Şenol Güneş'ten flaş sözler! "Buna çok sinirleniyorum"

Milli Takım'daki görevinden ayrılan Teknik Direktör Şenol Güneş tazminat konusuna değinerek, "Maalesef beni buradan vurmaya çalışıyorlar, ben de işte buna çok sinirleniyorum" dedi.

Şenol Güneş'ten flaş sözler! "Buna çok sinirleniyorum"
Şenol Güneş'ten flaş sözler! "Buna çok sinirleniyorum"
GİRİŞ 11.09.2021 10:35 GÜNCELLEME 11.09.2021 10:37
Bu Habere 263 Yorum Yapılmış

  
6-1'lik Hollanda mağlubiyeti sonrası görevinden alınan A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Hürriyet Gazetesi'nden Ertuğrul Özkök'e açıklamalarda bulundu.

İşte Şenol Güneş'in açıklamalarından bazı bölümler:

GARANTİ VERİN ‘GELEN DÜZELTECEK DEYİN’ O AN HEMEN BIRAKAYIM

“Doğrusu 6-1’lik mağlubiyet benim de kesinlikle sindirebileceğim bir şey değil. Oyuncularla da konuştum, bunu düzeltebilecek olan yine biziz. Benden sonra gelen de düzeltebilir, bana garanti versinler ben hemen bırakayım. Ben de size yardımcı olayım.”

“Ben sıradan bir antenör değilim. Burada kalayım da biraz daha değerim artsın peşinde değilim. Öyle bir şeye ihtiyacım yok. Bu milli takımın düşünce yapısı genel kültürden futbol kültürüne geçemezse bunu yapamayacağız.”

YALVARMA MESELESİ:

YALVARMA LAFINI BİR SORUYA CEVAP OLARAK SÖYLEDİM

“Gelelim şu yalvarma meselesine... Diyorlar ki; Şenol Güneş ya özür dilemeli ya derhal istifa etmeli. Niye? ‘Bana yalvardılar’ dediğim için. Ben kime dedim ‘yalvardılar’ diye, bunu sorulan bir soruya cevap olarak söyledim. Eğer öyle almazsan başka manaya çekersin.”

PAZARLIK MESELESİ

KONU TAZMİNAT DEĞİL, BÖYLE BİR ŞEYİ ASLA KONUŞMADIK

“Ama konu tazminat değil ki. Böyle bir şey konuşmadık ki. Rakamlar üzerinden yazıldığı zaman sanki ben pazarlık yapıyormuşum gibi bir hava yaratılıyor. Bu çok çirkin bir şey.”

“Benim gidip gitmemem parayla ilgili bir konu değil. Paradan daha önemli şeyler var. İtibarım var, federasyonu var, milli takım antrenörü var. Şimdi gidersem ne olacak? Bana para verdiler ayrıldım gittim mi olacak, yoksa, almadan mı gittim olacak? Konu bu mu yani?”

APOLET MESELESİ

KİMSE BANA APOLET TAKMADI BEN KENDİM TAKMAYA ÇALIŞTIM

“Geçen gün biri dedi ki; ‘Türkiye apoletleri taktı ona.” Kimse bana apolet takmadı, ben apoletleri takmak için çalıştım. Yoksa kimse kimseye takmıyor. Fatih Terim de, Mustafa Denizli de, siz de bir emek vererek aldınız bu unvanları. Emek vermeseydiniz Ertuğrul Özkök olamazsınız, ya da ben Şenol Güneş olamazdım.”

“Ama ben bu unvanı aldım diye Türkiye’nin en iyisi olmadım. Ben sade ve mütevazı bir insanım. Kafamda ne varsa onu anlatan, bunu bazen duygusal kızgınlıkla dile getiren, ifadem sert olan adamım. Ama asla kötü niyetli değilim.”

YABANCI FUTBOLCU KONUSU:

BAŞKAN’LA ARAMIZDA FİKİR AYRILIĞİ VAR

“Yabancı futbolcu konusunda Başkan’la (Nihat Özdemir) fikirlerimiz farklı. Dedim ki; ‘11 yabancıyla başlayalım, 5 yıllık plan yapalım 7’ye kadar indirelim. Bu arada 19 yaş grubunda da altyapıda mecburen gelişme olacak ve bu zaman sonunda havuzumuzda Türk oyuncu sayısı çoğalsın. Eğer oyuncu sayımız fazlaysa yabancıyı bırak.’ Şu anda bıraktığımız yabancılar ne oluyor, hem idari hem ekonomik hem de teknik olarak kulüpler batıyor.”

BURADA 1 AY KALSAM 3 AY KALSAM NE FARK EDER?

“Türk futbolu için bir danışma kurulu kurmalıyız çünkü bu işin ekonomisi çok büyük. Adam top oynayarak ailesini geçindirmek istiyor.”

“Gelelim gidip kalma meselesine... Şimdi burada 3 ay kalsam, 1 ay kalsam ne olacak? Önemli olan şu; Türkiye Dünya Kupası’na gittiği zaman yeni bir vizyon çizmesi lazım. Ben bunu kendilerine söyledim. Hedef Dünya Kupası’na katılmak tamam. Ama katıldıktan sonra ne olacak?”

HÂLÂ 2020 AVRUPA ŞAMPiYONASI’NI DÜŞÜNÜYORUM, ONUN HAYAL KIRIKLIĞI VAR BENDE

BU TAKIMIN BU HALE DÜŞMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİ... NEDEN OLDU?

Ben hâlâ neyi düşünüyorum biliyor musunuz. EURO 2020’de bu takımın bu hale düşmesi mümkün değildi, hâlâ onu sorguluyorum. Bir travmaya girdiler. Onun hayal kırıklığı var bende.”

HERHALDE MAÇLARI İYİ ANLATAMADIK

“Herhalde bu maçların önemini biz iyi izah edemedik. Hazırlık kampı diyorlar, transfer diyorlar, sponsorlar, reklam çekimleri diyorlar her yerde arıyorum arıyorum ama hepsinin sonunda bu kadar kötü olmayı gerektiren bir şey bulamıyorum.”

ONLARIN YERİNE YENİSİNİ KOYAMAYIZ

“Dedim ya çok gençler diye. Kaybettikten sonra da toparlama şansları azaldı. Onları toparlamak zorundayız çünkü bu grubun yerine yenisini koyma şansımız yok.”

BURAK VE EMRE MESELESİ:

BURAK YILMAZ’I NiYE TAKIMDA TUTUYORUM EMRE BELÖZOĞLU’NU NiYE iSTEDiM?

BURAK YILMAZ:

‘Burak Yılmaz’ı milli takımda istemiyoruz’ diyorlar. Tamam, kimi koyacağız? Bir Halil Dervişoğlu geliyor, Enes Ünal var, çocuğu kazanamadık. Ne yapacağız o zaman? Bu çocukların hepsini kaybederiz. Burak’ın kaldıramadığı yerde o genç çocuk nasıl kaldıracak baskıyı? Bazen tecrübe orada yükü kaldırır. Ben Emre Belözoğlu’nu niye istedim çünkü ağabey olarak bu baskıyı yenebilecek biriydi.

GENÇ FUTBOLCULARIMIZ ŞU AN ÖZGÜVEN KAYBI YAŞIYOR

Genç ve tecrübesiz bir takımla yola çıktık. 2 yılda daha yeni yapılanma oluyor. Ve bunun alternatifleri çok hazır değil şu anda. Umut mutluluğa dönmeyince işte böyle kaos oluyor. Biz sabırla genç takımın arkasında duracağız. Ama şu andaki durumda genç oyuncular bile kaçmak durumunda kalırlar. Özgüven kaybı yaşıyorlar 2020 Avrupa Şampiyonası sonrası.”

PARA MESELESİ

YAZARLAR BİR KARAR VERSİN: 15 Mİ 30 MU, 52 MİLYON LİRA MI ALACAĞIM!

En Sinirlendiğim konu: “Maalesef beni buradan vurmaya çalışıyorlar, ben de işte buna çok sinirleniyorum. Bunu Sadri bey (Şener) çıkardı, Trabzon’da onunla da konuştum. Dedim; ‘Sana borcum var mı?’ Yok. Ona kızdığım için bunu bilerek yapıyorlar.”

MUKAVELEM VAR, OKUYUN: “Hep diyorum kolayı var benim mukavelem var, ne aldığım belli, şartlar belli. Daha önce de yaşadım ben bunları. Eğer böyle bakacaksak benim 2002 yılındaki federasyondan bile alacağım var. Benim birçok kulüpte alacaklarım var. Beni bilenlerin bunları özellikle konuşmasına kızıyorum. Bilerek bunları yazmak haksızlık.”

NE KADAR ALACAĞIM?: “Gazetecilerden biri diyor ki; 15 milyon lira, diğeri diyor ki 30 milyon lira, bir öteki diyor 52 milyon lira.. Kardeşim nereden çıkardın bunu? Varsa ve bilmiyorsan da sorarsın oraya. Tazminat dediğin şey yazılan bir şeydir.”

KURTULUŞ:

FATİH TERİM, MUSTAFA DENİZLİ YA DA BEN FARKETMEZ TEK BAŞIMIZA YAPAMAYIZ

“Çok güzel bir şansımız var, imkanlarımız var. Ama bunu ben tek başıma yapmayacağım. Benim ne bilgim varsa, Mustafa Denizli, Fatih Terim, ben fark etmez. Futbol yoksa, durup dururken şansa gelsin biri alsın maçları oh ne güzel futbol kalkındı diye bir şey yok. İlk maçta Hollanda’yı yendik ve kalkındık, sonra kaybettik ve battık! Futbolda böyle bir şey yok.”

ALMANYA BREZİLYA’YA 7 GOL ATTI DA BREZİLYA FUTBOLU NE OLDU, BATTI MI?

“Almanya Brezilya’ya kendi evinde 7 tane attı. Brezilya futbolu bitti mi? Hayat devam ediyor. Peki biz neredeyiz? Orada mıyız? Değiliz. Çocukluğumdan beri malzeme yok, eğitim yok, tesis yok, ilgi yok, şimdi her şey var karmaşa var! İşin içinde olan olmayan atlıyor işin içine, doğru yanlış karışıyor. Eskiden bir tek Dolmabahçe vardı. Şimdi sahalar, statlar var. Ama altyapının çalışacağı alan yok.”

BEN 50 SENEDİR BURADAYIM BİRİNİN TORPİLİYLE Mİ GELDİM?

ERTUĞRUL ÖZKÖK: Bu psikoloji böyle devam ederse ileride teknik direktörde bulunamaz 

ŞENOL GÜNEŞ: Bulursun ama üç kağıtçı bulursun. Benim işim kolay. Kişiliğim böyle olmasa, düzgün biri olmasam bu saygıyı görmesem, ‘Kovarsanız kovun bana ne’ desem ne olacak, ya da ‘Eyvallah, ben başka yere gittim’ desem. Kulüp buluyorsun ama kendini yenilemiyorsun. Ben 50 küsür senedir ayaktaysam birinin torpiliyle mi geldim? Bedel ödemeden olmuyor.”

ŞENOL GÜNEŞ’TEN AYRILMA SONRASI İLK SÖZLER:

NAMUSUMUZLA GELDiK NAMUSUMUZLA GiDiYORUZ

DÜN: Dün ne dediysem bugün de o. Dünkü görüşmede kalsın dediler.

BUGÜN: Bugün de ‘Git’ dediler. NAMUSUMUZLA GELDiK, NAMUSUMUZLA GiDiYORUZ.

(Yazının tamamı Hürriyet Gazetesi'nde)

YORUMLAR 263
  • Cemal K. 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz ülke olarak futbolu çok seviyoruz, ama bir futbol ülkesi değiliz. Bunun için başarıda istikrar gerekir. Avrupa şampiyonalarında ve dünya kupalarında sürekli boy gösterme en azından çeyrek finallere çıkabilme istikrarı gösterebilirsek tamam bir futbol ülkesiyiz diyebiliriz. Ama daha elemelerde havlu atarsak bu iş olmaz.
    Cevapla
  • kafkas 2 yıl önce Şikayet Et
    öyleyse sende de göz var ama görmüyorsun, ayni senol günes gibi...
    Cevapla
  • mustafa bakır 2 yıl önce Şikayet Et
    suç bunda değil buna para verenlerde
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Tff de isini biliyor bizde herkes gitsin baskasi gelsin tipinde insanlariz sabrimiz yok hemen olsun istiyoruz herseyi olmuyor iste ve bunu cocuklara teknik adama hemen yapistiramayiz biraz halk olarak arkasinda durup motive verip iyi yone ilerlemesini saglamali ve beklemeliyiz yoksa bizim ulke insanindan hcbsy olmaz bunu hepimizin ogrenmesi lazim herkese iyi haftasonlari
    Cevapla
  • usta 2 yıl önce Şikayet Et
    MİLLİ TAKIM futbolcuları hepsi hep birlikte çıkıp biz ruhsuzca oynadık. suç biziz deyip yarayı sarmalıydılar. şimdi ne oldu yara çıban oldu. geçmiş olsun milli takım elenirse kimsenin üzülmesine gerek kalmadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle