery'i niye kaçırdın. Eğer o futbolcu olsaydı biz dün tur atlardık Fortis Türkiye Kupası'nda. Her şeyi başkana yüklememek lazım. Şimdi bu arkadaş ne cesaretle aday oluyor" diye konuştu.
Özhan Canaydın'ın en önemli rakibi olarak gösterilen Yiğit Şardan'ın kulübün tartışılır bir üyesi olduğunu savunan Orhan Yüce, "Kulübe 7 sene aidat ödememiştir. Bir gazeteye verdiği demeçte de bugün aday olduğu başkanlık kurumuna hakaretler yağdırmıştır. Bu nedenle Disiplin Kurulu'na sevk edildiğinde de sözlerini doğruladı" dedi.

TANRIYAR DA "CANAYDIN" DEDİ
Sarı-kırmızılı kulübün eski başkanlarından Ali Tanrıyar da konuşmasında Özhan Canaydın'a destek istedi.
Tüm başkan adaylarının Galatasaray'ın menfaatleri için çalıştığına inandığını dile getiren Tanrıyar, "Özhan Canaydın'ın tabii ki eksileri var ve hataları olmuştur, ama kulübü daha iyi yerlere getirmek için yaptığı çalışmalara ve oluşturduğu ekibe inanıyorum. Hepimizin destek vermesi gerekir. Yeni ekibiyle başarılı olacaktır" ifadelerini kullandı.
Toplantıya gecikmeli olarak katılan Adnan Polat da davetliler önünde Özhan Canaydın'a olan desteğini yineledi.
Büyük Kulüp'te Orhan Yüce'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Ali Tanrıyar'ın yanı sıra, Adnan Polat, Mükerrem Taşçıoğlu, Oğuz İmregün, Cengiz Özyalçın ile birlikte yaklaşık 50 kişi yer aldı.