beIN'den Türkiye için Şampiyonlar Ligi kararı!

Süper Lig'in yayın haklarının sahibi BeIN Media Group'un UEFA Şampiyonlar Ligi'nin Türkiye'deki yayın hakları için teklif vermeyeceği öğrenildi.

beIN'den Türkiye için Şampiyonlar Ligi kararı!
beIN'den Türkiye için Şampiyonlar Ligi kararı!
GİRİŞ 02.04.2021 19:44 GÜNCELLEME 02.04.2021 19:44
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Süper Lig 'in yayın haklarını elinde bulunduran BeIN Media Group UEFA Şampiyonlar Ligi’nin Türkiye’deki yayın hakları için teklif vermeyecek.

Türkiye'deki korsan yayıncılık konusunda büyük zarar gördüğünü düşünen Katar devi, pandemi koşullarıyla birlikte gelir kaybından şikayet ediyor. Edinilen bilgiye göre medya şirketi, mevcut Şampiyonlar Ligi anlaşması çerçevesinde yıllık 50 milyon dolarlık ödeme yaptığını belirtildi. Söz konusu karar 2024’e kadar sürecek 3 yıllık kontrat ihalesinin hemen öncesinde alındı.

beIN, Türkiye'deki yayın haklarını elinde bulundurmaya devam ediyor. Kontratın değerinin 390 milyon dolar olduğu öğrenildi. Öte yandan TFF, bu yıl Süper Lig'in yayın hakları için ihale düzenleyecek. BeIN Media Group, Türkiye'de Fenerbahçe'nin protestosunun çözümlere yardım etmediği kanaatinde.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle ekonomik kısıtlamalara giden şirket, futbol medya haklarına ödeyeceği tutarlar konusunda seçici davranıyor. beIN 2021 yılı için Fransa ve İtalya’daki liglerin televizyon yayın hakları için teklif vermemeyi tercih etti. Bunda İtalya ve Fransa yayın gelirlerinde yaşanan büyük düşüş etkili oldu. Almanya Ligi'nde ise gelir kaybı 200 milyon dolara ulaştı. Katar devi, Fransa'da önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi ve bu yaz düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nı yayınlayacak.

Tüm bunların yanı sıra beIN, Aralık 2020'de Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Premier Lig yayın hakları için 500 milyon dolarlık teklif verdi. Bu teklifte korsanla verilen mücadelenin etkili olduğu öğrenildi. (Skorer)

YORUMLAR 19
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakamızdan düşsünler para veriyorlar diye ligi dizayn ediyorlar.Düzmece bir rekabet ortamı futbol kalitesi sıfır
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    GS nin maçalarını yayınlasınlar çünkü kulüp TV si oldular.
    Cevapla
  • Ümit 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu bein sports inşallah yakamizdan düşer lig için de teklif vermez inşallah. Yayın haklarını alınca sanki kulüpleri satın almış gibi davranıyor.
    Cevapla
  • Erzurumlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Saran gurup piyasada bein i temizler demedi demen
    Cevapla
  • Emirganlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yayın havuzu falan olmasın. Her kulüp kendi sahasındaki maçları serbestçe istediği yayın kuruluşuna kendi pazarlasın. Böylece her kulübün gerçek değeri ortaya çıksın. İstanbul kulüplerine şöyle böyle diyorlar. Onlar olmasa kimse maç seyretmez. Ekonomide, sanatta, kültürde, sporda, eğlencede hatta siyasette İSTANBUL Türkiye nin kilometre taşı ve başıdır. Düşünün bir kanalda Galatasaray-Fenerbahçe maçı diğer bir kanalda Trabzon- Rize maçı. Hangisi daha çok izlenir? Saran Grup FB yi yayınlasın BEIN Sports GS yi. Diğer tüm takımlar maçlarını TRT ye versin.
    Cevapla
  • Mehmet keser01 2 yıl önce Şikayet Et
    emirganli sen trabzonspor Rize ve anadoluyu kucumsedin ama senin 3 büyüğünü geçen sene yerlerde sürünürken gördük.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle