Ceferin'den İstanbul finali yorumu

UEFA Başkanı Alexander Ceferin, ülkesi Slovenya'da katıldığı bir programda İstanbul'da düzenlenecek Şampiyonlar Ligi Finali ve Süper Lig fikri hakkında konuştu.

Ceferin'den İstanbul finali yorumu
Ceferin'den İstanbul finali yorumu
GİRİŞ 28.12.2020 17:20 GÜNCELLEME 28.12.2020 17:20

UEFA Başkanı Alexander Ceferin, ülkesi Slovenya'da katıldığı 24ur kanalında İstanbul'da düzenlenecek 2021 Şampiyonlar Ligi Finali ve Süper Lig fikri için açıklamalarda bulundu.

Şampiyonlar Ligi Finali hazırlıklarına seyircili hazırlık yaptığını söyleyen Alexander Ceferin, "Her yıl hazırlandığımız gibi bu yıl ki finale hazırlanıyoruz" dedi.

Pandemi nedeniyle Lizbon'da tek maç eleme usülü oynanan turnuvanın tekrar olmayacağını dile getiren UEFA Başkanı, "Aynı format 2024'e kadar devam edecek. Şampiyonlar Ligi hakları satıldı" ifadelerini kullandı.

2024 yılından sonra bazı şeylerin değişebileceğini söyleyen Ceferin, "Hafta sonları oynamayı düşünmüyoruz. Çünkü yerel liglerin değerini korumak istiyoruz. Ama biraz farklılıklar üzerinde konuşuyoruz, her şeyi içeren ilginç bir sistem gibi. Şampiyonlar Ligi'nde oynama hayali şimdiki gibi gerçekçi olacak" şeklinde konuştu. UEFA Başkanı ayrıca küçük kulüplerin daha zengin olacağını savundu.

Süper Lig fikrini savunan Slovenyalı başkan, "Bu, Florentino Perez'in 30 yıllık hayali ki ben futbol dünyasıdan henüz yoktum. Barcelona'nın başkanı (Josep Maria Bartomeu) Süper Lig hakkında konuştu. Bayern Münih, Juventus ve İngiliz kulüpleri bu fikrin karşısında durdu. Bu fikir, futbolun geleceğini düşünmeyenler bu projeye karşı çıkıyorlar" diye konuştu.