UEFA, Şampiyonlar Ligi finalini İstanbul'dan alıyor

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynatılacağı daha önce açıklanan Şampiyonlar Ligi finali, Türkiye'den alınarak Portekiz'e veriliyor.

UEFA, Şampiyonlar Ligi finalini İstanbul'dan alıyor
UEFA, Şampiyonlar Ligi finalini İstanbul'dan alıyor
GİRİŞ 07.06.2020 18:07 GÜNCELLEME 07.06.2020 18:07
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Alman basınından Bild, UEFA'nın birçok nedeni göz önüne alarak turnuvanın geri kalan kısmını Lizbon'a verme kararı aldığını yazdı.

FRANKFURT VE MOSKOVA BAŞVURDU

UEFA'nın 17 Haziran tarihinde resmi olarak açıklayacağı belirtilen finalin "yeni ev sahipliği" için Almanya'dan Frankfurt ve Rusya'dan Moskova'nın da başvuru yaptığı ancak Lizbon'da karar kılındığı belirtildi.

NEDEN PORTEKİZ?

Bild Gazetesi, UEFA'nın Portekiz seçiminin birkaç nedene bağlı olduğunu kaydetti. Lizbon'daki koronavirüs vaka sayısının düşük olması, UEFA'nın vergi konusundaki taleplerinin kabul edilmesi ve yeterince fazla stat olması bu nedenlerden bazıları olarak gösterildi.

TEK ŞEHİRDE TAMAMLANABİLİR

Pandemi, ağustos ayına kadar bu şekilde giderse ve seyahatler olanaksız olursa tek şehirde tüm maçların tamamlanması gündeme gelecek. Tüm maçlar tek maçlı eliminasyona göre oynanacak ve şampiyon 7 maç sonunda belli olacak. Zira, ekonomik açıdan en büyük zararı da bu formül getiriyor. Başka hiçbir çözüm bulunamazsa, sekizli final formülü devreye girecek.

"TÜRKİYE KAYBETMEYECEK"

TFF Başkanı Nihat Özdemir, bir süre önce açıklama yapmış ve "Bu haberler maksatlı şekilde çıkartılan haberler. Kirli propaganda amacıyla yapılıyor. Hiçbir şey belli değil. 17 Haziran'da UEFA toplantısı var. Orada görüşeceğiz. Herkes emin olsun ki Türkiye bu işten bir şey kaybetmeyecek. Her durumda en kazançlı çıkacak. Türkiye bu konuda bir şey kaybetmeyecek" demişti.

"DEĞİŞİK SENARYOLAR VAR"

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı ise "Değişik senaryolar olduğu doğru. İstanbul'un bu konuda negatif etkileneceğini düşünmüyorum. Atatürk Olimpiyat Stadı final için hazır ve daha önce yapılan değerlendirmelerde tam not almıştı. Yaşanan sıkıntılı süreç nedeniyle UEFA her türlü alternatifi düşünmek zorunda. Avrupa futbolu ve ülkemiz için en doğru kararı alacaktır. Söylediğim gibi olumsuz etkileneceğimizi düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 25
  • GS BJK FB TS MBFK 3 yıl önce Şikayet Et
    Zimbabwe'de 40000 kişilik stat var
    Cevapla
  • SITKI 3 yıl önce Şikayet Et
    seyircisiz maç ancak külfet olur iyi olmuş
    Cevapla
  • hknbzkrt 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de İstanbul dan baska sehir yok mu
    Cevapla
  • Vangölü 3 yıl önce Şikayet Et
    nihat abinin başka işleri var fb nasıl bitiririm diye yazık vallahi
    Cevapla
  • M. Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Alınsın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle