Şenol Güneş açıkladı! "Emre Belözoğlu olmadı"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Karadağ maçı öncesi açıklamalarda bulundu, Eylül ayını lider tamamlamak istediklerini söyledi.

Şenol Güneş açıkladı! "Emre Belözoğlu olmadı"
Şenol Güneş açıkladı! "Emre Belözoğlu olmadı"
GİRİŞ 31.08.2021 15:01 GÜNCELLEME 31.08.2021 15:01
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'ndaki Karadağ karşılaşması öncesi basın toplantısı düzenledi.

Şenol Güneş'in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

"Bir Avrupa Şampiyonası geçirdik. Bizim için hedef hem Avrupa Şampiyonası'na hem de Dünya Kupası'na katılmaktı. İlk 3 maçtan 7 puan çıkardık, bu üç maçtan da 9 puan hedefliyoruz. Lider olarak girdiğimiz eylül ayından, lider olarak çıkmak istiyoruz. Sahada futbolcular, tribünde seyircilerle tek yürek olup maçı kazanmak istiyoruz" dedi.

 "Ozan Kabak, Ozan Tufan, Çağlar Söyüncü ve Halil Dervişoğlu olmayacak"

"Bu maç için Ozan Kabak, Ozan Tufan, Çağlar Söyüncü ve Halil Dervişoğlu, elimizde olmayan sebeplerle bizimle olamayacak. Eğer Dünya Kupası'na katılabilirsek, bu kadronun uzun yıllar rekabetçi bir düzeyde devam edeceğine inanıyorum. Rakibimizin fizik gücü iyi. Akıllı ve sabırlı bir şekilde oynamamız lazım. Oyuncuların gelmemesi; doğru bulmadığımız, tartışılması gereken bir konu. Pandeminin futbolu ne kadar etkilediğini görüyoruz ama ülke kararlarına göre ayrımcılık oluyor. Ozan Kabak dün transfer oldu. Schalke'ye sorduk 'Ozan sizin oyuncunuz mu, Norwich'in oyuncusu mu?' diye. Herkes kendisine göre planlama yapıyor."

Ozan Kabak konusu...

"Yurt dışındaki oyuncularımı 15 gün önce çağırdım. Ben onları bu maça da bekliyordum ama olmadı. Gönderdiğimiz yazı diğer maçlar için de geçerli. Dorukhan sevdiğim ve beğendiğim bir oyuncu. Avrupa Şampiyonası kadrosuna aldığımda beklentim büyüktü ama hala toparlayamadı. Transfer olmak her oyuncuyu etkiler ama zamanlamasını ve yerini iyi bilmek lazım. Ozan'ı milli takıma çağırmak için Schalke'ye başvurduk. Son gün transfer olunca bizim oyuncumuz değil dediler. O çocuk 'Ben milli takıma gidiyorum.' diye rest çekse belki kulübü ceza verecek ve futbol hayatı bitecek."

"Yarınki maçın 11'i belli değil, o yüzden açıklayamam ama Mert Müldür oynayacak gibi."

"Stoper olarak Ozan ve Çağlar'ın olmaması kötü ama Alpaslan'ı bu yüzden çağırdık. Geçen hafta canlı seyrettiğimde beğendim, iyi de oynadı. Halil genç bir oyuncu, şu anda da oynamıyor ama orada çok opsiyonumuz var."

"Salih Uçan yetenekli bir oyuncu. Milli takım dışında kalan oyuncuların konuşulması gayet doğal. Milli takımın ne kadar rağbete uğradığını gösteriyor. Salih kadroya çağırıldıysa düşünülen bir oyuncu ama çağırılmayan oyuncular düşünülmüyor değil."

"Emre Belözoğlu olmadı"

"Emre Belözoğlu ile görüştüm dedim. Hiçbir zaman aldık demedim. Emre çok beğendiğim ve takdir ettiğim bir oyuncuydu. Liderlik vasfı nedeniyle antrenör olacağını tahmin ediyordum. Şartlar nedeniyle şu anda teknik ekibe katılması mümkün değil. Şartlara bakınca milli takım yardımcı antrenörlüğü için aklımdaki isim Emre Belözoğlu'ydu ama olmadı. Başka antrenörlerle de konuştum ama yerine birisini almadım."

"Burak Yılmaz'ın ve Hakan Çalhanoğlu'nun, Emre Belözoğlu'nun oynarken yaptığı liderliği biraz devralmasını istiyorum. Hem oynamalarını hem de yanlarındaki oyuncuların gelişimlerine katkı sağlamalarını onlardan bekliyorum."

YORUMLAR 14
  • Billong 1903 2 yıl önce Şikayet Et
    hocam hayırlı olsun haziranda zam almışınız maaşınız yıllık 2.4 milyon tl olmuş güle güle harcayın
    Cevapla
  • Dost 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanane sende işçi olmasaydin akıllı olsaydin
    Cevapla
  • Mustafa Yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    Şenol hoca emreyi telafuz etmesi, milli takımdan affını istemesi anlamına gelir,neden ümit özat,ı istemedi, de Kemreyi istiyo
    Cevapla
  • kayı boylu 2 yıl önce Şikayet Et
    bu hocayı milli takımın başında istemiyorum zaten yetenek zafı olan bu kişiyi futbol severlerde istemiyor...luçeskonun kurduğu yetiştirdyi gençlei oturttuğu sistemi bozdu ve takımda sıfırı çekti
    Cevapla
  • Carsambali 2 yıl önce Şikayet Et
    Emre den baskasini bulamadin mi hoca!! Hami,Ogun,Abdullah,Giray,Feyyaz,Ali,Metin,Bulent Korkmaz falan sana yardimci hoca cok.Hepsi seve seve milli takima gelir.Yeterki su degirmenin suyundan birazda bizim cocuklar icsin
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ha oldi uşağum! Yetmez trabzonli kim varsa hepsuni getursunler yinede içunuz rahat etmez degul mi? Çünkü Fenerbahçe nin kuyruk acısı hep vardır sizde.
    Cevapla
  • Keşanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Şenol hocayı milli takım başında görmek istemiyoruz.Avrupa şampiyonasında tam.rezil olamadık herhalde ki daha beteri için uğraşıyor akıllı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle