Avrupa'nın en büyüğü Chelsea!

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City'i 1-0 mağlup eden Chelsea kupayı müzesine götürdü.

Avrupa'nın en büyüğü Chelsea!
Avrupa'nın en büyüğü Chelsea!
GİRİŞ 29.05.2021 23:56 GÜNCELLEME 30.05.2021 00:30
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Manchester City ile Chelsea, Dragao Stadı'nda karşı karşıya geldi. Müsabakayı Chelsea 1-0 kazarak kupayı müzesine götürdü.

İlk yarıda müthiş bir tempoda oynanan maçta iki takımda bir çok gol pozisyonuna girdi. Chelsea, 42. dakikada Havertz'in golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda başka gol olmadı ve Chelsea, Avrupa'nın en büyüğü oldu.

Chelsea kupayı 2. kez müzesine götürdü!

Tarihinde üçüncü kez final oynayan Chelsea, 2012 yılındaki zaferinin ardından ikinci kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Alman teknik direktör Thomas Tuchel de kariyerinin ilk Avrupa kupasını kazandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle stat kapasitesinin yüzde 33'ü oranında seyirci izni verilen karşılaşmayı, 14 bin 110 kişi tribünden takip etti.

Namağlup gelen Manchester City ilk yenilgisini finalde aldı!

Grup maçlarında sadece Porto ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak puan kaybeden Manchester City, kalan maçlarını kazanarak gruptan 16 puanla lider çıktı.

Son 16 turunda Almanya’nın Borussia Mönchengladbach, çeyrek finalde Almanya temsilcisi Borussia Dortmund ile yarı finalde Fransa’nın Paris Saint-Germain (PSG) takımlarını iki maçta da yenen ve namağlup finale yükselen Manchester City kupa hayalini gerçekleştiremedi.

Tuchel, 42 günde Guardiola'yı 3 kez yendi!

Sezon ortasında Chelsea'nin başına geçen Alman teknik adam Tuchel, Guardiola'nın Manchester City'sini 42 günde 3. kez yendi.

Londra ekibi, City'i 17 Nisan'da FA Cup'ta 1-0, 8 Mayıs'ta Premier Lig' de 2-1 ve 29 Mayıs'ta Şampiyonlar Ligi finalinde 1-0 mağlup etti.

Kevin de Bruyne gözyaşlarıyla sahayı terk etti

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde sakatlanan Kevin de Bruyne gözyaşlarıyla sahadan ayrıldı.

Manchester City atağında Belçikalı futbolcu, Rüdiger ile çarpıştı. Pozisyonun ardından Rüdiger'e sarı kart çıkarken Kevin de Bruyne yerden kalkamadı. Sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından ayağa kalkan Kevin de Bruyne gözyaşlarıyla sahayı terk etti. 

Thiago Silva rekor kırdı! Maçı tamamlayamadı

Chelsea'nin tecrübeli savunmacısı Thiago Silva, kulübü adına rekor kırdığı Şampiyonlar Ligi finalinde sakatlanarak oyundan çıktı.

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City ile kozlarını paylaşan Chelsea'de Thiago Silva maça devam edemedi. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Brezilyalı stoper Chelsea adına rekor kırdı. 36 yaşındaki futbolcu, Chelsea formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan en yaşlı futbolcu oldu.

Eski Fransız futbolcu Claude Makelele'nin rekorunu kıran Thiago Silva karşılaşmayı tamamlayamadı. Kasığından sakatlanan futbolcu 39. dakikada yerini Danimarkalı savunmacı Andreas Christensen'e devretti.

YORUMLAR 16
  • 1907 2 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonun 2011 kupası ne olacak
    Cevapla
  • Farozlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Oguz senede 3 ayrı şampiyon çıkmış, bazı sene 8-10 takımla oynanmış, profesyonellikle alakası olmayan bu liglerden ne kupası alacaksın yada ne beklentisi içinde olacaksın komik olmayın. Ama şu da ayrı bir konu sırf fenev başvurduğu için hepsini olmasada yarısını verecek fenevasyon rahat olun. Dedik Ya fenevde şike bitmez diye
    Cevapla
  • oguz 2 yıl önce Şikayet Et
    farozlu 59 sene öncesine hakaret ediyorsun o maçlarda oynayan herkezin alın terine eşit şartlarda eşit şekilde kazanılmıs sampiyonluklar onlar ne gazozu sonuçta hepsi eşittttt ne yani 1950 senesinde oynananla 59 senesinde oynanan ne fark var 5 10 yılda gazoz olmaktan cıkıp cokmu gelişti futbol :) komik olmayın ulus şampiyonlu cogu onların ankara izmir istanbul vs büssürü büyük takımların oynadıgı sampiyona ve o sampiyonluklar saaa yılll maaa lıııı köy takımları yokdudiye il şampiyonlugu denmesi saçma anadolu klüpleri simdi biel sampiyonluga oynayamıyor
    Cevapla
  • Farozlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kupa çok önemli değil ama uefanın cas’ın dahi onayladığı sizin yaptığınız şikeler tarihinizde kara bir leke olarak kalacak daima. Fetö gitti şike bitti şampiyonluklarda kesildi dimi, neyse transfer şikesiyle devam ediyorsunuz sizde şike bitmez nede olsa. Hadi şimdi git az ötede ağla 59 öncesi gazoz kapağı kupamızı verin diye.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    onlar daha bi 40 sene kupa yüzü göremezler, Şenol Güneş baktı trobzanda şampiyon olamayacak gitti Beşiktaşta oldu, o bile ilk şampiyonluğum dedi hehehehehehe...
    Cevapla
  • Anatolia 2 yıl önce Şikayet Et
    Kukla uefa, organizasyonun kupanın prestiji de kalmadı...
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Tuchel ders verdi pep'e, ilk yarıdan fişi çekiyordu neredeyse
    Cevapla
  • pilot50 2 yıl önce Şikayet Et
    İkisininde Allah.... versin, umurumda. Bu final İstanbul da olacaktı.
    Cevapla
  • Tarık 2 yıl önce Şikayet Et
    Chelsea’nin hocası Abdullah Avcı zannettim bi ara. “Geçiş oyunu”ile 18 e otobüs çekip maçı kazandı:)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle