EURO 2020'de son 16 turu eşleşmeleri belli oldu!

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) bugün E ve F gruplarının son karşılaşmaları oynandı. Son 16 turu eşleşmeleri belli oldu.

EURO 2020'de son 16 turu eşleşmeleri belli oldu!
EURO 2020'de son 16 turu eşleşmeleri belli oldu!
GİRİŞ 24.06.2021 00:12 GÜNCELLEME 24.06.2021 08:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İSVEÇ - POLONYA: 3-2

İsveç, Polonya ile Rusya'nın Saint Petersburg kentiyle aynı adı taşıyan statta karşı karşıya geldi. Büyük bir çekişmeye sahne olan mücadelede İsveç, maçın uzatma dakikalarında bulduğu golle Polonya'yı 3-2 mağlup etti.

İsveç'in gollerini 2. ve 51. dakikalarda Emil Forsberg, 90+4. dakikada ise Viktor Claesson attı. Polonya'nın gollerini ise 61. ve 84. dakikalarda yıldız oyuncu Robert Lewandowski kaydetti.

Bu sonuçla İsveç, 7 puanla grubu lider tamamlayarak son 16 turuna adını yazdırdı.

SLOVAKYA - İSPANYA: 0-5

16. Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) E Grubu üçüncü maçlarında İspanya, Slovakya'yı 5-0 yendi.

Karşılaşmaya baskılı başlayan İspanya, mücadelenin ilk dakikalarında penaltı kazandı. Topun başına geçen Alvaro Morata'nın 12. dakikadaki penaltı vuruşunu Slovakya kalecisi Martin Dubravka kurtardı.

Penaltıyı kurtaran Dubravka, sonrasında büyük bir hata yaparak kendi kalesine gol attı. İspanya'da Pablo Sarabia'nın ceza sahası çizgisinden sert şutunda direğe çarpıp havalanan topu kornere çelmek isteyen Dubravka, meşin yuvarlağı yanlışlıkla kendi kalesine doğru yumrukladı ve İspanya, 30. dakikada 1-0 öne geçti.

İspanya'da Gerard Moreno'nun ceza sahası sağ çizgisinden kale önüne yaptığı ortaya iyi yükselen Aymeric Laporte, düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek 45+3. dakikada İspanya'yı 2-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci devrede oyunu tamamen kontrolü altında tutan İspanya, 56. dakikada Sarabia, 67. dakikada Ferran Torres, 71. dakikada Juraj Kucka'nın (kendi kalesine) golleriyle rakibini 5-0 yendi.

Bu sonuçla İspanya, E Grubu'nu 5 puanla ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna kaldı.

E GRUBU PUAN DURUMU

F GRUBU

ALMANYA - MACARİSTAN: 2-2

Almanya ile Macaristan Münih’te karşılaştı.

Macaristan 11’inci dakikada Adam Szalai’nin golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi.

66’ncı dakikada Havertz’in golüyle Almanya eşitliği sağladı: 1-1. Bu golün 2 dakika sonrasında Schafer’in golüyle Macaristan tekrar öne geçti: 1-2. 84’üncü dakikada Goretzka’nın ayağından bulduğu gol ile Almanya, skorda dengeyi tekrar sağladı: 2-2. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 2-2 sona erdi.

Bu skorun ardından Almanya 4 puan ve averajla grubu 2’nci sırada bitirirken, Macaristan ise 2 puanda kalarak grubu sonuncu sırada tamamladı.

PORTEKİZ - FRANSA: 2-2

Portekiz ile Fransa, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Puskas Arena’da karşı karşıya geldi.

Portekiz, 31’inci dakikada Cristiano Ronaldo’nun penaltıdan attığı gol ile 1-0 öne geçti. 45+2’nci dakikada Fransa’nın kazandığı penaltıyı gole çeviren Karim Benzema, skora dengeyi getirdi: 1-1. İlk yarı bu skorla sona erdi.

47’nci dakikada Benzema, kendisinin ve takımının 2’nci golünü atarak Fransa’yı 2-1 öne geçirdi. 60’ncı dakikada Portekiz bir penaltı daha kazandı. Topu başına geçen Ronaldo, bu penaltıyı da gole çevirerek skora dengeyi getirdi: 2-2. Kalan sürede başka gol sesi çıkmadı ve mücadele 2-2 sonuçlandı.

Bu skorların ardından Fransa 5 puanla grubu lider tamamlarken, Portekiz ise 4 puan ve averajla grubu 3’üncü sırada bitirdi ve en iyi 3’üncüler arasında yer alarak son 16 turuna kaldı.

F GRUBU PUAN DURUMU

EURO 2020'de son 16 turu eşleşmeleri:

Galler - Danimarka
İtalya - Avusturya
Hollanda - Çekya
Belçika - Portekiz
Hırvatistan - İspanya
Fransa - İsviçre
İngiltere - Almanya
İsveç - Ukrayna

24 takım arasından turnuvaya veda eden 8 ülke şöyle:

Türkiye
Finlandiya
Rusya
Kuzey Makedonya
İskoçya
Slovakya
Polonya
Macaristan

YORUMLAR 8
  • ahm 2 yıl önce Şikayet Et
    güzel
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    kupayi alip gelin çocuklar
    Cevapla
  • Emrah 2 yıl önce Şikayet Et
    İtalya ya da Belçika Alır Kupayı.
    Cevapla
  • Reys 2 yıl önce Şikayet Et
    24 takımdan 8 takım eleniyor. Ve Biz bu elenen gruptayiz. Avrupa'nın 3 te 2 sine bile giremiyoruz yani....
    Cevapla
  • Namay 2 yıl önce Şikayet Et
    Gercek ruhumuza donmeliyiz.Egitim sart, her alanda...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle