Sergen Yalçın: Bundan sonra şansımız olduğunu zannetmiyorum

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Şampiyonlar Ligi 3. maçında Sporting'e 4-1 kaybettikleri maçın ardından konuştu.

Sergen Yalçın: Bundan sonra şansımız olduğunu zannetmiyorum
Sergen Yalçın: Bundan sonra şansımız olduğunu zannetmiyorum
GİRİŞ 19.10.2021 22:24 GÜNCELLEME 20.10.2021 09:25
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Şampiyonlar Ligi 3. maçında Sporting'e 4-1 kaybettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Yalçın'ın açıklamaları şu şekilde:

4-1'lik skordan dolayı üzgünüz. Bu beklediğimiz bir skor değildi. Bu kulvar zor bir kulvar, hataları affetmiyorlar Şampiyonlar Ligi'nde. Oynadığımız takımlar ters takımlar. Bakıyorum, çok da 4-1'lik bir maç değildi. Takımımın iyi oynadığını düşünüyorum. Skoru çevirecek birçok şans yakaladık ama hatalar...

"Bence şans faktörü rakibin yanındaydı"

Duran topta yediğimiz goller biraz şans golleri. 4-1'lik bir oyun değildi bu. Bence şans golleri yedik. Çalışılmış gibi görünebilir ama rakibimizi analiz ettik, hiç böyle gol görmedik. Bence şans faktörü rakibin yanındaydı. Kaleye gelmeden ilk yarıda 3 gol attılar. Batshuayi de şanssız. Vuruyor vuruyor girmiyor, direkten dönüyor, bir şey oluyor. Bu maçtan çok da çıkarılacak bir ders yok. 

"Derbiler her zaman önemlidir"

Ligde Galatasaray'la oynayacakları maçı değerlendiren Sergen yalçın, şu ifadeleri kullandı:

Derbiler her zaman önemlidir. Pazartesi oynayacağız, yeterli dinlenme süremiz var. Pazartesiye iyi hazırlanıp, tekrar normal durumumuza dönmek istiyoruz. Hiç beklemediğimiz şeyler oldu sezon başında. İşler iyi gitmiyor, kaybediyoruz ama bu görüntü gerçek değil.

BASIN TOPLANTISI

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, oyundan dolayı bir üzüntüsü olmadığını, 4-1'lik skorun maçı yansıtmadığını söyledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu üçüncü maçında Sporting'e 4-1 mağlup olan Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın ve futbolcu Josef de Souza, maçın ardından düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Skordan dolayı üzgün olduklarını söyleyen Sergen Yalçın, "Oyundan dolayı çok bir üzüntüm yok. Sadece skordan dolayı üzüntülüyüm. Çok 4-1'lik bir oyun olmadı. Ofansif oyun oynamaya çalıştık, oyuncular çok gayretliydi, pozisyonlar yakaladık. İlk yarı kornerden 3 tane gol yedik. Bu bizim için en üzüntülü taraftı. Şanssızlık olarak yorumluyorum, beklediğimiz bir durum değildi bu. Bunlar çok doğal şeyler futbolda. Oynadığımız kulvar zor bir kulvar, burada mücadele etmek kolay değil. Bunun zorluğunu bundan önceki müsabakalarda da yaşadık. Oyundan ve oyuncularımızın mücadelesinden memnunum. 4-1 bu gece için çok adil bir skor değil gibi geliyor bana. Önümüzdeki maçlara bakmamız gerekiyor. Bu maça takılıp kalamayız" ifadelerini kullandı.

"KORNERDEN YEDİĞİMİZ GOLLERİ HATA OLARAK GÖRMÜYORUM, ŞANSSIZLIK"

Basit goller yediklerini kaydeden Yalçın, şunları söyledi:

"Kolay gol demeyelim, basit gol diyelim. Bu seviyede bu golleri yemek takımı demoralize ediyor. 3-1'den sonra çaba sarf ettik kurtarmak için ama olmadı. Son bölümü çok kabul etmiyorum, oyun kopmuştu. O topun oradan sekmesini şans olarak görüyorum. Batshuayi ve Larin gibi iki tane hava hakimiyeti olan oyuncular koyduk. Bu tür hatalar olacak ki birisi gol atsın ve maçlar kazanılsın. Ben çok hata olarak da görmüyorum. Daha önce böyle goller yemedik biz. Bu yenen golleri tamamen şanssızlığa bağlıyorum. Arzulu, istekli oynarken, rakibi kendi alanına kapatmışken gol yedik. Çok doğru baskılar yaptık. Daha net sonuçlandırmamız gerekiyordu. Hele bir kornerde, adam kendi kalesine atıyordu, kalecinin kafasına çarpıp çıkan bir top var. O top 100 yılda bir öyle çıkar. Bahane olarak söylemiyorum, öyle bir şeye ihtiyacım yok. 4-1 çok gerçek bir skor değil oyuna baktığımız zaman."

"BUNDAN SONRA ŞANSIMIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Takımda her zaman değişiklikler olabileceğini dile getiren Sergen Yalçın, "Yediğimiz gollerde savunma hatası olduğunu düşünmüyorum. Korner golü yedik. Belli eşleşmeler var, pozisyon alıyoruz. Kornerden gol yemedik herhalde bu zamana kadar. Takılıp kalmamak lazım. Nasıl bir önlem alırız, analiz ettikten sonra bakarız. Skora çok aldanmayın. Oyunun karşılığı bu değildi. Bu tür goller böyle maçlarda olmaz. Ben şanssızlık olarak görüyorum. Oyunun her haline alışık olmamız lazım. Lige dönmemiz lazım. Bundan sonra şansımız olduğunu zannetmiyorum. Belki UEFA şansımız olur, onu kovalayacağız artık. Sonucu hep beraber bekleyip görürüz" diye konuştu.

"PROTESTOLAR FUTBOLUN DOĞASINDA VAR"

Maçtan sonra bir grup taraftarın takıma protesto göstermesine değinen Yalçın, "Taraftarımız bizim için çok değerli. Hepimiz onların desteğini hissetmek istiyoruz. Zaman zaman futbolda skorlara göre bu tip protestolar olabiliyor. Bunlar futbolun doğasında olan şeyler. Biz takım olarak bundan sonraki müsabakalarda daha iyisini oynarız, kazanırız, taraftarımızı mutlu etmeye çalışırız" diyerek sözlerini noktaladı.

JOSEF DE SOUZA: ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE MAÇLAR DETAYLARDA BELLİ OLUYOR

Beşiktaş'ın Brezilyalı orta sahası Josef de Souza ise Şampiyonlar Ligi'nin farklı bir alan olduğunu söyleyerek, "Maçlar detaylarda belli oluyor. İlk yarı kornerden 3 gol yemek çok önemli bir detay. Bu detay da mağlubiyete sebep oldu. Beşiktaş daima atak oynaması gereken bir takım. Benim geride kalmam bir sorun teşkil etmiyor. Zor bir dönemden geçiyoruz ama taraftarlardan takıma güvenmesini istiyorum. Geçen sene de böyle dönemler oldu ama şampiyonluğa ulaşmıştık" dedi.

YORUMLAR 40
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabi avrupa maçlarında türk hakem olmayınca 1 puan bile toplayamıyorsunuz
    Cevapla
  • OZER 2 yıl önce Şikayet Et
    Sergen'in arkasındayız maç kaybedilir de kazanılır da telafi edilecektir takımımıza güvenimiz tam
    Cevapla
  • Ahmed 2 yıl önce Şikayet Et
    elbette kendi hakemleri ile telafi edilir Türkiye'de
    Cevapla
  • Namyelüs 2 yıl önce Şikayet Et
    'Takımın oynadığı oyundan memnunum,skora aldanmayın' diyor Sergen Yalçın.Amacın maçlarda sonuç almak mı yoksa gösteri amaçlı basketbol oynayan Harlem takımı gibi taraftarlarına sadece seyir zevki yaşatacak futbol oynatmak mı?Amaç kazanmak ise takımının bügünkü oyunundan memnun olmamam gerekir.Sonuç 1-0 olsa haklısın diyeceğim ama,sonuç 4-1.Taraftar oynanan oyuna değil sonuca bakar.
    Cevapla
  • alpkaan 2 yıl önce Şikayet Et
    yabancı hakemler haksızlık yapmayınca bjk her maçta yenilir. sergen yalçın amatör takım gibi çalıştırıyor dan dun gelişigüzel.istifa etmedimi daha.
    Cevapla
  • German 50 2 yıl önce Şikayet Et
    Rıdvan ve Necip niye Oynanadi,Sergen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle